Side 25 av 25 Først ... 15232425
Viser søkeresultater 241 til 249 av 249
  1. #241
    Medlem siden
    Jan 2007
    Meldinger
    355

    Standard Højt blodtryk 150/115 - påvirket af stofskiftet?

    Hej alle

    Jeg har haft nogle grimme oplevelser de sidste dage, med slem utilpashed.
    Jeg fryser, temperaturen er lav (36.2 om aftenen), summen/kriblen i kroppen og igår prøvede jeg at tage mit blodtryk og blev ret forskrækket. Først var det 156/106 og 5 minutter senere 150/115.
    Jeg får faktisk to typer blodtryksnedsættende medicin, så jeg kontaktede straks lægen, da jeg synes det er meget højt blodtryk når man får medicin.
    Lægen mener næsten som altid at det er "psykisk" :twisted: og at det er migselv der får blodtrykket til at stige. Hun mener at jeg er for fokuseret på mine fysiske symptomer og at jeg så bliver så angst når jeg føler mig utilpas, at jeg selv kan bevirke at blodtrykket kommer til at stige.
    Jeg synes at det er FRYGTELIGT altid at blive sat i bås som en der "dyrker" sygdom!
    Jeg føler IKKE at jeg er sygdomsangst, derimod er jeg god til at lytte til mine krops signaler og reagere på dem, som jeg jo mener man skal?
    Iøvrigt mener lægen ikke at mit blodtryk er faretruende højt ?
    Nu har jeg fået ordre ´på IKKE at måle mit blodtryk (?!!) og så komme om 3 uger igen. Grrrrr.
    Har andre af jer også oplevet højt blodtryk knyttet til lavt stofskifte? Jeg troede ellers at det så var mest normalt med lavt blodtryk?
    Jeg har egentlig længe troet at jeg har binyretræthed, da jeg har alle symptomerne og lav morgencortisol, men der læser jeg så at man have lavt blodtryk?
    Kan overdosering bevirke forhøjet blodtryk?
    Ja jeg er ret forvirret

    Mange venlige hilsner
    Gitte

  2. #242
    Hildemor Gjest

    Standard Sv: Højt blodtryk 150/115 - påvirket af stofskiftet?

    Jeg er ingen spesialist på området, men mitt blodtrykk var betraktelig høyere når jeg var hyper enn det er i dag. Jeg bruker imidlertid en liten dose betablokkere i dag, og det betyr selvsagt lavere blodtrykk enn hvis jeg ikke hadde gjort det. Kan du være overdosert da? Den kriblinga/uroen du beskriver er et typisk symptom på at jeg er litt høy.

    Man kan bli engstelig av fysiske symptomer, jeg har vært en selvutnevnt ekspert på området. Jeg er utrustet med blodtrykksmåler og pulsklokke og brukte de begge flittig en periode. Jeg ble faktisk dårligere av det. Jeg kan si det i dag, men ville ikke følge legen i den tankegangen tidligere. Men etter å ha blitt langt flinkere til å leve med/overse en del av raritetene denne kroppen byr på har jeg det faktisk bedre/roligere i meg selv.

    Men det er bare du som vet om det er ditt fokus på dette som presser blodtrykket opp ved engstelse eller om det faktisk er reelt høyt. Faretruende høyt er det ikke. Men det burde kanskje vært lavere i og med at du er medisinert.

    Jeg synes det har vært utrolig vanskelig i min periode som stoffskiftesyk å skille psykiske symptomer fra fysiske. Dette ble spesielt vanskelig fordi jeg ble diagnostisert med angst/utbrent etter min lillebrors bortgang, mens jeg selv ropte at det er fysisk. De tok feil og jeg hadde rett! Jeg hadde høyt stoffskifte og ble gående med dette noen år før jeg ble innlagt akutt, veldig syk. Jeg mistet tilliten til mange den gangen og det er derfor blitt slik at jeg stoler ikke på noen andre enn meg selv og min egen kropp. Dessverre førte det til et unormalt fokus på kropp og symptomer en periode og masse bekymringer og engstelse.

  3. #243
    Medlem siden
    Jan 2007
    Meldinger
    355

    Standard Sv: Højt blodtryk 150/115 - påvirket af stofskiftet?

    Hej Hildemor
    Tusind tak for dit svar.
    Ja tror at du har ret i mange af dine antagelser, når vi er stofskiftesyge bliver vi utroligt opmærksomme på vores krop, fordi vi så tit er dårlige, måske også så opmærksomme at vi næsten ikke kan tænke på det.
    Jeg kan ihvertfald mærke at jo mere jeg læser og jo mere information jeg får, jo klogere bliver jeg, ja men også mere "fokuseret" på sygdommen.
    Jeg vil prøve at følge dit råd og abstrahere lidt fra det hele.
    Ang. blodtrykket, så har jeg det meget bedre idag. Min læge rådede mig til at stoppe med et af blodtryksmidlerne, da hun mente det var bivirkninger jeg kunne have. Idag har jeg det bedre og får nu Selo-zok istedet, et præparat jeg har fået før og som jeg har god erfaring med. Min læge bad mig stoppe fordi hun mener at Selozok kan fremkalde en depression, som hun mener jeg har (jeg selv er nu ikke overbevist om dette). Mit blodtryk er faldet til 136/96 - ja stadigvæk lidt højt men bedre end før...
    Jeg har som du også lidt mistet tilliden til lægerne og prøver at være stærk i alt dette her. Det er for nemt af lægerne at sige at det er psykisk og at alle ens elendigheder skyldes angst og stress på jobbet (det er det jeg har fået at vide).
    Jeg prøver at holde fast i mig selv, det er jo kun MIG der kan mærke hvordan jeg har det. På en god dag er jeg klar til at vende lægerne ryggen, men vi er jo alligevel afhængige af dem når der skal skrives recepter!
    Jeg tror ikke jeg er overdoseret, min TSH er 0.2 og T3 lidt under midten og T4 lidt over midten i referenceintervallet...
    Tusind tak for dit svar Hildemor...jeg er også glad for at høre at du er kommet videre. Har du det godt nu?
    Rigtig god weekend...
    Mange hilsner
    Gitte

  4. #244
    Hildemor Gjest

    Standard Sv: Højt blodtryk 150/115 - påvirket af stofskiftet?

    Godt å høre at du har det bedre i dag Gitteh og du gjør nok lurt i forsøke å overse noen av kroppens merkverdige krumspring til tider. Det er ikke alltid det enkleste, man blir som du sier lett litt overfokusert når det stadig dukker opp noe nytt som skaper plager. Så det viktige blir vel å lytte til sin kropp, men ikke gi den all sin tid og energi.

    Jeg kjører rollercoaster jeg Gitteh. Livet byr på gode dager og mindre gode. Nå er det en urinveisinfeksjon her og antibiotikakur. Da føler man seg ikke spesielt i form . Men det blir vel forhåpentlig raskt bedre enn det er for øyeblikket.

    Ha en herlig helg!

  5. #245
    pandalakris Gjest

    Standard Sv: Q10 + Selen som hjælp mod træthed

    Sitat Opprinnelig skrevet av gitteh Vis post
    Hej
    Jeg er så træt og udmattet men med "fine" stofskiftetal, og har valgt at prøve Q10 for at se om det vil kunne give mig lidt energi. Er der nogen af jer der har nogen erfaringer? Jeg har taget dem 5 dage nu, og har faktisk følt mig ringere, måske det er bivirkninger? Jeg er også startet op med 100 mg Selen, for at se om det vil kunne hjlæpe stofskiftemedicinen til at fungere bedre. Jeg har fine tal, men ligger lidt lavt i T3 og T4 - ca. midt i referenceintervallet.
    Men jeg har følt mig syg, groggy, og helt vildt træt, ja sliten som I beskriver det. . Jeg har også et prolaktinom, så mine symptomer kan skyldes flere ting, men altså er der nogen af jer der har gode erfaringer med Q10 og Selen som kur mod den dræbende træthed...?
    Med venlige hilsner
    Gitte
    Jeg prøvde Q10 i 5 dager, og ble så dårlig at jeg knapt klarte å komme opp trappen hjemme. Først trodde jeg at jeg var blitt akutt overdosert, men så begynte jeg å få influencasymptomer og en aldeles ekkel følelse i hele kroppen. Etter å ha sluttet på kosttilskuddet tok det et par dager før situasjonen var normal igjen.
    Hva det er som tydligvis gjør oss dårlige av dette produktet vet jeg ikke, men noe er det, for mannen min som startet samtidig som meg, har ingen plager.

  6. #246
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Question Sv: Synachtentest - høj/lav cortisol

    Synachtentest udføres ved injektion af lægemidlet Synacthen og testen bør IKKE udføres når følgende kontraindikationer er tilstede:
    • Anamnestisk hypersensitivitetsreaktioner under ACTH-behandling.
    • Akut psykose.
    • Infektioner.
    • Ulcus pepticum.
    • Refraktær hjertesvigt.
    • Cushings syndrom.
    • Binyrebarkinsufficiens.
    • Adrenogenital syndrom.
    • Astma og allergi.

    Kilde: Legemiddelsiden.no

    Tilbage står så spørgsmål om - hvordan i alverden kan det gå til, at Synachtentesten bliver rekvireret af læger, når patienternes angiveligt underaktive (mistanke om) binyrer skal undersøges? Samtidigt med, at iflg. beskrivelse af kontraindikationer for test-midlet - bør man netop undgå at anvende af det ved Binyrebarkinsufficiens? Hmm... ?

    Det lader til, at Synachtentesten burde udelukkende anvendes ved begrundet mistanke om Addison's og ikke, som det er tilfældet generelt ude på lægeklinikker: til generelle undersøgelser/test af binyrefunktion fordi Synachtentesten er "blindt" for andre binyretilstande end Addison's?

    Er det bare mig, eller er der også andre forvirrede?


    Om ACTH-test for binyrebarkinsufficiens...
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  7. #247
    Medlem siden
    Mar 2005
    Alder
    74
    Meldinger
    490

    Standard Sv: Synachtentest - høj/lav cortisol

    Jeg er ikke sikker på om jeg kan hjelpe med å avklare situasjonen.
    ACTH har samme oppgave for binyrene som TSH har for skjoldkjertlen.
    Legemidlet Synacten består av syntetisk ACTH.

    Jeg har lest litt på de seneste innlegg. Det som skaper hyperpgmentering er at styringshormonet ACTH når store høyder fordi bynyrene ikke responderer med å produsere sine produkter.
    • Hansen - tidligere n'Finn og Finn Lang (på Facebook) forlot forumet i 2010 på grunn av et kontrovers om jod.

  8. #248
    Medlem siden
    Jan 2007
    Meldinger
    355

    Standard Blodprøver - hvad betyder lav ERC (hemoglobin) ig høj B-Erythrocytter vol

    Hej
    Det er længe siden jeg har været på Sonjas, men som der var en der skrev, er det når man mærker modgang, man søger herind.
    Har ellers haft det fint, er på Euthyrox 125 mikrogram dagligt, tsh velreguleret 0.2, T4 på 115 (60-140), og T3 1.54 (1.1-2.5)...(ved godt at T3 er lav her, den plejer at ligge på omkring 1,8)
    Har slem hjertebanken og tænker om jeg ligger lidt højt og om jeg skal sætte dosis lidt ned, da jeg har tabt mig 10 kg ved at motionere meget.

    Har idag fået kopi af blodprøvesvar, som lægen siger er normale, men jeg kan se at nogle ligger uden for referenceintervallet.

    ERC-(Middel)-Hemoglobin 18.7 (19.7 -22.2). I januar lå dette tal på 19, så det er faldende
    B-Erythrocytter vol. 0.47 (0.35-0.46)

    Har før haft lavt ferritin på 8, men denne er nu på 48...

    Min Hemoglobin er på 8.8 (7.3-9.5).

    Kan ikke gennemskue det. Det kunne tyde på jernmangel i en eller anden form, men med normalt ferritin og normal blodprocent?
    Er der mon nogen der har været i samme situation?
    Ved ikke helt om jeg skal affinde mig med at lægen siger, at alt ser fint ud

    Mange hilsner
    Gitteh

  9. #249
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,360

    Standard Sv: Blodprøver - hvad betyder lav ERC (hemoglobin) ig høj B-Erythrocytter vol

    Nu er vi jo så forskellige, men jeg selv har kun prøvet at have hjertebanken af at ligge for lavt, være for træt eller af at få medicin, jeg ikke har ordentligt udbytte af.

    Og de faktorer kan jo i øvrigt sagtens overlappe hinanden på kryds og tværs.

    Nielsigne

Side 25 av 25 Først ... 15232425

Lignende tråder

  1. Artikkel om å behandle hashimotos med normale prøver
    Av nora i forumet Hashimoto's thyroiditt (anti-TPO)
    Svar: 1
    Siste melding: 09-10-10, 18:40
  2. Medicinalindustrien har hjernevasket lægerne
    Av Anisa i forumet D-vitamin
    Svar: 0
    Siste melding: 19-11-09, 12:32
  3. Svingende tal igennem årene (langt)
    Av gitteh i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 1
    Siste melding: 01-03-07, 11:01
  4. Det er lett å… behandle hypotyrose
    Av cathrin i forumet Sosiale konsekvensene av stoffskiftesykdom
    Svar: 5
    Siste melding: 27-06-06, 19:59
  5. Hvor tid begynner man å behandle hypo i andre land?
    Av Tor i forumet Troen på TSH sin ufeilbarlighet
    Svar: 4
    Siste melding: 20-06-06, 18:53

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn