Side 2 av 7 Først 1234 ... Siste
Viser søkeresultater 11 til 20 av 63
  1. #11
    Medlem siden
    Jun 2010
    Sted
    Indre Troms
    Alder
    48
    Meldinger
    2,404

    Standard Sv: Kreft


    Ta vare på deg selv, og husk hva som sies om bra prognose på denne diagnosen. Ikke vær redd for å ta kontakt med legen som ringte deg på nytt. De er vant til at informasjon må gjentaes i en situasjon som du er i.

  2. #12
    Medlem siden
    Mar 2010
    Sted
    Oppland
    Meldinger
    841

    Standard Sv: Kreft

    Uff... Håper du får flere tilbakemeldinger fra noen som har gjennomgått det samme! Søk litt på forumet her også! Kanskje det gir deg litt flere perspektiver på dette enn det værste man kan tenke.. For det er jo det man gjør når man er i en krise.. Man trenger å få strukturert tankene..

    Ta vare på deg, og håper operasjonen blir snart slik at ventetiden blir minimal!
    Fikk diagnosen hypotyreose i 2007, etter en fødsel.
    "Du skal være tro." Andrè Bjerke.

  3. #13
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Kreft

    Hej Miori
    Sitat Opprinnelig skrevet av Miori Vis post
    anti TPO over 1300 (0-60)
    Ferritin 7 (10-200)
    FT3 3.9 (3.5-6.5)
    FT4 12.7 (9-20)
    TSH 2.38 (0.30-4.50)

    Har gått på Levaxin 50 mg pr dag litt over en mnd
    Disse tal har du postet her tilbage i maj, 7 måneder siden da du også var lige startet på behandling med Levaxin og selv om du har øget Levaxin til det dobbelte (100 mcg) faldt dit FT4, anti-TPO var uforandret, mens TSH steg nogle måneder senere. Jeg tør derfor tro, at dit eget, individuelle sygdomsforløb ville blive berg-og-dalbane og det er slet ikke utænkeligt at du ville være meget længe om at opnå en god effekt af medicin.

    Ikke alene slipper du for alt dette nu...

    Sitat Opprinnelig skrevet av Miori Vis post
    I dag kom telefonen, og jeg fikk sjokk... Jeg har fått kreft. Klarer ikke huske all informasjon som ble gitt, men har i alle fall endelig fått svar på hvorfor jeg er i dårlig form.. Så nå venter operasjon.
    ... men du har også meget større chancer at blive bedre end hvis du ikke skulle opereres. Generelt er jeg meget tilbageholdende med at se noget positivt ved operativ behandling ved lavt stofskifte, men i dit tilfælde kan det ende med en direkte gevinst, mener jeg. Netop fordi du har fået konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen.

    Det betyder nemlig at den efterfølgende behandling med Levaxin bliver fra starten bedre end den "plejer" at være ved den "almindelige" hypothyreose. Forskellen er at efter operationen for kræft i skjoldbruskkirtlen skal doseringen af Levaxin være meget højere, end hvis du "kun" skulle behandles for lavt stofskifte. Grunden er, at der altid kan være enkelte celler tilbage efter operationen og hvis TSH ikke er fuldstændig undertrykt - vil disse celler dele sig og vokse igen.

    Det behøver ikke være kræftcellerne, men det kan være det og derfor er behandlingen indrettet på at holde TSH så langt ned så det nærmest er umålbart. Det gør man ved at dosere Levaxin højere end man ellers plejer, hvor lige så snart prøverne er indenfor referencerammerne - bliver folks medicindose reduceret og så bliver de mere syge igen - men (du ved), det er tal på papiret som bestemmer, mens hos dig bestemmer din kræftdiagnose, at du skal medicineres højt. Det kan senere give dig en stor helsegevinst du ellers ikke ville have fået uden kræft.

    Det lyder helt skørt, ikke? Men ikke desto mindre - passer det. For mennesker med underbehandlet (efter TSH) hypothyreose, kan en kræftdiagnose endda gå hen og blive en velsignelse - set i langtidsperspektiv.

    Du skal ikke være bange. Kræft i skjoldbruskkirtlen sædvanligvis udvikler sig meget langsomt og det betyder faktisk at du har haft den længe, bare for småt til at blive fundet. Din dårlige form stammer fra det faldende FT4 og ikke alt for kønt T3, er jeg sikker på. Jeg har ikke (selv) hørt om nogen der er død af kræft i skjoldbruskkirtlen. Til gengæld alle dem med hypothyreode og ellers med kræft i skjoldbruskkirtlen jeg har hørt om - har fået meget bedre helbred efter operationen end de havde før. Ikke mindst fordi den høje medicinering viste sig at have en voldsom bedre effekt på deres hypothyreose, end de havde af behandlingen (lavere doser) før de har fået kræft-diagnosen og blev opereret.

    Tro ikke at det bliver en dans på roser, at opnå den optimale bedring efter operationen. Det bliver sikkert (til tider) voldsomt ubehageligt i tiden kort efter operationen. Alle hormoner "falder" jo ud og ind i en slags kaos når skjoldbruskkirtlen pludselig er væk... men det bliver bedre og jeg tror også, at det bliver bedre hurtigere end hvis du blot fortsatte som hidtil - med den "normale" behandling for Hashimoto's.

    Prøv at se på det hele fra en helt anden vinkel og vid, at i den sidste ende kan det sagtens vende sig 180 grader om, til din egen fordel. Tag det roligt og koncentrer dig først og fremmest på at være opmærksom på hvor og af hvem du skal opereres.

    Du skal høre an om, hvor mange operationer på skjoldbruskkirtlen den pågældende kirurg har udført fordi du skal ikke under kniven hos en kirurg der opererer mest på livmoder, maven, tarme eller andre organer... Du skal have en kirurg der har erfaring og evnen til at operere i halsen..

    Det er meget vigtigt at dine bi-skjoldbruskkirtler ikke bliver skadet under operationen, og det er også meget vigtigt, at ingen nerver bliver skadet, så du evt. kan få problemer med stemmen senere. Du skal derfor opereres af en hals-kirurg, dvs. en kirurg der har indgående kendskab til halsens anatomi og er kyndig/erfaren i at operere hvor der er trængt og ikke meget plads.

    Du skal ikke være så bange for kræften, at du lader hvem som helst operere dig, bare det går hurtigt, vel? Ellers kan du læse om de norske nationale retningslinier for diagnostikk, behandling og oppfølging av differensiert cancer thyroideae her - så ved du hvad der skal til, for at du bliver korrekt behandlet.

    Hvad det sidste angår - er det altså nødvendigt, at du selv også holder øje med din efterbehandling i tiden efter operationen og faktisk også for all fremtid: fastlæger (nogle af dem) har den kedelige vane, at de ikke altid husker at TSH skal være undertrykt hos forhenværende kræftpatienter = rette (høj) medicindose/dag. Der har været brugere her, der måtte minde lægen om det, så vær obs på det i fremtiden.

    Det kommer til at gå helt OK! Det kan du lige bande på, det vil. Rigtig god bedring, Miori
    Sist endret av Anisa; 04-08-16 kl 17:16
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  4. #14
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,359

    Standard Sv: Kreft

    Kære Miori
    Så flot, at du har overskud til at poste denne nyhed som ellers er noget af et slag at få.
    Lykke til - det kommer sikkert til at gå fint, som Anisa skriver her.

    Nielsigne

  5. #15
    Medlem siden
    May 2010
    Meldinger
    28

    Standard Sv: Kreft

    Tusen takk for svar, og omtanke!

    For meg er dette en gedigen nedtur, men jeg er ikke redd for å dø eller redd for operasjon. (Heldigvis...)

    Har fått en skikkelig reaksjon på beskjeden om kreft, og føler meg om mulig enda mer utmattet nå. Men er samtidig stolt av at jeg med to små barn, full jobb og litt studier har stått på beina dette halvåret.. Nå er det tilbake til et liv i NAV systemet en kort periode, siden jeg har valgt å kaste inn håndklet og sykemelde meg ut året. (Har kun en midlertidig stilling, og har vært syk av andre årsaker i 4 år forut for dette, eller kanskje det er dette som har plaget meg hele tiden...)

    Jeg studerer all informasjon jeg kan få, har snakket med fastlegen min, fått ny innkalling til overlegen, og venter på time på Riksen/ Radiumhospitalet.

    Så må jeg finne ut hvilke rettigheter jeg har i forhold til NAV, og evnt forsikringer. For jeg tror at det tar litt tid før jeg er tilbake i full form igjen.

    Men ved godt mot, og meget glad for dette forumet

  6. #16
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,359

    Standard Sv: Kreft

    Sitat Opprinnelig skrevet av Miori Vis post
    Har fått en skikkelig reaksjon på beskjeden om kreft, og føler meg om mulig enda mer utmattet nå. Men er samtidig stolt av at jeg med to små barn, full jobb og litt studier har stått på beina dette halvåret..
    Det kan du da roligt være stolt af. Det er jo beundringsværdigt! I hvert fald når jeg sammenligner med, hvad jeg klarer.

    Husk nu at passe på dig

  7. #17
    Medlem siden
    May 2010
    Meldinger
    28

    Standard Hva kan jeg vente meg?

    Har fått time tidlig på nyåret.. Og lurer litt på hva jeg kan vente meg.. Noen som vet??? Synes forøvrig det blir verre og verre å tenke på at jeg faktisk har kreft, selv om alle bedyrer at den er enkel å behandle og at jeg blir frisk...

  8. #18
    Medlem siden
    Jul 2010
    Meldinger
    95

    Standard Sv: Hva kan jeg vente meg?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Miori Vis post
    Har fått time tidlig på nyåret.. Og lurer litt på hva jeg kan vente meg.. Noen som vet??? Synes forøvrig det blir verre og verre å tenke på at jeg faktisk har kreft, selv om alle bedyrer at den er enkel å behandle og at jeg blir frisk...
    Noen som vet?
    Sykehus og leger er jo forskjellige, men det finnes nasjonale retningslinjer for slik behandling. Les denne, du finner dokumentet her på forumet.

    Normalt er det å møte opp til operasjon på morgenen. Selve operasjonen kan ta litt tid siden det er litt pirkete arbeide. Fint at de er litt presise når de skal skjære der de gjør
    Du våkner med et dren i såret som du skal ha det første døgnet og det er lite problemer forbundet med dette, heller ingen større smerter. De bruker å stelle godt med oss pasienter Må ikke tro alt du hører fra enkelte i media ;)

    Etter et døgn på sykehus så er det vel bare å dra hjem, du blir litt stiv i halsen og det kan være vanskelig å finne gode stillinger å sovne i, men med litt puter og enda mere puter så klarer man seg utrolig godt. Stivheten varer ei stund men det verste er over på ei uke eller 2.

    Etter operasjon blir det sikkert jod-behandling med påfølgende scintigrafi (røntgen) for å sjekke at jod har trengt inn i kjertelvevet som det skal.
    Så derfra og frem er det å starte letingen etter "dosen" ! Jeg starta på 150mcg med en gang dagen etter jeg fjerna kjertelen og økte hver 4.uke etter dette. Doseøkninger kan være litt utfordrende men de trykktegn jeg har følt etter økninger har avtatt etter noen dager/uke og stabilisert seg.

    Om det er noe jeg har glemt her så bare vær konkret i dine spm.

  9. #19
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Kreft. Hva kan jeg vente meg?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Bastian Vis post
    Noen som vet? Sykehus og leger er jo forskjellige, men det finnes nasjonale retningslinjer for slik behandling. Les denne, du finner dokumentet her på forumet.
    Ja, det gør det i et tidligere indlæg...

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Ellers kan du læse om de norske nationale retningslinier for diagnostikk, behandling og oppfølging av differensiert cancer thyroideae her - så ved du hvad der skal til, for at du bliver korrekt behandlet.
    ... eller via forummet: http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...ead.php?t=9468
    Sist endret av Anisa; 04-08-16 kl 17:18
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  10. #20
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Sør-Trondelag
    Meldinger
    6

    Standard Kreft. Hva kan jeg vente meg?

    Hei.

    Ta kontakt med sykehuset. Du vil få time på sykehus til konsultasjon før operasjon. Der vil du få info om operasjonen. Du må regne med 5 dager på sykehus og en måneds sykemelding etterpå. Deretter må dere prøve dere litt frem med Levaxin-dosen, og du må regne med at du kan føle deg sliten ganske lenge.

    Dersom det er spredning til lymfeknuter på halsen må du regne med en ny operasjon etter et par måneder for å fjerne disse. To operasjoner på kort tid er hardt for kroppen, og det kan ta tid før du er i form igjen. Så kommer radiojodbehandling et par måneder senere. Det beskrives ofte som at man er i form igjen rett etterpå, men det er etter denne behandlingen jeg har følt meg mest sliten. Det er nå en måned siden, og jeg er fortsatt ikke helt i form, men jobber fullt. Legene syr veldig pent nå; mitt arr er sydd fra innsiden, og vil bare etterlate en tynn, hvit strek etterhvert.

    Operasjonene har ikke medført særlig smerte, men det er jo litt ekkelt med dren og sånn de første dagene etter operasjonene.

    Lykke til!

Side 2 av 7 Først 1234 ... Siste

Lignende tråder

  1. Multi knutestruma . Hva kan jeg vente meg etter operasjon?
    Av Minimax i forumet Operasjonssalen
    Svar: 25
    Siste melding: 14-06-12, 22:31
  2. Lavt stofskifte, men lægen syntes, vi skulle ”vente og se”
    Av Buskhult i forumet Lavt stoffskifte i grenseland
    Svar: 12
    Siste melding: 27-05-11, 09:45
  3. Lei av å vente... på HelseNorge!
    Av zeena i forumet Hos legen
    Svar: 8
    Siste melding: 12-04-07, 00:22
  4. Øke nå eller vente?
    Av marge i forumet Naturlig Thyroid medisiner
    Svar: 4
    Siste melding: 14-03-07, 12:14
  5. Bør jeg vente med Thyroxinbehandling?
    Av chris i forumet Hashimoto's thyroiditt (anti-TPO)
    Svar: 16
    Siste melding: 30-05-05, 13:37

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn