Side 2 av 3 Først 123 Siste
Viser søkeresultater 11 til 20 av 26
  1. #11
    Medlem siden
    Apr 2009
    Meldinger
    44

    Standard Sv: Gravid og Levaxin...

    Jeg tok blodprøver i begynnelsen på april, og frem til da stemte iallefall dosen.
    Ting kan jo selvfølgelig endre seg, så jeg skal passe på neste gang (hvis det skjer ;-)) jeg blir gravid..

    Takk igjen

  2. #12
    Medlem siden
    Apr 2009
    Meldinger
    44

    Standard Noe poeng å ta nye blodprøver allerede?

    For ca en uke siden fant jeg ut av jeg var gravid og økte dosen med levaxin med 1/3 eller avtale med gynekolog.

    Nå skal jeg på 3 ukers ferie, og tenkte å ta blodprøve før jeg dro slik at jeg kan ringe inn og høre resultatene...

    MEN så mener jeg å ha lest at endringer ved dosen tar gjerne 6 uker før de vil gi nøyaktig resultat på blodprøve, så......

    Er det noe poeng i å ta ny blodprøve nå, eller skal jeg vente 3 uker til slik at det har gått 4 uker, eller blir det annerledes ved graviditet?

  3. #13
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    61
    Meldinger
    5,134

    Standard Sv: Noe poeng å ta nye blodprøver allerede?

    Jeg ville tatt nye blodprøver, det lille livet inne i deg er viktig! Les alt du kommer over om graviditet og mediisnering av stoffskiftet. Ikke vær redd for å bry legen. God ferie
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke for meg. Bruker thyroid

  4. #14
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

    Standard Sv: Noe poeng å ta nye blodprøver allerede?

    Gratulerer med svangerskapet!
    Det stemmer at det tar 6 uker før man ser det reelle resultatet av en dose-endring, men det er ikke slik at hele endringen kommer på 6-ukers-dagen.
    Jeg måtte krangle med legen da jeg ville ta nye blodprøver (er ikke gravid altså) fem og en halv uke etter sist prøve. Jeg skulle da ta en hel haug med andre prøver, og jeg tenkte det var like godt og ta alt på en gang. Legen mente jeg ikke ville se noen forskjell siden det var 3 dager under 6 uker siden sist prøve .
    Men legen gav seg, da jeg stod på mitt.
    Det er alltid greitt med ferske blodprøver når man for eksempel skal på ferie.

  5. #15
    Medlem siden
    Apr 2009
    Meldinger
    44

    Standard Levaxin og graviditet; forstår ingenting av det legene sier...

    Jeg har kuttet ut å tro på min fastlege da han ikke syntes at det var nødvendig å øke dosen med Levaxin da jeg ble gravid. Først måtte jeg ta blodprøve og så måtte jeg ha time... Ringte rett til gyenkologen min og siden har jeg stolt mer på henne.

    Hun sier at det er forskjell på dosering til dem som har hatt kreft og dem som bare har lavt stoffskifte og at jeg ikke skal henge meg for mye opp i TSH verdien.
    Jeg har lest at TSH skal ligge mellom 0,5-1,5. Sist blodprøve var TSH på 1,7. Jeg snakket med vikar hos fastlegen min og måtte fortelle ham hva jeg ville han skulle si, og da jeg sa at TSH skulle ligge på 0,5-1,5 og at min var 1,7 fikk jeg beskjed om at jeg kunne øke med 25 mikrogram pr dag, og til slutt en kommentar fra ham "Hørtes ikke det greit ut?"

    Har prøvd å lese meg til kunnskap, men det er så innviklet og min hjerne har ikke kapasitet til det akkurat nå...

    Kan noen forklare meg hva nivåene skal ligge på uten at det har vært kreft inne i bildet?

    Stemmer det at man aldri skal akseptere å gå ned på dosering mens man er gravid?

    Det er slitsomt å ha en lege en ikke kan stole på...godt jeg har gynekologen min, som iallefall har gitt meg inntrykk av at hun har peiling.
    Hun ba meg også bestille ultralyd i uke 8 for å kontrollere veksten...

    På forhånd takk!

  6. #16
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    61
    Meldinger
    5,134

    Standard Sv: Gravid og Levaxin...

    Anbefaler deg å søke på hypotyreose på tidsskriftet.no

    Der kan du blant annet lese

    Behandling med østrogener eller androgener fører til henholdsvis økning eller reduksjon i plasmakonsentrasjonen av tyroksinbindende globulin (TBG). Det endrer bindekapasiteten for tyroksin og kan føre til at L-tyroksindosen må økes (østrogen) eller reduseres (androgen) for å bevare normal TSH-konsentrasjon (16).

    Under graviditet øker østrogenproduksjonen kraftig, spesielt i første trimester, og derfor øker også TBG-konsentrasjonen sterkt. Det er en av årsakene til at tyroksindosen må økes med omtrent 50 % hos gravide som behandles med tyroksin, og doseøkningen bør skje i første trimester. Hos thyreoideafriske kvinner vil den sterke økningen i choriongonadotropin (hCG) i første trimester stimulere thyreoideas hormonproduksjon, slik at TSH-sekresjonen reduseres eller undertrykkes. TSH kan derfor ikke brukes som mål på thyreoideafunksjonen i den første delen av graviditeten. Hos pasienter med primær hypotyreose er imidlertid thyreoideas kapasitet til å produsere tyroksin sterkt redusert eller helt ødelagt. Det betyr at hos gravide med hypotyreose kan TSH brukes som mål på om substitusjonsdosen er adekvat. Dersom TSH-nivået stiger, er det uttrykk for at tyroksindosen bør økes. Resultatene av de andre funksjonsprøvene kan være vanskelige å tolke, fordi vanlige referanseområder ikke gjelder på grunn av økningen i TBG-konsentrasjonen.
    Ellers så ville jeg jo hurtigst mulig kommet meg til en lege som kan noe om graviditet og hypotyreose. Gynekolog er kanskje best?

    Og ja, ut fra det som Legeforeningen her skriver, så skal du aldri ned i dose når du er gravid. Kroppen din skal jo ha nok til både deg og barnet
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke for meg. Bruker thyroid

  7. #17
    Medlem siden
    Apr 2009
    Meldinger
    44

    Standard Har ikke vært klar over at blodprøvene skal tas før medisiner

    Jeg er gravid og tar blodprøver hver 4. uke.
    Har ikke vært klar over at blodprøvene skal tas før medisiner, så fram til nå har jeg alltid passet på å ta medisinene før prøvene.

    Nå når jeg skal ta nye blodprøver -bør jeg da fortsette med å ta medisinene først, slik at sammenligningsgrunnlaget blir likt, eller skal jeg vente med medisinene til etter blodprøvene er tatt?

  8. #18
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Har ikke vært klar over at blodprøvene skal tas før medisiner

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    Nå når jeg skal ta nye blodprøver -bør jeg da fortsette med å ta medisinene først, slik at sammenligningsgrunnlaget blir likt...
    Hej Rose

    Hvis du fortsætter med at tage blodprøverne efter morgenmedicinen, vil "sammenligningsgrunnlaget" vise at du har mere hormon end du i virkeligheden har til rådighed i resten af døgnet. Det kan have den følge, at du går igennem graviditeten uden hormon nok til både dig og barnet.

    Nej. Fremover ingen medicin før blodprøverne og det kan betyde, at den første gang medicinfastende vil prøverne vise for lidt hormon, måske alligevel indenfor "normalområde" og hvis lægen ser sig blind på det, kan du risikere ikke at få øget medicin nok til dig og barnet.

    Sagen er, at gravide - uanset om deres resultater ligger indenfor normalområdet - skal øge deres medicin så de kommer øverst i normalområdet og det vil heller ikke skade hvis øvre grænsen for normalområdet bliver overskredet lidt. Alt mellem 35 og 100 % øgning af medicinen er set i forbindelse med "hypothyreose-graviditeter", og det er obligatorisk for alle gravide at medicinen SKAL øges under alle omstændigheder.

    Så vidt jeg husker begynder barnet danne sin egen thyroxin i 16. graviditetsuge, men det starter langsomt så det er ikke straks nok til behovet for hormon under udviklingen i livmoderen. Desuden - hvis den gravide selv er i underskud af hormon, kan man risikere at barnets hormon skal indgå i "fælles husholdning" med moderens krop og kan derfor blive udsat for en langsommere udvikling på flere punkter, fordi moderens hormonmangel "stjæler" hormon fra barnet. Det er derfor bedst ALTID at sigte mod at komme øverst oppe i normalområdet, når man er gravid, uanset supprimeret TSH.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  9. #19
    Medlem siden
    Apr 2009
    Meldinger
    44

    Standard Sv: Har ikke vært klar over at blodprøvene skal tas før medisiner

    I begynnelsen av juli økte jeg dosen med 1/3
    I juli var
    TSH 1,7
    FriT3 4,5
    FriT4 13

    Kranglet med fastlegen da jeg har lest at TSH skal ligge mellom 0,5-1,5, men aller helst under 1, mens han mente at prøvene var fine.
    Dosen ble da økt fra 75 mikrogram daglig til 100 mikrogram Levaxin daglig, med kommentar fra legen "Fornøyd nå?????"

    I august var
    TSH 0,59
    FriT3 ble ikke målt
    FriT4 17

    Fastlegen min er ikke enig i at dosen skal økes med 1/3 så snart et svangerskap blir bekreftet, derfor går jeg heller til gynekolog.
    Gynekologen mener at jeg ikke skal se meg blindt på TSH da det er forskjell på dem der er blitt operert for kreft, og dem som ikke har hatt kreft.
    Jeg har ikke blitt operert.

    Er det mulig at prøvene vil vise så feil svar nå, at legen min vil redusere medisinbruken min?
    Vet at gravide ikke skal redusere medisiner, men stoler ikke på fastlegen min.
    Greit til vanlig når jeg bare har meg selv å tenke på, men nå må jeg tenke på den lille også...
    Kommer jeg til den dagen at han vil redusere medisinbruken min kommer jeg til å gå til en privat endokrinolog for mer hjelp.


    Synes dette er veldig tungt, får lov til å gå 2 ganger til til gynekologen, men så må jeg over til jordmor. Gynekologen mener at det er så ukomplisert dette svangerskapet at det ikke lenger er behov for meg å gå til henne...

  10. #20
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Har ikke vært klar over at blodprøvene skal tas før medisiner

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    I begynnelsen av juli økte jeg dosen med 1/3
    I juli var
    TSH 1,7
    FriT3 4,5
    FriT4 13

    Kranglet med fastlegen da jeg har lest at TSH skal ligge mellom 0,5-1,5, men aller helst under 1, mens han mente at prøvene var fine.
    Dosen ble da økt fra 75 mikrogram daglig til 100 mikrogram Levaxin daglig, med kommentar fra legen "Fornøyd nå?????"

    I august var
    TSH 0,59
    FriT3 ble ikke målt
    FriT4 17
    Hverken 100 mcg eller FT4 på 17 er alverden for en gravid. Du må hellere være opmærksom på symptomer. Har du for mange og er det småtrælst i hverdagen, da er tid til at øge medicinen op til 2,4 mcg pr kg kropsvægt (medmindre dit FT4 er for højt, da du havde højt stofskifte før). Du kan også finde gode, praktiske oplysninger i dette indlæg som hører til de danske Guidelines for gravide med thyreoidea-sygdom.

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    Fastlegen min er ikke enig i at dosen skal økes med 1/3 så snart et svangerskap blir bekreftet, derfor går jeg heller til gynekolog.
    Gynekologen mener at jeg ikke skal se meg blindt på TSH da det er forskjell på dem der er blitt operert for kreft, og dem som ikke har hatt kreft.
    Jeg har ikke blitt operert.
    Under graviditeten må TSH gerne være "u-målbart", mens det må aldrig blive forhøjet eller for højt. Du har fuldstændig ret: max. 1 men hellere 0,5 end 1. Bliver det endnu lavere, gør det heller ikke noget. Graviditeten varer ikke for evigt, og det er IKKE TSH som giver hyPERthyreose. Det gør FT4 der ligger et godt stykke over referenceområdet. Så længe FT4 ikke er for højt, må TSH gerne være usynligt, ikke mindst når man er gravid!

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    Er det mulig at prøvene vil vise så feil svar nå, at legen min vil redusere medisinbruken min?
    Hvis du tænker på de prøver der er taget hidtil (efter morgen-medicinen), og de viser højere "Levaxin-tal", da kan lægens sagtens finde på at opfordre til at medicindosen bliver reduceret. Måske burde du (i så fald) fortælle lægen at du har taget medicinen inden prøverne, og hvis han bagatelliserer det og siger at det betyder ikke noget - da må du ud og finde dig en bedre læge. Og måske også vurdere om du i givet fald kan stole på ham nok til at betro ham dit barn?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    Greit til vanlig når jeg bare har meg selv å tenke på, men nå må jeg tenke på den lille også...
    Det er præcist hvad er den helt rette holdning, Rose. Jeg har skrevet om det før her, selv om det er lidt skræmmende læsning, men hellere safe end sorry, mener jeg.

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    Kommer jeg til den dagen at han vil redusere medisinbruken min kommer jeg til å gå til en privat endokrinolog for mer hjelp.
    Skulle det blive aktuelt, hvad med at kontakte en specialist i obstetrik på den hospitalsafdeling du alligevel skal føde når tiden er inde? Ikke alle endokrinologer er velorienteret i hypothyreose-graviditeter.

    Sitat Opprinnelig skrevet av Rose80 Vis post
    Synes dette er veldig tungt, får lov til å gå 2 ganger til til gynekologen, men så må jeg over til jordmor. Gynekologen mener at det er så ukomplisert dette svangerskapet at det ikke lenger er behov for meg å gå til henne...
    På en måde er det et godt tegn. Og når du, oven i gynækologens vurdering, selv er opmærksom og sørger for, kritisk at gennemtænke den vejledning du får, er det en rigtig god kombination fordi ingen sund agtpågivenhed er så effektiv som ens egen. Jeg er meget tryg ved din indstilling.


    Forresten, er det ret vigtigt at du får målt TRAS, da du havde forhøjet stofskifte før. Hvis du har TRAS (det kan man sagtens have selv ved senere hypothyreose) kan det påvirke TSH til f.eks. at vise lavere end det er. Det kan også være modsat: højere TSH end det skal være, men i det tilfælde vil højt FT4 afsløre det. Så har man fortid med "skiftende stofskifte", er det altid bedst at tjekke for TRAS uanset aktuelt lavt stofskifte.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

Side 2 av 3 Først 123 Siste

Lignende tråder

  1. Gravid og Levaxin...
    Av Rose80 i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 12
    Siste melding: 12-08-11, 08:17
  2. Hypotyreose, prøver å bli gravid for første gang og begynte nettopp på Levaxin.
    Av Sigrid77 i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 2
    Siste melding: 05-06-10, 09:27
  3. Er gravid - hva nå?
    Av Oslofia i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 7
    Siste melding: 24-03-10, 21:49
  4. Gravid med nr 2
    Av bOnZiE i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 1
    Siste melding: 08-02-09, 19:31
  5. Jeg er gravid!!!
    Av Thomasine i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 2
    Siste melding: 13-01-08, 19:12

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn