Side 3 av 3 Først 123
Viser søkeresultater 21 til 29 av 29
  1. #21
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    Hej Cocos Jeg vælger lige at svare i din egen tråd...
    Sitat Opprinnelig skrevet av cocos Vis post
    Må jeg sjekke Dvit-status hos lege først, eller kan jeg bare starte med å ta tilskudd og se om det har effekt på meg??
    Det skulle ikke være nødvendigt, men sørg helst for at lade dit D-vitamin ledsage af tilskud af magnesium. Helst i kapselform og ikke -carbonate eller -oxid.

    Sitat Opprinnelig skrevet av cocos Vis post
    Iflg både blodprøver og form, bør jeg øke min levaxindose. Men så har jeg så høy puls og hjertebank at både lege og jeg er litt avventende med det..
    Du kan starte med at gå på apoteket og købe en boks af Kaleorid depottabletter med 750 mg kaliumchlorid. Se om nogle dage med Kaleorid formiddag og tidlig aften ikke får din høje puls og hjertebank til at falde. Der er en stor chance for at den gør, da vi med hypothyreose (og binyretrøbbel) meget ofte udvikler kaliummangel, og kaliummangel giver nemlig de symptomer du klager over. Personligt tror jeg ikke at det er Levaxin, da den slet ikke kan komme "i arbejde" så hurtigt, at det kan give symptomer, og da slet ikke når dit FT4 er lavt. Vær ikke bange for at komme til at overdosere med kaliumchlorid. Der skal doser på 6-7 GRAM, før man bliver overdoseret og får symptomer: ekstremt lav puls bl.a.

    Sitat Opprinnelig skrevet av cocos Vis post
    Vekta bare øker... Kan det være vann som holdes tilbake??? Kan d-vit hjelpe å regulere vekt?
    Det kan sagtens være vand (men gerne også fedtdeponering når dit FT4 er for lavt). Vandophobninger hjælper kalium også på og hvis du spiser saltfattigt - hold op med det. Saltmangel i kosten (kroppen) får kroppen til at holde på vandet i ekstrem grad. Også underskud af proteiner i kosten fører til ødemer. Man kan teste det ved at spise f.eks. to store bøffer, eller to store snitzler, eller 2-3 kyllingefiletter i samme måltid, og mange vil opleve at lige pludselig er deres hænder (ser man ofte først) er blevet "slanke" igen. Proteinfattig kosthold fremmer altså ødemer, så måske kunne du prøve at forske lidt i "aminosyrer"? Dem kan man få i fri form fra Sverige og for mange løser det en den af problemet med at kunne få protein nok til dagligt. Specielt os med lavt stofskifte udvikler (nemmere end andre) proteinmangel = aminosyremangel.
    Sitat Opprinnelig skrevet av cocos Vis post
    Huden er også værre, til og med med ansiktshår nå, tydelig det er noe hormontrøbbel ja.
    Det er lidt for kompliceret at svare kort (og korrekt) på, men prøv at søge på "hirsuitisme" og se hvilke hormon-forhold fremmer uønsket hårvækst i ansigtet. Hertoghe skriver i sin bog bl.a.:

    For kvinder: uønsket hårvækst? Hår under næsen, på hagen, beystet, underlivet (mellem kønsorganerne og navnlen), lår, underben og arme - opfattes ofte som tegn på overskud af mandlige hormoner, men optræder hyppigere hos kvinder med østrogenmangel. Disse kvinder vil sansynligvis ofte have bløde, svage muskler og være trætte og deprimerede. De kan samtidigt have testosteronmangel; men manglerne på de kvindelige hormoner østrogen og progesteron er forholdsvis større. Undertiden er der tale om mangel på cortisol da denne tilstand udløser øget sekretion af mandlige hormoner som kompensation. Hormontilskud kan mindske den uønskede behåring - eller fjerne den helt.

    For at få gode resultater må man sørge for at indtage næring nok samt få gjort noget ved evt. fordøjelsesproblemer. Det kræver et halvt års behandling at opnå synlige ændringer i den uønskede hårvækst. Hele behandlingen kan tage fra et til fire år fordi en kropshår-follikel har en levetid på ca. fire år i huden.
    Resten af afsnittet om hud og hår kan læses her.

    Håber du finder ud af det, Cocos. Du er på rette vej og er tilpas nysgerrig (og modig) til at gøre dig egne erfaringer.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  2. #22
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Sverige
    Alder
    66
    Meldinger
    263

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    "Hvordan får man de frie aminosyrer? Dette væsentlige kosttilskud og terapeutiske hjælpemiddel findes i form af FULDPROTEIN, et TWINLAB produkt, der markedsføres i Danmark. Se nærmere om dette meget væsentlige kosttilskud under afsnitte Produktinformation." (Tatt fra tråden om aminosyrer)

    Anisa: Jeg finner ikke produktinformasjonen (kanskje også av interesse for Coco?)
    Kan du skrive hva det produktet som du anbefaler heter? (Det finns flere proteinprodukter fra Twinlab).

  3. #23
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    Sitat Opprinnelig skrevet av akas Vis post
    Anisa: Jeg finner ikke produktinformasjonen (kanskje også av interesse for Coco?) Kan du skrive hva det produktet som du anbefaler heter? (Det finns flere proteinprodukter fra Twinlab).
    Hej Akas Jeg har postet en god (håber jeg) forklaring i aminosyre-tråden.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  4. #24
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Agder
    Meldinger
    34

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    TAKK!!
    alt det du vet Anisa!!!

    Jeg prøver å spise proteinrikt, har utroliig liten matlyst - men vet kroppen må ha mat.. Det siste året har jeg vært ganske så streng med meg selv, og spiser til faste tider og jevnt over dagen. Kuttet i hvitt mel, ris, poteter, sukkker.. økt proteiner og grønt.

    Mye informasjon her jeg må bruke litt tid på å. Mener du at jeg skal ta aminosyrer som et tilskudd??

    Skulel så ønske at dette kunne gå av seg selv, at man kunne stole på at legen kunne alt... og bare skreddersydde et opplegg til en... der alt var tenkt på!


    Er sliten nå, og som vanlig blir tungen og halsen sår. Særlig tungen er full av småsår. Noen som har tanker om hva dette kan være? De kommer som regel i periodene da jeg blir veldig utmattet, og gjerne da T4 er lavt.

  5. #25
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Vestfold
    Alder
    55
    Meldinger
    911

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    Har du tatt blodprøver som viser jern, B-12 og folsyrestatus? Tenker da på sår hals og tunge.


    Jeg leste du nevnte hjertebank et sted. Jeg anbefaler magnesiumtilskudd som kan hjelpe godt på dette

  6. #26
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Agder
    Meldinger
    34

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    Begynner å bli en stund siden sist... så er nok lurt å gjøre igjen. Har i mange år tatt tilskudd av alt sammen, var mangelsykdom det hele startet ned tror jeg. Har ikke tatt tilskudd på sikkert over et år, for i fjor var verdiene fine iallefall..

    Magnesium skal kjøpes imorgen! Hjertebanken og denne hoppende pulsen er en plage.. og så ubehaglig! Kan ligge ganske så lavt i hvilepuls, men skjer det noe da, nok at bare telefonen gir fra seg en sms-lyd, så skyter den o været og blir ligende høyt en stund. Eller dvs, ikke sikkert at pulsen er så høy men hjertebanken er det iallefall.

    Sår hals har jeg hatt i 3 år nå. Kommet og godt, og tilslutt innså jeg mønsteret i det. Kommer hver gang jeg er veldig utmattet. Aldri noe feber eller noe slikt, men veldig ubehagelig og får problemer med å svelge drikke og mat.

    Legetime snart, så da vil jeg gjerne få tatt flere prøver (dvit, b12, folsyre. jern, kalium..)

  7. #27
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Agder
    Meldinger
    34

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    B-Hemoglobin 13,4 (11,7-15,3)

    B-MCH 25 (27-33)

    S-Ferritin 32 (10-170)

    S-B12, kobalamin 279 (150-700)

    S-Folat 16,8 (7,7-25.0)

    S-Albumin 44 (36-48)

    S-Natrium 141 (137-145)

    S-Kalium 4,1 (3,6-5,0)

    S-Calcium 2,35 (2,15-2,51)

    S-Calsium, alb.korrigert 2,30 (2,17-2,47)

    S-TSH *0,22 (0,30-4,2)

    S-Fritt T4 19,7 (11,0-22,0)

    S-Anti-TPO (Tyreoperok9idase) <= 40

    S-Kortisol kl 08 442 (220-850)

    S-Østradiol *0,55 (0,00-0,30)

    Referanseområdet gjelder tidlig folikkelfase.

    S-FSH 2,7 (1,0-12,0)
    Referanseområdet gjelder ikke mitdsyklus.

    S-LH 8,9 (1,0-14,0)
    Referanseområdet gjelder ikke mitdsyklus.

    S-Prolaktin 371 (100-500)
    Lutealfase: 100-700mIE/7L.



    Noen som vil kommentere??

    - Prøvene er tatt på dag 11 i min syklus. Er det det som har betynding for FSH, LH og Prolaktin????

    - Jeg ba om å få tatt D-vit.status også. Men den er vel ikke oppnevnt her? kanskje ikke kommet svar på enda..?

    - Lurer på hva som menes med den Anti-TPO---- der står jo bare <=40.. vet ikke om dette er referanseområdet eller mitt prøvesvar.

    - Det fine er at T4 er kommet opp igjen der det bør ligge for meg. Kan det være at det har steget fordi jeg har begynt å ta levaxinen på kveldstid??

  8. #28
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    Sitat Opprinnelig skrevet av cocos Vis post
    - Det fine er at T4 er kommet opp igjen der det bør ligge for meg. Kan det være at det har steget fordi jeg har begynt å ta levaxinen på kveldstid??
    Det kan meget vel være, Cocos. Har læst tilsvarende i tidens løb på udenlandske fora. Dermed kan jeg ikke vide om alle oplever samme, men det er mit indtryk at mange oplever det som om T4-administration i kroppen bliver bedre af at T4 forbliver længere i "systemet" om natten, end den gør om dagen. Det mærkes som en forbedring af formen om dagen + i blodprøverne (hos dem, der beretter selvfølgelig). Fortsat god vind.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  9. #29
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    61
    Meldinger
    5,134

    Standard Sv: Etter 1 år på Levaxin... hva skal jeg gjøre videre nå?

    Jeg ville vurdert å forsøke om jeg fikk det bedre med en høyere B-12.Høy B-12 er ufarlig, det er også helt ufarlig å ta mye, kroppen kvitter seg med overskudd, den er vannløselig. Be på nytt om å få tatt D3. Viktig om du ikke får nok sol uten solkrem å følge med på den, den kan gi dårlig allmenntilstand om den er lav.
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke for meg. Bruker thyroid

Side 3 av 3 Først 123

Lignende tråder

  1. Svar: 14
    Siste melding: 10-08-10, 22:45
  2. Hva skal jeg gjøre? Hva har jeg rett på?
    Av Frustrert i forumet Lavt stoffskifte, (over)vekt, mat og trening
    Svar: 6
    Siste melding: 11-05-08, 20:23
  3. Graves. Vi ønsker oss barn. Er så usikker på hva jeg skal gjøre...
    Av El-Ella i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 20
    Siste melding: 16-12-07, 19:36
  4. etter inntak av levaxin
    Av pusur i forumet Levaxin, Eltroxin, Euthyrox etc.
    Svar: 11
    Siste melding: 20-02-07, 17:55

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn