Viser søkeresultater 1 til 5 av 5
  1. #1
    Medlem siden
    Oct 2010
    Sted
    Syddanmark
    Alder
    44
    Meldinger
    52

    Standard Højt kolesterol tegn på lavt stofskifte?

    Hej alle

    Poster lige mit spørgsmål til nielsigne i ny tråd:

    Angående kolesteroltallet; er det det dårlige kolesterol (LDL), der skal være højt, for at stofskiftet er for lavt. Eller er det det gode (HDL), der skal være højt?? Jeg har højt HDL - 1.8 mmol/l (ref. 0.8 - 1.7) - og LDL på 2.7 mmol/l(ref. 1.8 - 4.5), selv om jeg har symptomer på lavt stofskifte, så jeg kunne da godt tænke mig at høre lidt mere om det
    Vil prøve at læse lidt mere her på dette underforum også

    Kram til alle
    Ceven

  2. #2
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,362

    Standard Sv: Højt kolesterol tegn på lavt stofskifte?

    Jeg ved godt, der er både det gode og det dårlige kolesterol, men jeg har kun hørt om kolesterol som samlet begreb i forhold til stofskiftet. Man kan vel under alle omstændigheder have for højt kolesterol - lavt stofskifte eller ej. Men har man både højt kolesteroltal og symptomer på for lavt stofskifte (uanset, om man får stofskiftemedicin), så er der grund til at se på dosis.

    Jeg havde i et års tid grusomme plager med min lugtesans; det var fx sådan, at jeg kunne lugte folks tyggegummi og slik, bare jeg gik forbi dem i et fodgængerfelt ... Og busser var ubrugelig for mig, eftersom folks vaske- og skyllemidler rev mig i næsen, ligesom alskens ubehagelige lugte som tobak og sved - bare værre. Samtidig fik jeg mere og mere ondt i næsen. At jeg også havde ondt i nakken mente lægen ikke havde nogen forbindelse til noget.

    I forbindelse med et lægeskift var jeg så heldig at der var en ung, nyuddannet og idealistisk læge i huset. Han havde været på kursus i sammenhængen mellem stofskifte og kolesterol og han ringede mig op - jeg fik et chok - for at sige, at det med stofskiftet godt kunne gøres meget bedre.

    Jeg kom op i en dosis, der lå 200 mikrogram Eltroxin højere pr. uge, end jeg ellers havde fået. Og smerter i både næse og nakke (de to hænger bogstavelig talt sammen!! ), og den besynderligt forstærkede lugtesans forsvandt stort set.

    Mit kolesteroltal svandt samtidig fra 6,3 til 4,3. DERUDOVER tabte jeg mig 20 kilo og blev gravid. Men det er en anden historie

    Hvad er dit såkaldt samlede kolesteroltal? Det skal sammenholdes med ft4 og efter lægestandard også efter tsh. Selv når man kun går efter den sidste, kan der ofte være god plads til ekstra medicin. Men det kommer altså ikke kun an på, hvad der står i tabellen ... Nogle læger mener jo, man absolut skal holdes i 'midterområdet' og er helt besat af dét - og hos sådan en læge ville jeg dårligt nok kunne eksistere - mens andre trods alt kan se, at der også inden for det såkaldte normalområde er plads til pænt store afvigelser.
    Sist endret av Nielsigne; 18-05-11 kl 11:45 Begrunnelse: præcisering: 200 mikrogram Eltroxin højere pr. uge

  3. #3
    Medlem siden
    Oct 2010
    Sted
    Syddanmark
    Alder
    44
    Meldinger
    52

    Standard Sv: Højt kolesterol tegn på lavt stofskifte?

    Hej igen

    Det du beskriver med, at lugte påvirkede dig stærk, oplever jeg meget i øjeblikket. Jeg er støvmide - og græspollenallergiker, så jeg har levet det meste af mit liv med en mere eller mindre dårlig lugtesans. Jeg kunne ofte slet ikke intet lugte eller smage, så da jeg her i det tidlige forår pludselig oplevede, at jeg kunne lugte alt - ja så tog jeg det som et tegn på, at min allergi - og stofskiftemedicin var begyndt at virke bedre

    Men det er altså ikke altid lige rart at kunne lugte så meget. Jeg lugter bedre end min familie nu - og oplever tit, at jeg må holde mig for næsen, for ja - jeg kan også lugte folks læbepomade, tyggegummi og vaskemiddel på lang afstand!

    Nå, men mit totale kolesterol er 4.8 (ref. 3.6 - 6.8 mmol/l) 18. okt. 2010, så jeg kan vel udelukke for højt kolesterol samlet set? - mit ft4 var d. 3. dec. 2010 på 15.1 (ref. 9.9 - 17.7 pmol/l) og tsh samme dato 2.04. Ved sidste blodprøve d. 2. maj 2011 var tsh 2.7. Fik ikke taget kolesterol og ft4 (min læge har diagnosticeret mig som hypokonder, så jeg får ikke taget alle de prøver, jeg beder om ) Jeg får pt. 700 mikrogram euthyrox pr. uge.

    Jeg er pr. primo april startet på et program efter Wilsons foreskrifter med vitaminer og mineraler samt binyrerstøtte i form af kapsler. Jeg smører mig med hydrokortison creme 3 gange om dagen (men er ved at forberede mig selv på at skulle på piller i stedet ). Oplevede 1 måneds optur, men er nu kun ok. Men stadig meget bedre end før Jeg har læst mange steder herinde, at man skal væbne sig med tålmodighed, når binyrerne skal restitueres, så jeg er tilfreds i øjeblikket.

    Det kan jo være en fordel at få sin læge til at tage kolesterol samtidig med stofskiftet, når man skal have taget blodprøve? Så kan man holde øje med udviklingen, før det går galt!

    Kram fra Ceven

  4. #4
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,362

    Standard Sv: Højt kolesterol tegn på lavt stofskifte?

    Kære Ceven
    Hvis det var mig, der havde de tal, ville jeg have det meget dårligt. Jeg må ligge højt for at have et liv ...

    Jeg kan godt forstå, du med din allergiske baggrund kunne få den tanke, at noget medicin var begyndt at virke bedre. I begyndelsen må det vel ha været ret interessant at kunne lugte noget, når du ikke plejer at kunne ?

    Alligevel rejser hårene sig i nakken på mig, når jeg læser din beskrivelse. Når man kan lugte de ting, du nævner, skal der da til at ske noget?! Jeg tænker det efterhånden sådan, at man må arbejde på sagen, mens man kan. Ingen, der ikke selv har prøvet at kunne lugte alt, fatter hvilket helvede det er eller kan udvikle sig til. Din læge har 'diagnosticeret' dig som hypokonder, skriver du. Ja, og det vil så sige, at bliver du rigtigt syg af det her, har du ingen at støtte dig til. Hvis du fra naturens hånd har brug for at have højere ft4 og lavere tsh og hvad det hedder, hvad skal du så bruge de her gennemsnitslige, pæne tal til?? Du kunne jo mageligt ligge højere uden at genere nogen .... læger. Jeg blir så ... edderspændt når jeg hører om de her forbandede læger, der lader deres patienter lide og blive dårligere, blot for at hylde deres #¤%&*^## blodprøver. Og din læge kan, så vidt jeg forstår, ikke en gang finde ud af at bevæge sig inden for det såkaldte normalområde.

    Dit kolesteroltal er pænt, ja. Om det er en idé at få målt kolesterol sammen med stofskiftet, ja, det er det vel. Men først og fremmest skal du da for mig at se af med den der læge .... føj for en ulykke.

    Når man får sådan en lugtesans som den der, tror jeg, der kan være to ting, som er gået galt: 1) Man går og falder sammen, når musklerne ikke får det , de skal ha - og det får de ikke, hvis stofskiftet er for lavt 2) Har man antistoffer, er det en fordel at ligge ret højt, dvs have en ret høj ft4 og en ret lav tsh.
    Jeg troede i årevis, det måtte være det med musklerne, for det har jeg mærket alle andre steder i skroget. Men da jeg sidste forår (efter at have taget medicin i 12 år) omsider fandt ud af, at mit lave stofskifte skyldes antistoffer, fik jeg en forklaring på mange mærkelige 'allergi-agtige' oplevelser, og jeg er ikke helt sikker på, om den hyperaktive næse hører til i det regi eller ej. Men i hvert fald dukker den op og vil være hyperaktiv en gang imellem - når jeg udsættes for kemikalier eller træstøv, fx. Det lyder måske som om, jeg udsætter mig selv for voldsomme ting ... men kemikalier og træstøv betyder egentlig bare, at jeg går forbi et nymalet plankeværk (det giver mig metalsmag i munden) eller går rundt i en møbelforretning og må gå igennem der, hvor de har ubehandlet træ (det river mig i næse, hals og bronkier) eller går forbi nogle biler - tomgang/parkerede - og får en meget ubehagelig fornemmelse i luftvejene, som får mig til at trække vejret gennem min trøje /jakke etc.

    Der vil altid være nogle, der tror, man er gak, hvis man fejler andet end det, som det er 'normalt' at fejle. Det må de selv om. Jeg ved bare, at det sled så enormt på mig at skulle igennem denne periode med store smerter og konstant forstærket lugtesans. Det kostede mig anden halvdel af et universitetsstudie og dermed både megen glæde og mange penge ...

    Den unge læge, som satte mig op i dosis, blev desværre ikke i den praksis, jeg gik hos. Da han holdt op, skiftede jeg læge. Det var simpelthen dråben ... Kom til en gammel knark som på baggrund af mine symptomer tørt konstaterede, at jeg vel havde en kranie-nerve i klemme. Da var jeg hos den nævnte unge læge allerede sat op i medicin, som jeg altså mener var det helt afgørende. Men ham den gamle knark sendte mig afsted til en dygtig fysioterapeut, og det kan jeg da anbefale dig - mens du på en eller anden måde får rettet på din medicin. Det tager jo et stykke tid, før ny eller ekstra medicin virker, og så er fysioterapeuten en hånd op ad bakken.

    Nielsigne

    PS. Du kan jo nævne min læges udsagn om en kranie-nerve for din læge (så kan du gå til fysioterapeut mens du finder en anden læge ) .... jeg tror, det er ret præcist, at der er noget med en kranie-nerve. Spørgsmålet er jo bare, hvad det er, der får den til at gøre som den gør. Muskler, antistoffer, en kombination ... ?
    Sist endret av Nielsigne; 19-05-11 kl 00:02 Begrunnelse: PS

  5. #5
    Medlem siden
    Oct 2010
    Sted
    Syddanmark
    Alder
    44
    Meldinger
    52

    Standard Sv: Højt kolesterol tegn på lavt stofskifte?

    Kære Nielsigne

    Jeg har erfaret herinde, at rigtig mange har det bedst med TSH omkring 1 eller derunder. Jeg er så heldig, at have mine stofskiftetal fra en periode på ca. 14 år! Fik opereret halvdelen af kirtlen væk i 1998 p.g.a. kolde knuder, så jeg har tal for hvert år.

    Det der synes lidt underligt for mig er, at da jeg havde en TSH på ca. 2 igennem 1999 - 2003 - var det faktisk dér, hvor jeg havde det bedst (der havde jeg jo også stadig min halve kirtel og var 10 kg lettere )... Men i dag kan det selvfølgelig godt være anderledes, da kirtlen jo mangler, så hele sammenspillet mellem TSH og kirtel er misvisende?!

    Jeg kommer måske til at virke dum nu - men antistoffer, kan man ikke kun have dem, hvis man har en kirtel?? Anti-tpo, TRAS osv har jeg aldrig fået målt, men er det sådan, at kroppen kan danne antistoffer mod noget som ikke er der? Jeg ville jo mene, at når kirtlen var væk, så var problemet med antistoffer også væk? Med mindre at man kan have antistoffer mod andre kirtler, men det er vel ikke den samme metode man bruger til at måle det?

    Jeg er meget obs på kolesterol, da min far og farfar har/havde diabetes type 2, min morfar havde også problemer med skjoldbruskkirtlen og blev opereret tilbage i 1960'erne engang. Alle har de haft problemer med kolesterol! Min far har fået medicin for det så længe jeg kan huske!
    Jeg går derfor i mit stille sind og spekulere på, om jeg kan have problemer med andre kirtler, da jeg ikke kan få min krop til at fungere stabilt. (har fået konstateret trætte binyrer, men hyperlugtesans og synsforstyrrelser, kan vel ikke stamme derfra??

    Angående muskler; hvilke muskelproblemer havde du? Var det kun nakken? Jeg oplever ofte virkelig svage lårmuskler, specielt dem bagpå låret. Jeg dingler, når jeg står stille og synes ikke rigtigt, jeg kan styre min ben. Har en usikker gang. Nogle dage er det værre end andre. Jeg kan slet ikke stå på knæene, så vipper jeg voldsomt frem og tilbage. Og har jeg en god dag, hvor humøret er fint, så generer det kun en smule, men er jeg træt og trist, ja så gør det mig mere angst og deprimeret (derfor min læge hele tiden vil have mig på lykkepiller!)

    Ja, måske burde jeg skifte læge, men jeg har været til mange specialister i forbindelse med mine symptomer, både Mølholm og OUH, og de har alle sagt, at der ikke var noget galt med stofskifte og binyrer (selv om min spytprøve fra Nordic Clinic viste det - men det er jo den gamle kendte sang med gråzonen mellem addison og cushings). Jeg er derfor tilbøjelig til at tro, at jeg virkelig er hypokonder - selv om min fornuft siger noget andet. Jeg er bare så træt af at kæmpe...!

    Er du glad for den læge, du har nu? Du får jo Erfa - ved han/hun det?? ( Du har sikkert skrevet det et sted, for jeg synes, jeg kan huske, jeg har læst noget om det ) Men hjernen er ikke så skarp, som den har været - synes faktisk korttidshukommelsen er noget ustabil!

    Kram Ceven

Lignende tråder

  1. Udseendet og ydre tegn på lavt stofskifte
    Av Anisa i forumet Stoffskifte-relaterte artikler og videoer
    Svar: 19
    Siste melding: 07-12-12, 08:50
  2. Lavt stofskifte sandsynligvis efter behandlig af for højt stofskifte
    Av Babe i forumet Lavt Stoffskifte etter Graves
    Svar: 89
    Siste melding: 06-11-11, 23:27
  3. P-piller som grund til for højt/lavt stofskifte
    Av Lisette i forumet Høyt stoffskifte
    Svar: 5
    Siste melding: 02-02-11, 20:52
  4. højt blodtryk og lavt stofskifte?
    Av Babe i forumet Lavt stoffskifte - hjerte og kredsløb
    Svar: 14
    Siste melding: 19-06-10, 12:32
  5. Kan det være højt stofskifte?
    Av Hanne10 i forumet Høyt stoffskifte
    Svar: 5
    Siste melding: 30-12-09, 17:48

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn