Side 2 av 7 Først 1234 ... Siste
Viser søkeresultater 11 til 20 av 61
  1. #11
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Vestfold
    Alder
    55
    Meldinger
    911

    Standard Sv: er det noen som har operet uten å ha stoffskite problemer

    Er det din FT4 som er 22.5 Enja og ikke din Tsh? Bare et spørsmål siden du nevner hyper.

  2. #12
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Vestlandet
    Alder
    58
    Meldinger
    51

    Smile Sv: Nytt liv... etter operasjon

    Hei Eirin

    Det var min TSH som hadde den verdien, litt over grensen på papiret svarene stod på.

    Sitat Opprinnelig skrevet av Hansen Vis post
    hm.
    Om det er riktig at du har en TSH på 22 så er du nok for lav. (hyper betyr høyt-, og hypo- lavt -stoffskifte og verdien man måler mot er fritt T4)
    TSH er forøvrig ikke så viktig for deg lenger - det er jo kun kjertelen som bruker dette. Det er jo et styringshormon for kjertelen som jo er fjernet.

    Det som er viktig for deg, er jo å følge med på de hormonene kjertelen en gang produserte ( fT4 - fT3) - og dosere så du finner en dose du trives best mulig på.
    Det viser seg at TSH ofte vil bli null når vi tilfører passe hormoner - og de hormonene kjertelen en gang produserte har høyere verdier enn da kjertelen "leverte" dem.
    Aker Hormonlab har nylig gått ut med at fT4 ofte er over 20 før man føler seg bra.
    Hansen, mine t4 og t3 verdier ser fine ut på prøvene. Det er det som er så rart.

    Mvh Enja
    Enja Dagbok 2009, 2010, 2011
    De beste hilsener ifra Enja.

  3. #13
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: er det noen som har operet uten å ha stoffskite problemer

    Sitat Opprinnelig skrevet av enja Vis post
    Finn, mine t4 og t3 verdier ser fine ut på prøvene. Det er det som er så rart.
    Hvor meget lyder de på, Enja? T4 og T3? Har du fået at vide, at de "ser fine ud", uden at du fik tallene
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  4. #14
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Vestlandet
    Alder
    58
    Meldinger
    51

    Standard Sv: er det noen som har operet uten å ha stoffskite problemer

    Jeg pleier å få med meg papiret med tallene, men har de ikke her jeg er nå. De siste målingene var innenfor referanseområdet (utenom TSH) . Er spent på nye prøver som skal tas den 16. Er det vanlig å være meget ustabil i humøret? jeg tar meg skikkelig sammen på jobb, men når jeg kommer hjem så detter jeg sammen og er som en berg og dalbane - meget nedfor. Forferdelig å ha det slik.
    Legen mente jeg kanskje og var begynt i overgansalderen, pluss at jeg hadde en infeksjon og at jeg var hyper. tre ting på en gang. Nå er infeksjonen over, men jeg sier og gjør så mye rart. Har vel alltid vært litt distre, men tungsinn, det er ikke meg.

    Mvh Enja
    Enja Dagbok 2009, 2010, 2011
    De beste hilsener ifra Enja.

  5. #15
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Vestfold
    Alder
    55
    Meldinger
    911

    Standard Sv: Nytt liv... etter operasjon

    Hei igjen Enja

    En Tsh på 22.5 vil i forhold til de fleste referanseområder ved ulike laboratorier i Norge være altfor høyt, altså indikere at du ligger for lavt. Jeg så på mine siste måleresultater og der var referanseområde for Tsh oppgitt å skulle ligge mellom 0.4-3.5. Mens FT4 var 8-20. Det var derfor jeg stusset litt, særlig med tanke på at det ble nevnt hyper. Jeg har selv hatt høy Tsh, med normale FT4 og FT3 verdier så jeg vet at det kan være slik

  6. #16
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Vestlandet
    Alder
    58
    Meldinger
    51

    Standard Sv: Nytt liv... etter operasjon

    Kan hende det er jeg som husker feil - det forundrer meg ikke, for jeg gjør og sier mye rart for tiden. Jeg skal gå imorgen for å få nye utskrifter.
    Så vi får riktige tall her.

    Takk til dere alle, jeg setter stor pris på alle gode råd jeg har fått og innser at jeg har veldig mye å lære.
    Enja Dagbok 2009, 2010, 2011
    De beste hilsener ifra Enja.

  7. #17
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: er det noen som har operet uten å ha stoffskite problemer

    Sitat Opprinnelig skrevet av enja Vis post
    Jeg pleier å få med meg papiret med tallene, men har de ikke her jeg er nå. De siste målingene var innenfor referanseområdet (utenom TSH).
    Nå, så det siger de, Enja? Indenfor referenceområdet? Referenceområdet spænder faktisk pænt bredt, så "indenfor referenceområdet" giver faktisk intet svar på, hvor "fine" dine blodprøver i virkeligehden er.

    Furst:
    S-Fritt T3 = 3,5 - 6,5 pmol/L
    S-Fritt T4 = 11,0 - 23,0 pmol/L


    Aker:
    Fritt T3 = 3,5 - 7,8 pmol/l
    Fritt T4 = 8 - 20 pmol/l


    Som du ser, er referenceområder forskellige fra lab til lab... Desuden spænder de vidt og det er ikke ligegyldigt hvor indenfor referencen netop dine tal befinder sig. Den reelle forskel målt i velbefindendet spænder vidt fra dårligt til OK indenfor samme referenceramme, så det svar du har fået er rent ud sagt bullshit (pardon my french).

    Du og dine "hjælpere" (bl.a. os) har brug for de eksakte tal vi kan se på, for at følge dine, helt personlige udsving... og evt. advare, hvis udsvingene bevæger sig i en forkert retning.
    Sitat Opprinnelig skrevet av enja Vis post
    Er det vanlig å være meget ustabil i humøret? jeg tar meg skikkelig sammen på jobb, men når jeg kommer hjem så detter jeg sammen og er som en berg og dalbane - meget nedfor. Forferdelig å ha det slik.
    Når du tager dig skikkelig sammen, er det så dine binyrer som kommer på overarbejde. I hvert fald med det TSH-tal på 22,5, som siger højt og tydeligt: "kroppen mangler T-hormoner i cellerne"! Det bliver ikke ved med at række i all evighed, så jeg håber du snart kan lykkes at vride en rigtig lægehjælp ud af dine læger.

    Ellers kan du kigge over på forummet På jobb med lavt / høyt stoffskifte og Stoffskifte og psykiske/nevrologiske plager Der burde du kunne læse dig til erkendelse af, at der ikke er noget galt med dig". Det er hormonerne og kun dem.

    Sitat Opprinnelig skrevet av enja Vis post
    Legen mente jeg kanskje og var begynt i overgansalderen, pluss at jeg hadde en infeksjon og at jeg var hyper. Tre ting på en gang. Nå er infeksjonen over, men jeg sier og gjør så mye rart. Har vel alltid vært litt distre, men tungsinn, det er ikke meg.
    Ja, overgangsalderen er den sædvanlige søforklaring alle kvinder får stukket i synet, lige så snart lægerne "rammer muren" af sin uvidenhed og fristes til at opgive udrede videre. De glemmer bare i denne retorik, at når skrantende (af alder) æggestokke kan medføre så mange gener (lægerne her bruger som undskyldning for dine klager), kan tilsvarende skrantende T-hormon-status medføre lignende gener. Så hvorfor mon legitimerer lægerne det ene mangeltilstand (overgangsalder-induceret) og negligerer den anden (T-hormonerne) - er mig en gåde. Det hænger ganske enkelt ikke sammen.... de må tro at vi er for ubegavede til at gennemskue det, eller hur?

    Desuden er det svært at forstå logikken i (sø)forklaringerne når ordet "hyper" bliver brugt samtidigt med bedømmelsen af dine blodprøver vedr. T-hormonerne som værende fine indenfor referenceområdet. Disse to udelukker perfekt hinanden idet du kan IKKE være hyper med TSH på 22,5 og Fritt T3 + Fritt T4 "indenfor referenceområder". Det er ganske enkelt uladsiggørligt.

    Vi snakkes ved
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  8. #18
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Nytt liv... etter operasjon

    Sitat Opprinnelig skrevet av enja Vis post
    Takk til dere alle, jeg setter stor pris på alle gode råd jeg har fått og innser at jeg har veldig mye å lære.
    Hansen og Eirin er store kapaciteter på hver sin måde og denne tråd er heldig, så at sige, at de er med her til at hjælpe. Jeg selv er bare blevet så hidsig og ked af det, da jeg læste dine første indlæg her.... Tak også til dig for at være så åben, selv om, som du siger det "skremmer vettet av deg". Det er stort og meget nyttig for alle dem, som komme her senere, måske med lignende problemer som dit.

    Ja, der er meget at lære, men det er også meget interessant, når man først kommer i gang. Jeg vil gerne anbefale dig at kigge på dette link til Dr. Rinds Metabolic Scorecard. Lidt længere nede finder du linket til "Signs and Symptoms: Adrenal Fatigue vs. Low Thyroid Function" som du klikker på og... så får du sikkert en del interessant tid til at gå med at granske tabellerne med henblik på sammenligning med dine egne symptomer. Der vil du kunne finde (regner jeg med) belæg for at blive opmærksom på den tætte forbindelse: binyrer/skjoldbruskkirtel (også selv om man ikke længere har den sidste, idet hormonvilkår/behov er jo uforandret uanset om man har sin kirtel eller ikke).

    Hav en fin nat, trods de mange nye tanker. Gode tanker som billet til en god fremtid.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  9. #19
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Vestlandet
    Alder
    58
    Meldinger
    51

    Standard Sv: Nytt liv... etter operasjon

    Takk igjen Anisa, for at du forklarer alt så godt til meg. Jeg skal sjekke ut de linkene for å lære mer. Det er helt fantastisk!

    ENja
    Enja Dagbok 2009, 2010, 2011
    De beste hilsener ifra Enja.

  10. #20
    Medlem siden
    Jul 2008
    Sted
    Vestlandet
    Alder
    58
    Meldinger
    51

    Smile Sv: Nytt liv... etter operasjon

    Hei,

    Har endelig funnet papiret mitt fra siste målinger 28,10.09:

    Prøvenavn - referanseverdi - resultat

    S-TSH (0,20 - 4,0) 0,04*
    S-FT4 (Fritt T4 (11,0 - 23,0) 22,2
    S-Fritt T3 (2,3 - 5,7) 4,5


    Mvh Enja
    Enja Dagbok 2009, 2010, 2011
    De beste hilsener ifra Enja.

Side 2 av 7 Først 1234 ... Siste

Lignende tråder

  1. EU-forbud mod urtemedicin 1/4-2011: Underskriftsindsamling
    Av Nielsigne i forumet Krigen mot kosttilskudd
    Svar: 2
    Siste melding: 16-04-11, 18:15
  2. Endokrinologi for gynekologer - eksempel på Teorier av 2009..
    Av Kevlin i forumet Stoffskifte-relaterte artikler og videoer
    Svar: 0
    Siste melding: 06-04-11, 10:47
  3. Blodprøvesvar januar 2011 - forvirret
    Av helgemann i forumet Blodprøver
    Svar: 29
    Siste melding: 22-01-11, 22:34
  4. 24.02.2009: Påbegynt dagbok
    Av Vigdis i forumet Dagboker
    Svar: 3
    Siste melding: 18-07-10, 12:02

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn