Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 11
  1. #1
    Medlem siden
    May 2011
    Meldinger
    6

    Standard Så ufattelig trøtt og sliten

    Hei!
    Jeg er ei jente på 28 år som fikk vite at jeg har høyt stoffskifte for drøy en måned siden. Det kom som et sjokk, men da fikk jeg forklaring på den tidvis høye pulsen og hjertebanken.

    Idag har jeg vært på Fredrikstad sykehus og tatt røntgen av skjoldbruskjertelen. Den er lett forstørret og aktiv, som legen sa.
    Om en uke skal jeg til spesialist på Moss s.hus og starte med medisiner.

    Det værste med dette er at vi har prøvd i 1,5 år for et barn nr.2. Jeg la om kostholdet i fjor sommer (lavkarbo) og har siden den tid gått ned sakte 10 kilo. Jeg føler meg helt fantastisk, men legene mener at jeg har fått hjelp til vektnedgangen. Kan hende det, men jeg har ikke hatt økt apetitt og samtidig gått ned, jeg har jobbet for dette føler jeg!

    Men så dette med planlegging av barn, nå må vi vel vente?
    Eller kan jeg spørre spesialist om å få den andre typen som gravide kan bruke? Og hvis jeg skulle bli gravid mens jeg går på den neo-medisinen, vil barnet bli skadet kraftig? Jeg skal spørre hun om alt dette, men om noen av dere har noen erfaring om dette, hadde det vært flott. Gutten vår er 4,5 år

    Jeg er livredd for alle bivirkningen jeg kan få av medisinen og etter 5 år med kroniske bekkensmerter, er jeg endelig frisk! Og så kommer dette! Jeg er også redd for å legge på meg alt igjen. Men hvis jeg fortsetter kostholdet og treningen, kan det kanskje gå bra?

    Et langt brev dette her, men er som dere skjønner, ganske fortvilet. Men håper å finne mye god informasjon her hos dere
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  2. #2
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Artistic Vis post
    Jeg la om kostholdet i fjor sommer (lavkarbo) og har siden den tid gått ned sakte 10 kilo. Jeg føler meg helt fantastisk, men legene mener at jeg har fått hjelp til vektnedgangen. Kan hende det, men jeg har ikke hatt økt apetitt og samtidig gått ned, jeg har jobbet for dette føler jeg!
    Hvis du før omlægningen til lavkarbo havde "lavere" stofskifte, kan omlægningen alene stimulere stofskiftet til "et løft". Det kan derfor føles kraftigere at man overhovedet har puls og kan mærke hjertet slå, hvor man før var vant til ikke at mærke det. Normalt vil det tage nogen tid, før man har vænnet sig til sit "nye" stofskifte og fornemmelsen af puls og hjerteslag kan gradvis blive svagere, til den forsvinder helt.

    Sagen er, at hvad der er forhøjet stofskifte for nogen, er det normalt for andre og her har kostholdet en hel del at sige. Hvis din læge sammenligner dine stofskifteprøver fra før og nu - uden at tage kostholdsændringen i betragtning (eller er helt uvidende herom), kan det ske at du får en hyperthyreose-diagnose, uden at have hyperthyreose. Det er her at du må finde vej til at sikre dig mod en fejldiagnose, for ikke at komme ud for en behandling, som kan gøre dit (evt. for dig) normalt stofskifte til lavt stofskifte.

    Dette er så teori, men hvad er virkeligheden kan man ikke tage stilling til, før der er resultater af dine blodprøver at se på. Når du er tilbage fra ferie (go' ferie forresten), gør dig selv en stor tjeneste og forlang udskrifter af dine blodprøver hvor stofskiftet var målt første gang og frem til i dag. Det er vigtigt at kunne danne sig indtryk af, hvad er foregået med dig i al den tid, dit stofskifte var "under opsyn".

    Prøverne der gerne skulle tages forud for en hyperthyreose-diagnose er TSH, FT4, FT3, TRAS og gerne også anti-TPO idet i den indledende fase af Hashimoto's (autoimmunt, resulterende i lavt stofskifte) kan der ske en akut, massiv frigivelse af thyreoidea-hormoner fra kirtlen til blodet, hvilket kan forveksles med hyperthyreose, og i så fald vil behandling med thyreostatica eller radiojod kun forværre problemet. Röntgen af kirtlen kan påvise lett forstørret og aktiv også ved Hashimoto's, så det er vigtigt at eliminere inden de store kanoner køres frem mod hyperthyreose.

    Også snakken om en ny graviditet er lidt besværlig, uden kendskab til dine prøve-tal, tillige med alle dine øvrige spørgsmål, så jeg håber at du vil skaffe udskrifterne fra lægen, hvilket forøvrigt er din ret - bare så du ikke tror at du er krævende eller urimelig. Det er din ret, fordi dine prøveresultater er din ejendom.

    Tag ingen beslutninger og lad ingen presse dig til noget, før du selv er 100% overbevist om at din diagnose er korrekt. Lykke til.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  3. #3
    Medlem siden
    May 2011
    Meldinger
    6

    Standard Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    Tusen takk for flott svar!

    Jeg veit ikke hva stoffskiftet mitt var før jeg startet på lavkarbo, har vel aldri tatt noen stoffskifteprøver før nå. Så det er vanskelig å si hva som skjer.
    Skjelvingen har tatt seg opp, noe jeg ikke liker
    Hjertebankingen startet etter at pappa døde av hjerteinfarkt for snart 1 år siden, da ble jeg mer "redd" for hjertet mitt og da kjenner jeg ofte at det slår hardere. Noe som er mye psykisk.

    Jeg kjenner at jeg er redd og opprørt for jeg veit ikke helt hva jeg kan spørre spesialisten om heller. Dette er så nytt for meg, og jeg føler at legene gjør meg sykere enn det jeg føler meg. For de mener dette er veldig alvorlig, at jeg er sjuk,men jeg føler meg ikke så veldig sjuk. Så det er litt pussig,men jeg tar selfølgelig legene på alvor.

    S-tras ligger på 4.3
    S-ths ligger på 0.02
    S-Tyroksin 203

    Hva tenker dere om tallene?
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  4. #4
    Medlem siden
    May 2011
    Meldinger
    6

    Standard Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    Igår var jeg hos spesialist igjen og fordi vi har så sterke barneønsker, ga hun med to altvernativer for å behandle graves:

    1: Ta Neo-mercanzole i ca 18 måneder og vente med prøvingen til det er over

    2: Radioaktiv jod og kunne prøve etter 6 måneder

    Nå vil jeg ikke ta dette valgte kun basert på barneønsket vårt, men hva tenker dere?
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  5. #5
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Artistic Vis post
    S-tras ligger på 4.3
    S-ths ligger på 0.02
    S-Tyroksin 203

    Hva tenker dere om tallene?
    TRAS er pænt højt. Det er ikke til at komme uden om. Og den er af typen "stimulerende". Det kan man se ud fra det Total T4 på 203. Der er ikke tvivl om, at du har Graves og med det høje TRAS er chancerne for at den går væk af sig selv, ikke store.
    Sitat Opprinnelig skrevet av Artistic Vis post
    Igår var jeg hos spesialist igjen og fordi vi har så sterke barneønsker, ga hun med to altvernativer for å behandle graves:

    1: Ta Neo-mercanzole i ca 18 måneder og vente med prøvingen til det er over

    2: Radioaktiv jod og kunne prøve etter 6 måneder
    Jeg ville helst "tage" Neo-Mercazole, da her har man mulighed for at trappe ud af behandlingen såfremt man opnår normalt stofskifte OG det fastholdes på det niveau over lidt tid... Behandlingsprotokollen siger "18 måneder", men hvis lægen holder for fast på denne varighed af behandling, kan stofskiftet tippe permanent over i lavt stofskifte og så kan det blive lige så svært at blive gravid.

    Samme mulighed for at overvåge stofskiftet under behandlingen har man ikke med radioaktivt jod, fordi det er ikke til at forudse OM stofskiftet kan blive så lavt, at man får lavt stofskifte i stedet for det høje. Med lavt stofskifte kan det blive lige så svært at blive gravid, endsige fastholde graviditet, som ved højt. Foruden alle de øvrige lavt-stofskifte-plager, som de fleste patienter der kommer "fra" højt stofskifte ikke kan forestille sig.

    Hvis du vælger Neo-Mercazole er det VIGTIGT at du forlanger af lægen en forklaring på, hvilken type af NM-behandling lægen har i sinde at gennemføre. Der findes to "modeller" for behandling af hyperthyreose: ”titrerings regime” og ”block replace”.

    ”Titrerings regime” går ud på lavest mulig antithyroid dosis, som kan holde patientens stofskifte normalt. Ved denne behandling opnås færre bivirkninger, men den kræver muligvis tættere kontrol.

    ”Block replace” startes med højdosis antithyroid medicin, og når stofskiftet er stabiliseret tillægges Levaxin. Med denne model regner lægerne med, at det er lettere at holde stofskiftet stabilt, idet egenproduktionen sættes helt ud af spil (= lavt stofskifte).

    Det med at stofskiftet skulle være lettere at regulere når egenproduktionen sættes helt ud af spil savner altså at blive bekræftet i klinik, men bygger udelukkende på målinger af TSH, der må ikke være "alt for lavt".

    Det skrev jeg til Maria1 i tråden Ny med Graves.

    I virkeligheden (hvis det bliver "block replace" for dig) bør du være mest opmærksom på FT3 og FT3, fordi for højt TSH gør det sværere at blive gravid (eller fastholde graviditet), mens FT4 og FT3 i øverste del af ref.område virker fremmende på graviditet (hos stofskiftesyge).

    Hvis man har ekstremt lavt TSH, men FT4 og FT3 indenfor ref.omr. har man IKKE højt stofskifte. Men, desværre - for de fleste læger er lavt TSH ensbetydende med hyperthyreose uanset at patienten ellers drukner i symptomer på lavt stofskifte. Vær obs på det.

    Du bliver nødt til at lære en masse selv, lære at stole på din egen dømmekraft og lære ikke at stole blindt på lægerne. På dette forum findes mange kvinder, der har aborteret op til 9 gange takket være deres lægers TSH-blindetro (på bekostning af FT3 og FT4). Nogle har helt opgivet at få børn. Du bliver derfor nødt til, selv at uddanne dig i sygdommen for din egen, og det fremtidige barns skyld.

    Krydser fingre og lykke til.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  6. #6
    Medlem siden
    May 2011
    Meldinger
    6

    Standard Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    Takk for godt svar!
    Jeg har nettopp gjort det motsatte av deg og snakket med legen om å få time til radioaktiv jod behandling. Om det er riktig? Det veit jeg ikke.

    Gurimalla..dette er vanskelig!
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  7. #7
    Medlem siden
    May 2011
    Meldinger
    6

    Standard Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    Nå har jeg blitt så i tvil...
    Jeg ringte som sagt til spesialist på fredag for å si at jeg vi ta jod, men nå er jeg jammen ikke sikker lenger

    Vil jeg ofre et mulig varig lavt stoffskifte etter jodbehandling for å kunne bli gravid raskere?

    Jeg er så i tvil. Alt jeg har lest skrevet av leger, er positive til jod. Alt skrevet av pasienter, er negativt. har med andre ord til gode å lese om noe positivt om jod...

    Noen som kan hjelpe meg litt?

    Jeg setter stor pris på hjelp
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  8. #8
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard Sv: Helt fersk! Planlegging av barn?

    hei, jeg har svart deg et annet sted også.

    Graves pleier å brenne ut av seg selv etter ca 18 måneder. Noen får en graves-episode til en stund etterpå, mens mange får bare den ene.

    Da høres radioaktivt jod ut som et veldig overkill.

    Her er en netside av en som skriver bøker og artikler om graves og autoimmunitiet:
    http://www.elaine-moore.com/

    så fins det noen alternative nettsider av pasienter som påpeker at den gamle behandligen for graves var å ta jod, altså ikke-radioaktivt jod, det funker rimelig bra også. Jeg vet ikke noe om dette.

    neo-mercazole: internasjonalt går man nå vekk fra dette, og anbefaler heller propylthiourazil, som jo som kjent kan brukes under graviditet.

    Men her står det at begge har blitt brukt mye under graviditet:
    http://jcem.endojournals.org/content/86/6/2354.full

    ellers kn du jo prøve å spise helt glutenfritt for å se om det hjelper, det hender at gravesen går over etter at man kutter ut gluten.

  9. #9
    Medlem siden
    May 2011
    Meldinger
    6

    Standard Så ufattelig trøtt&sliten

    Hei!
    Jeg startet på Levaxin 50mikrogram for en uke siden, og økte til 100 etter 4 dager i samsvar med lege. Jeg tok radioaktiv jod 3.juni i år og fikk konstatert for lavt stoffskifte for en uke siden.

    Jeg er så ufattelig trøtt og sliten at jeg kjenner jeg kan begynne å grine! Samme hvor mye jeg sover, er jeg like sliten. Har merket nesten en "annenhverdag" tendens hvor jeg kan være bra en dag, men helt skrapa dagen etterpå. Er også kvalm til tider. Kan dette være bivirkninger fra Levaxin?

    Jeg har ikke tatt kontakt med fastlegen enda, men bør jeg det etter kun en uke med levaxin eller vil det stabilisere seg etterhvert? "Heldigvis" har jeg en annen kronisk sykdom som gjør at jeg ikke klarer å jobbe, for det kjennes helt umulig ut nå

    Noen som kan hjelpe?
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  10. #10
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Question Sv: Så ufattelig trøtt&sliten

    Sitat Opprinnelig skrevet av Artistic Vis post
    Jeg tok radioaktiv jod 3.juni i år og fikk konstatert for lavt stoffskifte for en uke siden.
    Jeg kan ikke forstå, at du blev radiojod-behandlet kun en måned efter diagnosen, og uden at anti-thyroidmedicin er blevet prøvet først nogle måneder eller et år, når det næsten er 100% sikkert at radiojodbehandling = hypothyreose.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

  1. Nå optimalt behandlet med Levaxin, men blir likevel litt for mye trøtt på dagen
    Av minnie i forumet Kombinasjonsbehandling (synt. T4+T3)
    Svar: 27
    Siste melding: 09-05-08, 08:39
  2. Jeg er så trøtt og sliten... Noen gode råd til en sliten mamma?
    Av kaja1970 i forumet Sosiale konsekvensene av stoffskiftesykdom
    Svar: 9
    Siste melding: 02-01-08, 17:54
  3. så trøtt, så trøtt ..........
    Av mammantileir i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 8
    Siste melding: 11-09-07, 19:46
  4. Trøtt å sliten
    Av Shelley i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 6
    Siste melding: 02-08-07, 16:28
  5. Er sååå trøtt...
    Av Juliemor i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 7
    Siste melding: 12-01-07, 21:57

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn