Side 2 av 5 Først 12345 Siste
Viser søkeresultater 11 til 20 av 41
  1. #11
    Medlem siden
    Apr 2010
    Sted
    østlandet
    Alder
    47
    Meldinger
    800

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Så flott!! Det er jo egentlig DRØYT at du ikke har vært testet for dette før, når du har så mange av de typiske symptomene. For en stund siden så leste jeg ett sted- husker ikke helt hvor dessverre- at det årlig døde folk av uoppdaget binyrebarksvikt, fordi legene er så dårlige på å sjekke dette. Det sier jo litt om standarden på fastlegene...Nei, man må ofte være sin egen lege og helseadvokat for å oppleve fremskritt, dessverre! Men igjen- godt å høre at legen din nå reagerte, og sender deg videre til spesialist. Håper du kan fortelle hva spesialisten mener, når den tid kommer.


  2. #12
    Medlem siden
    Feb 2011
    Meldinger
    29

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av BeritM Vis post
    Så flott!! Det er jo egentlig DRØYT at du ikke har vært testet for dette før, når du har så mange av de typiske symptomene. For en stund siden så leste jeg ett sted- husker ikke helt hvor dessverre- at det årlig døde folk av uoppdaget binyrebarksvikt, fordi legene er så dårlige på å sjekke dette. Det sier jo litt om standarden på fastlegene...Nei, man må ofte være sin egen lege og helseadvokat for å oppleve fremskritt, dessverre! Men igjen- godt å høre at legen din nå reagerte, og sender deg videre til spesialist. Håper du kan fortelle hva spesialisten mener, når den tid kommer.

    Ja, uten tvil, hadde d ikke vært for min mor som fant ut av dette og kjeftet på legen, så hadde jeg nok hatt dette til min død.
    Legen innrømte at verken han eller hans kolleger hadde noen gang testet noen for dette, virker som alle leger er altfor lite opplyste på dette.
    Jeg vil også takke alle på dette forumet, uten informasjon som dette så tror jeg mange fler ville gått med dette uoppdaget!
    TAKK!

  3. #13
    Medlem siden
    Apr 2010
    Sted
    østlandet
    Alder
    47
    Meldinger
    800

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Fastlegen min får bare et hånlig skjevt smil når jeg snakker om at jeg går på hydrocortison, som jeg har fått på Balderklinikken. Han skjønner ikke bæret av det, og maser hele tiden om at jeg må gå av denne "forferdelige" kortisonen. Da jeg sa jeg ikke trengte å ta stoffskifteprøver fordi jeg hadde gjort dette nylig på Balderklinikken, sa han "å nei, har du nå vært der igjen". Hadde det ikke vært for Balderklinikken (mener ikke å drive reklame nå, og jeg har vært heldig med legen min tror jeg) så hadde jeg aldri fått Erfa Tyroid og hydrokortison, som begge har vært helt nødvendige medisiner for å komme dit jeg er nå. Fra å være et vrak på levaxin med slitne slitne binyrer er jeg mye mye bedre i dag.

    Håper prøvene dine er "ille nok" til at du kan få behandling av det offentlige helsevesenet. Vær også klar over at mange med binyresvikt har nedsatt stoffskifte- binyrer og stoffskifte går hånd i hånd. Men binyrene skal behandles før man går i gang med stoffskiftemedisin (det stod t.o.m. på den gamle Levaxin- pakningen), men INGEN fastleger gjør dette i dag, fordi de D.... i alt som heter binyrer.

  4. #14
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    70
    Meldinger
    10,241

    Smile Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av Nitelite Vis post
    Ja, uten tvil, hadde d ikke vært for min mor som fant ut av dette og kjeftet på legen, så hadde jeg nok hatt dette til min død.
    Legen innrømte at verken han eller hans kolleger hadde noen gang testet noen for dette, virker som alle leger er altfor lite opplyste på dette.
    Jeg vil også takke alle på dette forumet, uten informasjon som dette så tror jeg mange fler ville gått med dette uoppdaget!
    TAKK!
    Også TAKK til dig, Nitelite At du har postet din sag her, er nu med til at hjælpe dem der kommer her senere. Det er sådan forummet fungerer og nu er du sammen med alle her, med til at hjælpe andre, også i den grad!

    Jeg er glad for at du har en mor der har mod på at stå dig bi, over for læger. Det er nemlig desværre ikke slut endnu.
    Sitat Opprinnelig skrevet av Nitelite Vis post
    Nå ringte nettopp legen meg, han hadde fått resultat på spyttprøvene fra haukaland sykehus.

    Spyttprøven som var tatt kl. 07.00 var på 0,3. Legen sa dette var veldig lavt og ville sende hele min pasienthistorie videre til en spesialist.

    ENDELIG etter 7-8 år med angst/depressjon/søvnmangel/Ingen energi osv osv. har di funnet ut noe!!!!!!!!!!!!!!!
    At din sag bliver sendt til speciallægen er desværre ingen garanti for at du også får behandling. Højst sandsynligt vil specialisten rekvirere (nok en gang) prøver af døgnurin-cortisol, ACTH og blod-cortisol - "bare for at være på den sikre side"... Når disse så kommer alle tilbage "indenfor normalen" - da skal din mor i action. Du får nemlig ikke støttebehandling for binyrene af almindelige specialister, der jo slet ikke er lærde nok til at se ud over Addison's sygdom.

    Det kan godt være at du får tilbudt (for fredens skyld) "lidt" behandling med Prednisolon, men denne må I begge - din mor og du - afvise. Hvorfor det - kan I læse om her. I det hele taget, og taget i betragtning hvor meget af dit unge liv allerede er gået tabt - ville det nok være bedst at komme til en af de private helhedsmedicinere, du kan læse om på forummets forside. Men alt dette kan vente til efter at du har været hos specialisten. Måske er miraklernes tid ikke forbi alligevel.

    Håber du gider opdatere tråden og tillykke med det dårlige cortisol-spytprøvesvar (hvor åndssvagt det ellers lyder)
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  5. #15
    Medlem siden
    Feb 2011
    Meldinger
    29

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av BeritM Vis post
    Fastlegen min får bare et hånlig skjevt smil når jeg snakker om at jeg går på hydrocortison, som jeg har fått på Balderklinikken. Han skjønner ikke bæret av det, og maser hele tiden om at jeg må gå av denne "forferdelige" kortisonen. Da jeg sa jeg ikke trengte å ta stoffskifteprøver fordi jeg hadde gjort dette nylig på Balderklinikken, sa han "å nei, har du nå vært der igjen". Hadde det ikke vært for Balderklinikken (mener ikke å drive reklame nå, og jeg har vært heldig med legen min tror jeg) så hadde jeg aldri fått Erfa Tyroid og hydrokortison, som begge har vært helt nødvendige medisiner for å komme dit jeg er nå. Fra å være et vrak på levaxin med slitne slitne binyrer er jeg mye mye bedre i dag.

    Håper prøvene dine er "ille nok" til at du kan få behandling av det offentlige helsevesenet. Vær også klar over at mange med binyresvikt har nedsatt stoffskifte- binyrer og stoffskifte går hånd i hånd. Men binyrene skal behandles før man går i gang med stoffskiftemedisin (det stod t.o.m. på den gamle Levaxin- pakningen), men INGEN fastleger gjør dette i dag, fordi de D.... i alt som heter binyrer.
    Jeg mener at legen min sa at han har testet meg for lavt stoffskifte, i og med jeg ble henvist til psykolog, og psykologen krevde en test av stoffskifte.
    Vet ikke om du kan tolke verdiene på prøveresultatene mine, ser du en test av stoffskifte der?

  6. #16
    Medlem siden
    Feb 2011
    Meldinger
    29

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Også TAKK til dig, Nitelite At du har postet din sag her, er nu med til at hjælpe dem der kommer her senere. Det er sådan forummet fungerer og nu er du sammen med alle her, med til at hjælpe andre, også i den grad!

    Jeg er glad for at du har en mor der har mod på at stå dig bi, over for læger. Det er nemlig desværre ikke slut endnu.

    At din sag bliver sendt til speciallægen er desværre ingen garanti for at du også får behandling. Højst sandsynligt vil specialisten rekvirere (nok en gang) prøver af døgnurin, ACTH og blod-cortisol - "bare for at være på den sikre side"... Når disse så kommer alle tilbage "indenfor normalen" - da skal din mor i action. Du får nemlig ikke støttebehandling for binyrene af almindelige specialister, der jo slet ikke er lærde nok til at se ud over Addison's sygdom.

    Det kan godt være at du får tilbudt (for fredens skyld) "lidt" behandling med Prednisolon, men denne må I begge - din mor og du - afvise. Hvorfor det - kan I læse om her. I det hele taget, og taget i betragtni9ng hvor meget af dit unge liv allerede er gået tabt - ville det nok være bedst at komme til en af de private helhedsmedicinere, du kan læse om på forummets forside. Men alt dette kan vente til efter at du har været hos specialisten. Måske er miraklernes tid ikke forbi alligevel.

    Håber du gider opdatere tråden og tillykke med det dårlige cortisol-spytprøvesvar (hvor åndssvagt det ellers lyder)
    Ja, jeg var hos legen i går og fikk overtalt ham til å gi meg Kortison. Da skulle han til og skrive ut prednisolon, men jeg sa raskt at dette ikke var vits, og fikk ham heller til å skrive ut 100 stk Nycomed Kortison 25mg, som faktisk er tilgjengelig i norge. Så uansett hva som skjer videre, har jeg i alle fall en del kortison

  7. #17
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    56
    Meldinger
    3,369

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av Nitelite Vis post
    ENDELIG etter 7-8 år med angst/depressjon/søvnmangel/Ingen energi osv osv. har di funnet ut noe!!!!!!!!!!!!!!!
    Tillykke!!

    Nu forstår jeg på dig, at både du selv og din mor har sagt noget til lægen.

    Men hvad skal man sige til en læge for at få den slags test? Jeg synes, folk her på forummet plejer at få en enkelt blodprøve og ikke nogen spytprøver. Men det er lykkedes dig at få spytprøver via sygehus?

    Jeg spørger, fordi min mor er et oplagt eksempel på meget trætte binyrer. Men hjælp får hun ingen af. Da hun var til endokrinolog sidst (det var en overlæge, der vikarierede for ham, hun plejer at snakke med) , fik hun at vide, at han aldrig havde hørt, at binyrerne havde noget med stofskiftet at gøre

  8. #18
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    70
    Meldinger
    10,241

    Smile Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av Nitelite Vis post
    Jeg mener at legen min sa at han har testet meg for lavt stoffskifte, i og med jeg ble henvist til psykolog, og psykologen krevde en test av stoffskifte. Vet ikke om du kan tolke verdiene på prøveresultatene mine, ser du en test av stoffskifte der?
    TSH på 2,1-2,2 er forhøjet. FT4 på 18 i forhold til TSH på 2,1-2,2 betyder nok, at dit FT4 skal helt op øverst i ref.området eller højere. Dine triglycerider er forhøjede, ikke meget, men lidt - det plejer følges af (når man er blevet ældre end du er nu) af højt kolesterol = typisk tegn på for lavt stofskifte. Du har det som lægerne kalder for subklinisk hypothyreose, hvilket normalt ikke behandles i Skandinavien før TSH er kravlet jo højere op, jo længere mod nord i Norge man bor. F.eks. i Tyskland behandles lavt stofskifte allerede ved TSH på 2.

    Du burde få målt TSH, FT4 og FT3 hver måned, 3-4 måneder frem. Da kan man se hvad er tendensen. Er tendensen stabil (for højt af det ene, for lidt af det andet) der bør nye prøver tages nok en gang, denne gang inkl. anti-TPO og TRAS prøver. Held og lykke med fremtiden.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  9. #19
    Medlem siden
    Feb 2011
    Meldinger
    29

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av Nielsigne Vis post
    Tillykke!!

    Nu forstår jeg på dig, at både du selv og din mor har sagt noget til lægen.

    Men hvad skal man sige til en læge for at få den slags test? Jeg synes, folk her på forummet plejer at få en enkelt blodprøve og ikke nogen spytprøver. Men det er lykkedes dig at få spytprøver via sygehus?

    Jeg spørger, fordi min mor er et oplagt eksempel på meget trætte binyrer. Men hjælp får hun ingen af. Da hun var til endokrinolog sidst (det var en overlæge, der vikarierede for ham, hun plejer at snakke med) , fik hun at vide, at han aldrig havde hørt, at binyrerne havde noget med stofskiftet at gøre
    Tror det er pga legen min gjør egentlig akkurat det jeg sier han skal gjøre, ettersom han ikke klarte å finne ut hva som var galt med meg, han hadde vel egentlig "gitt opp". Jeg bare forklarte ham hva det var, hva som var symptomer og hva tester jeg måtte ha.
    Problemet er at mange leger er "høyere" enn oss vanlige mennesker, og nekter å ta lærdom fra noen som ikke har legeutdanning.
    Jeg tror rett og slett at min lege var så oppgitt at alt var værdt å teste.

    Han begynte jo hos meg og med bare blod morgen og kveld, og døgnurin, men jeg forklarte når jeg fikk svar på dem at blod er ingen vits å ta, i og med at en stresset pasient kan ha opptil 20x økte verdier. Og døgnurin prøven jeg tok hadde ingen minimum, bare et maksimum på referanseområde (min var 23, referanseområdet var maks 165).

    Jeg tror rett og slett at legene trenger at noen sparker litt informasjon inn i skallen på dem.

  10. #20
    Medlem siden
    Feb 2011
    Meldinger
    29

    Standard Sv: Cortisol døgnurin

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    TSH på 2,1-2,2 er forhøjet. FT4 på 18 i forhold til TSH på 2,1-2,2 betyder nok, at dit FT4 skal helt op øverst i ref.området eller højere. Dine triglycerider er forhøjede, ikke meget, men lidt - det plejer følges af (når man er blevet ældre end du er nu) af højt kolesterol = typisk tegn på for lavt stofskifte. Du har det som lægerne kalder for subklinisk hypothyreose, hvilket normalt ikke behandles i Skandinavien før TSH er kravlet jo højere op, jo længere mod nord i Norge man bor. F.eks. i Tyskland behandles lavt stofskifte allerede ved TSH på 2.

    Du burde få målt TSH, FT4 og FT3 hver måned, 3-4 måneder frem. Da kan man se hvad er tendensen. Er tendensen stabil (for højt af det ene, for lidt af det andet) der bør nye prøver tages nok en gang, denne gang inkl. anti-TPO og TRAS prøver. Held og lykke med fremtiden.
    Takker for dette, skal ta med denne informasjonen til legen min!

Side 2 av 5 Først 12345 Siste

Lignende tråder

  1. Høyt cortisol...
    Av komlå i forumet Cortisol / ACTH
    Svar: 10
    Siste melding: 14-02-11, 19:59
  2. Synacthen test - høj/lav cortisol
    Av gitteh i forumet Cortisol / ACTH
    Svar: 12
    Siste melding: 19-03-10, 14:18
  3. Hypothyreose, binyrene, cortisol
    Av Mod i forumet Cortisol / ACTH
    Svar: 0
    Siste melding: 30-10-09, 22:51
  4. cortisol
    Av millasin i forumet Cortisol / ACTH
    Svar: 4
    Siste melding: 17-11-08, 10:12
  5. Cortisol-normalniveau
    Av gitteh i forumet Cortisol / ACTH
    Svar: 10
    Siste melding: 06-11-07, 21:14

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn