Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 19
 1. #1
  Medlem siden
  Oct 2006
  Sted
  Danmark
  Alder
  69
  Meldinger
  10,241

  Standard Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Selv mennesker uden sygdom i skjoldsbruskkirtlen kan udvikle hypothyreose-symptomer når forholdet mellem deres normalt T3 og Reverse T3 forskydes til fordel for Reverse T3, af en eller anden grund. I deres tilfælde hedder tilstanden NTI (Nonthyroidal Illness) eller Euthyroid Sick Syndrome. De behandles og kommer sig midlertidig behandlet med... Liothyronin (T3).  Det som vi altid hører er, at der er ikke brug for at måle T3 til brug for diagnose eller tilpasning af behandlingen ved hypothyreose.

  rT3 vil vores læger kun måle ved mistanke om spiseforstyrrelse eller en voldsom sygdom.

  tT3/rT3 ratio interesserer dem slet ikke, på trods af at det er denne ratio der i virkeligheden afgør om behandlingen bliver vellykket, uanset værdier for T3 og T4 hver for sig, selv når de ligger i den øvre del af "normalområderne".

  Er tT3/rT3 ratioen for lav - fejler behandlingen og trivslen bliver væk.


  Stopthethyroidmadness.com beskæftiger sig også med betydningen af T3/rT3 ratio for os med hypothyreose, men de begår en fejl når de beskriver udregningen af ratioen ved at dividere Frit T3 med Reverse T3. Hvis ratioen skal være korrekt beregnet, bør man anvende Total T3 idet Reverse T3 kan kun måles som total vædri. Der findes ikke noget der hedder Frit Reverse T3.

  Sitat Opprinnelig skrevet av Mod Vis post
  Optimizing Thyroid Function - A Look at Reverse T3 -- The "Brake Pedal" of Our Metabolism


  Conference: A4M Washington DC 2008
  Date/Time: July 17, 2008 10:40am - 11:20am
  Length: 57m 15s - 111 Slides
  Speaker: Riffat H. Qadir, MD
  Format: Audio / Slides
  Jeg har købt foredraget og må blankt indrømme, at de 20 dollars det kostede, er godt givet ud. Citeret fra foredraget:


  Diagnose: Laboratorieprøver.

  Test fem hormoner:

  - TSH
  - frit T4 (fT4)
  - frit T3 (fT3)
  - rT3 and total T3 (tT3)


  Frit T3 er den mest nøjagtige måling af T3, men rT3 er kun tilgængelig som total, så vi har brug total T3 til sammenligning.

  Så hvad er "normal" RT3 ", og hvordan finder vi det?

  Skjoldbruskkirtlens produktion af RT3:

  Skjoldbruskkirtlen udsondrer ca. 90% T4, 10% T3 og ~1% RT3

  Som udgangspunkt udgør en normal T3/RT3 ratio = 10

  TT3: referenceområde = 85 til 205 ng / dL
  RT3: referenceområde = 90 til 350 pg / mL

  Korrigeret for enheder, RT3 er 9 til 35 ng / dl

  Normalområde for TT3 til RT3 bliver:

  Lavest: TT3/RT3 = 85ng/dL / 9ng/dL = 9,4
  Øverst: TT3/RT3 = 205ng/dL / 35ng/dL = 5,9
  Oprundet til nærmeste hele tal, bliver normalområde for TT3/RT3 ratio på 6 -10

  Vi har samlet data til udregning af disse tal over flere år, både før og efter behandling.

  Vi har konstateret, at patienter, der reagerer godt på behandling - men især dem, der har brug for supplerende T3 - har det bedst når deres TT3/RT3 ratio = 12 +/- 2

  Forbehold: Ekstrem alder skal betragtes individuelt. Men ellers fra teenageårene og til sidst i 70-erne ser det ud til, at patienternes trivsel er betinget af, at værdien af deres TT3/RT3 ligger på 12 +/- 2


  Det var så måleenheder, der gælder i USA: ng/dL og pg/mL.


  Hos os måles tT3 og rT3 også i forskellige måleenheder, med en undtagelse (så vidt jeg ved). Jeg har anvendt referenceområder for tT3 og rT3 fra Unilabs fordi Unilabs opererer med samme måleenheder for begge analyser - nmol/L, hvilket gør det nemmere at udregne ratio end hvis værdierne var angivet i forskellige måleenheder.

  Total T3 (1,2 - 2,7 nmol/L)
  Reverse T3 (0,23 - 0,54 nmol/L)

  Dette giver: en normal tT3/rT3 ratio på 5 - 5,21. Denne ratio gælder for raske. For syge bør ratioen ligge lidt højere, hvis behandlingen skal kunne anses for korrekt.


  Hvis man følger foredragets konklusion om, hvilken ratio patienterne (= syge mennesker) trives bedst med - er den være ca. 20% højere end normal ratio. 20% af 5,21 er 1,04 og det betyder, at tT3/rT3 ratio hos velbehandlede patienter dvs. patienter der gerne skulle være symptomfrie og i trivsel - bør ligge på ca. 6,25 +/- 1

  tT3/rT3 ratio der er lavere end 6,25, eller endnu "værre" - lavere end "normal ratio" på 5,21 - medfører symptomer på hypothyreose, og mistrivsel.

  Det var så regnestykker udregnet med udgangspunkt i tal fra Unilabs. Andre laboratorier opererer med andre værdier og regnestykker bør derfor gentages med disse tal, for at give et korrekt resultat, relevant for den person, der gerne vil kende sin tT3/rT3 ratio.

  Metoden er den samme:


  Først udregn laboratoriets "normalområde" for tT3/rT3 ratio (følg tidligere eksempel med Unilabs-tal).

  Tillæg 20% til laboratoriets "normalområde" for tT3/rT3 ratio for at fastslå en tT3/rT3 ratio der er optimal for syge mennesker.

  Divider dit eget tT3 med rT3 og resultat bliver den personlige tT3/rT3 ratio.


  Ligger den omkring den tidligere udregnet "normalområde" + 20% - burde man trives fint.

  Jo længere under summen af "normalområdet" + 20% ligger ratioen tT3/rT3 - jo dårligere har man det, og burde derfor behandles med tillæg af Liothyronin, især hvis en langvarig behandling med Levaxin har ikke haft en effekt på hypothyreose-symptomer.

  Hvis Liothyronin ikke synes at fungere tilstrækkeligt eller giver bivirkninger - kan man altid kontakte Kragerø Tablettproduksjon AS for at høre om de vil fremstille Slow Release Triiodothyronine (T3).

  Mange apoteker rundt om i verden fremstiller Slow Release Triiodothyronine på recept. Hvorfor skulle Kragerø Tablettproduksjon ikke kunne gøre det samme? Slow Release Triiodothyronine apotekfremstilles til dem der ikke tåler "for meget" T3 på en gang, eller dem der udskiller medicinen alt for hurtigt. En tablet bruges hver 12. time and that's it. Indvendinger er også set i forbindelse med SRT, men i og med den optimale "løsning" er en sund skjoldbruskkirtel, de fleste af os ikke har - er SRT den næstbedste mulighed, mener jeg.

  Hovedtræk i den rolle Reverse T3 spiller i kroppens funktioner har jeg forsøgt beskrive i tråden om overvægt og lavkarbo her.

  Personlig kommentar: Det er ikke min stærkeste side, at sysle med tal og kugleramme (billedligt talt ), men jeg har postet denne tråd fordi jeg tror at jeg har forstået budskabet og metoden (iflg. foredraget). Please, sig til, hvis nogen mener at noget bør korrigeres.
  Sist endret av Mod; 09-09-18 kl 20:44 Begrunnelse: Lenken
  • Tak for at du læste mit indlæg.
  • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

 2. #2
  Medlem siden
  Feb 2007
  Sted
  Østlandet
  Alder
  65
  Meldinger
  1,362

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Hei Anisa

  Dette er etter min mening et veldig bra innlegg! Veldig nyttig informasjon for oss som sliter med å finne svar.

  Håper du kan svare på dette: Hva hvis man går på Erfa og likevel ikke har riktig forhold mellom T3 og RT3? Skal man da prøve å høyne dosen mon tro? Tenker bare høyt. Har du en mening å dele om dette?

 3. #3
  Medlem siden
  Mar 2008
  Sted
  Oslo
  Alder
  63
  Meldinger
  5,134

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Hvordan måles total T3? Er det blod eller urin?
  Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
  Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
  • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke for meg. Bruker thyroid

 4. #4
  Medlem siden
  Oct 2006
  Sted
  Danmark
  Alder
  69
  Meldinger
  10,241

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Lisbeth Vis post
  Håper du kan svare på dette: Hva hvis man går på Erfa og likevel ikke har riktig forhold mellom T3 og RT3? Skal man da prøve å høyne dosen mon tro? Tenker bare høyt. Har du en mening å dele om dette?
  Jeg ved det ikke, Lisbeth Men noget ved jeg dog: det tager tid at genoprette den rette T3/rT3 ratio over tid. Jeg tror, at først hvis det fremgår af gentagende målinger at T3/rT3 ratioen forbliver for lav, bør man overveje at øge medicinen. Ude i verden bruges syntetisk Slow Release Triiodothyronine, men Thyroid's proteinbundet T3 er (mener jeg) det næstbedste, netop fordi den er mere "holdbar" (i kroppen) end syntetisk Liothyronin.

  Spørger du, fordi du har fortsat for mange symptomer, trods behandling med Erfa Thyroid? Min erfaring er, at "reparation" af kroppen fortsætter uanset at der fortsat er symptomer på hypothyreose. Selv efter snart 5 år i behandling med Thyroid, bemærker jeg nye "gevinster" af behandlingen, som om kroppen fortsat reparerer de skader, der er opstået under 28 år på Eltroxin, så måske er det kun spørgsmål om tid, før symptomerne bedres, et efter et?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Vigdis Vis post
  Hvordan måles total T3? Er det blod eller urin?
  Hej Vigdis rT3 måles i blodserum, her beskrevet hos Unilabs.
  • Tak for at du læste mit indlæg.
  • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

 5. #5
  Medlem siden
  Feb 2007
  Sted
  Østlandet
  Alder
  65
  Meldinger
  1,362

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Tusen takk for svar Anisa. Jeg ser i en annen post at du ikke har overskudd til dette nå, så da håper jeg du bruker tiden til å komme «ovenpå» igjen (her skulle jeg satt inn det røde hjertet til høyre her, men jeg får det ikke til). Ikke stress for å svare på denne posten, jeg har god tid.

  Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
  Jeg ved det ikke, Lisbeth Men noget ved jeg dog: det tager tid at genoprette den rette T3/rT3 ratio over tid. Jeg tror, at først hvis det fremgår af gentagende målinger at T3/rT3 ratioen forbliver for lav, bør man overveje at øge medicinen.

  Spørger du, fordi du har fortsat for mange symptomer, trods behandling med Erfa Thyroid? Min erfaring er, at "reparation" af kroppen fortsætter uanset at der fortsat er symptomer på hypothyreose. Selv efter snart 5 år i behandling med Thyroid, bemærker jeg nye "gevinster" af behandlingen, som om kroppen fortsat reparerer de skader, der er opstået under 28 år på Eltroxin, så måske er det kun spørgsmål om tid, før symptomerne bedres, et efter et?
  Jeg har lav sum på forholdet mellom T3 og RT3. Men det kan vel i alle fall ikke være riktig å gå ned på medisinen pga. dette? Jeg har følt meg ganske (merk ganske) bra den siste tiden, men det er liksom «noe» som ikke stemmer.

  Jeg husker ikke helt, men har vel gått på Erfa et par år nå. Kanskje er det som du sier, at man må være tålmodig og ta tiden til hjelp.

  En god natt til alle (jeg prøver fremdeles å sette inn en smiley, men det går visst ikke). Jeg fikk det til tidligere i dag, er nok for sent nå.

 6. #6
  Medlem siden
  Dec 2009
  Sted
  Candyland
  Alder
  51
  Meldinger
  3,083

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Lisbeth Vis post
  Hei Anisa

  Dette er etter min mening et veldig bra innlegg! Veldig nyttig informasjon for oss som sliter med å finne svar.

  Håper du kan svare på dette: Hva hvis man går på Erfa og likevel ikke har riktig forhold mellom T3 og RT3? Skal man da prøve å høyne dosen mon tro? Tenker bare høyt. Har du en mening å dele om dette?
  Jeg vet ikke hvilken dose du går på, men selv brukte jeg 6 grain en stund og jeg hadde også begynt med HC -
  jeg fikk da målt rT3 over ref.området.
  Etter innspill fra flere her inne (samt legen) endte jeg med å dosere meg ned til 4 grain - nå bruker jeg 3 grain.

  Her er Anisas innspill til meg den gangen:

  Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
  Hvis du har mere T3 i kroppen end du er disponeret for (medfødt) kan kroppen midlertidigt lukke for en (an)del af T3-receptorerne. Det er nok derfor at du ikke har symptomer på overdosering (kan ikke huske om du skrev hvad FT3 er på). Af samme årsag kan T4 i nogen grad omdannes til det passive rT3 i den periode, hvor kroppen har registreret (for) højt (for dig) niveau af T3.

  Omdannelses-maskinen af T4 til T3 stopper ikke, men så må begrænsningen af T3-effekten ske på andre måder, som f.eks. lukning af receptorer og/eller omdannelse til rT3.

  Du kan (mener jeg) rolig gå ned til 4 tabletter, og se om effekten ikke bevares alligevel, mens rT3 falder igen, Kevlin.
  Men jeg er usikker på, om en måned er nok til en stabilisering af effekten.

  Jeanette innspill - med ref til Dr Lam - var om hvordan HC kan innvirke på opptaket av thyroid medisin - som jeg oversatte slik:
  Sitat Opprinnelig skrevet av Kevlin Vis post
  Takk for de innspillene
  Jeg ble litt usikker og må ty til google oversetter:

  Når binyrene er utslitte, er binyrenes evne til å håndtere stress - knyttet til normale kroppsfunksjoner og energibehov - ofte skadet.
  For å sikre overlevelse, tvinger binyrene til en nedregulering av energiproduksjonen.
  Med andre ord, kroppen blir metabolsk nedregulert / bremser ned for å spare energi.
  Kroppen trenger å hvile. Lavere energi-produksjon reduserer belastningen på kroppen.

  I tider med stress, så er det akkurat det kroppen vil. Som skjoldbruskkjertelen nedregulerer, T3 og T4 dermed produksjonen reduseres.
  Den nedregulering fører også til en økning i skjoldbruskkjertelen binding av globulin (TBG).
  Som en følge av økt TBG, er mer thyreoideahormoner avgrenset på en relativ basis og mindre slippes til cellen der det fungerer.
  Dette fører til redusert fri T4 og fritt T3-nivå i blodet hvis målt (mens total T3 og T4 kan være normalt).
  Sist men ikke minst, kortisol i seg selv kan hemme omdanningen av T4 til T3, og kan påvirke deres inngang til celler også.

  I denne nedreguleringsprosess for å forbedre overlevelse, shunter kroppen også noen av de tilgjengelige T4 mot produksjonen av inaktive revers T3 (rT3).
  rT3 fungerer som et bremsesystem og motsetter funksjon av T3.
  Denne reduksjonen i T3 kombinert med økning i rT3 kan vedvare selv etter at stresset forsvinner og kortisol nivåene er normalisert.
  Videre kan rT3 selv også hemme omdanningen av T4 til T3. Dette kan videreføre produksjonen av inaktive rT3.

  Dersom andelen av rT3 dominerer så vil det hemme T3, og kan muligens føre til en tilstand som kalles rT3 dominans.
  Dette resulterer i hypothyroid symptomer på tross av tilstrekkelig sirkulerende nivåer av T4 og T3.
  Kroppen har derfor flere veier til å nedregulere energiproduksjonen for å forbedre overlevelse under ledelse av binyrene.

  ..
  Kevlin
  ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
  Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
  Min første halve pille med Erfa

 7. #7
  Medlem siden
  Feb 2007
  Sted
  Østlandet
  Alder
  65
  Meldinger
  1,362

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Kevlin Vis post
  Jeg vet ikke hvilken dose du går på, men selv brukte jeg 6 grain en stund og jeg hadde også begynt med HC -
  jeg fikk da målt rT3 over ref.området.
  Etter innspill fra flere her inne (samt legen) endte jeg med å dosere meg ned til 4 grain - nå bruker jeg 3 grain.
  Hei Kevlin
  Tusen takk for veldig nyttig info til meg

  Jeg gikk på 3,5 grain, men gikk ned til 3 for noen uker siden (etter blodprøve med feil forhold). Jeg tror ikke det er riktig for meg. Jeg tror jeg skal høyere enn 3,5. Men jeg kan ta feil. Jeg skal nå sette meg ned (venter på de nyeste prøvene som er i posten) og lese og se om jeg kan bli litt klokere på dette fenomenet. Så tar jeg avgjørelsen om jeg skal gå opp i dose igjen etter det. Enda en gang takk, Kevlin, dette var nyttig info for meg.

 8. #8
  Medlem siden
  Dec 2009
  Sted
  Candyland
  Alder
  51
  Meldinger
  3,083

  Smile Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
  ..
  tT3/rT3 ratio interesserer dem slet ikke, på trods af at det er denne ratio der i virkeligheden afgør om behandlingen bliver vellykket,
  uanset værdier for T3 og T4 hver for sig, selv når de ligger i den øvre del af "normalområderne".

  Er tT3/rT3 ratioen for lav - fejler behandlingen og trivslen bliver væk.
  ..
  Hos os måles tT3 og rT3 også i forskellige måleenheder, med en undtagelse (så vidt jeg ved). Jeg har anvendt referenceområder for tT3 og rT3 fra Unilabs fordi Unilabs opererer med samme måleenheder for begge analyser - nmol/L, hvilket gør det nemmere at udregne ratio end hvis værdierne var angivet i forskellige måleenheder.

  Total T3 (1,2 - 2,7 nmol/L)
  Reverse T3 (0,23 - 0,54 nmol/L)

  Dette giver: en normal tT3/rT3 ratio på 5 - 5,21. Denne ratio gælder for raske. For syge bør ratioen ligge lidt højere, hvis behandlingen skal kunne anses for korrekt.[/INDENT]


  Hvis man følger foredragets konklusion om, hvilken ratio patienterne (= syge mennesker) trives bedst med - er den være ca. 20% højere end normal ratio. 20% af 5,21 er 1,04 og det betyder, at tT3/rT3 ratio hos velbehandlede patienter dvs. patienter der gerne skulle være symptomfrie og i trivsel - bør ligge på ca. 6,25 +/- 1

  ..
  Jeg har omsider fått målt tT3 samtidig med rT3 - og umiddelbart tenkte jeg at resulatet var svært ONDT!
  - for når jeg regner ut tT3/rT3 så blir svaret 6,666666

  Hormonlaboratoriet på Aker har følgende ref.verdier:
  tT3 1,2 - 2,7 nmol/L
  rT3 0,14 - 0,54 nmol/L

  - så det blir så å si likt som Unilabs referanseområde.
  Kevlin
  ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
  Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
  Min første halve pille med Erfa

 9. #9
  Medlem siden
  Dec 2009
  Sted
  Candyland
  Alder
  51
  Meldinger
  3,083

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
  ..
  Hovedtræk i den rolle Reverse T3 spiller i kroppens funktioner har jeg forsøgt beskrive i tråden om overvægt og lavkarbo her.

  ..
  Hei Anisa

  Jeg får ikke denne linken til å virke - det popper opp et vindu som vil ha Brukernavn og Passord..

  Grunnen til at jeg vil lese mer om dette er at både rT3 og tT3 ligger over Akers referansområde -
  S-Trijodtyronin: 4 (1,2 - 2,7 nmol/L)
  S-reverse T3: 0,6 (0,14 - 0,54 nmol/L)

  Også fritt T3 ligger over referanseområdet, mens fritt T4 holder seg såvidt innenfor (ref: Aker og Fürst) -
  ..og da kan du jo bare gjette på hva Akers faglige vurdering er
  men jeg føler meg ikke hyper i det hele tatt (f.eks: ikke noe hjerteklapp).
  Kevlin
  ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
  Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
  Min første halve pille med Erfa

 10. #10
  Medlem siden
  Dec 2008
  Sted
  alle lande
  Meldinger
  1,364

  Standard Sv: Hvorfor er forholdet mellem Reverse T3 / Total T3 vigtig?

  Sitat Opprinnelig skrevet av Kevlin Vis post
  Jeg får ikke denne linken til å virke - det popper opp et vindu som vil ha Brukernavn og Passord..
  Virker nu. Linket hørte til det "gamle" forum og burde have været konverteret automatisk da forummet skiftede til ny version. Det er nu rettet manuelt.
  Hvis du har noen spørsmål knyttet til bruk av vårt forum - les OSS/FAQ.

Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

 1. Relation mellem hypothyreose og B12 vitamin
  Av Anisa i forumet Stoffskifte-relaterte artikler og videoer
  Svar: 1
  Siste melding: 09-11-10, 13:06
 2. S-reverse T3
  Av Pluto i forumet Blodprøver
  Svar: 2
  Siste melding: 10-09-10, 01:02
 3. Forholdet mellom FT4 og TSH
  Av biff i forumet Lavt stoffskifte i grenseland
  Svar: 4
  Siste melding: 22-05-10, 09:27
 4. Lege-pasient-forholdet ved funksjonelle lidelser
  Av Mod i forumet Lavt stoffskifte og funksjonelle lidelser
  Svar: 0
  Siste melding: 21-12-09, 00:33
 5. Afi-B-Total
  Av Damen i forumet B-vitaminer
  Svar: 0
  Siste melding: 17-12-09, 23:01

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •  

Logg inn

Logg inn