Side 1 av 18 12311 ... Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 172
  1. #1
    Medlem siden
    Sep 2011
    Sted
    Vest
    Alder
    51
    Meldinger
    420

    Standard Dagboken til Vibeke W

    Hei
    Kvinne på 44 år her, som har fått høyt stoffskifte.
    Fastlegen mener det er betennelse på skjoldbruskkjertelen, og denne er også endel forstørret, på størrelse med en stor plomme.
    Har tatt noen blodprøver som viser:
    S-TSH 1.68 mlE/L (0,40-4.50)
    S-FT4 27,1 pmoL/L (9,5-22,0)
    S-Thy.perox.antis. <10 IE/mL (<50)
    S.TSH rec. antis. <1,5 IU/L (<1,5)

    Legen ringte meg og sa at jeg har forhøyet, men ikke høyt nok til henvisning til spesialist.
    Jeg skal komme tilbake og ta nye blodprøver om en måned, og kanskje de er høye nok til å bli henvist.

    Jeg har veldig mange symptomer på for høyt stoffskifte, i alle fall når jeg leser listen her inne.
    Høy puls (rundt 100)
    Hjertebank,
    varm
    sliten
    uro i kroppen
    dårlig søvn
    irritabel
    nervøs
    tørre øyne
    vond hals
    hoven hals
    vond nakke og rygg
    osv

    Jeg er sykemeldt for tiden, fungerer overhode ikke i jobb eller i andre sosiale sammenhenger, blir helt utslitt av det.

    Noen som har kjennskap til dette? Er det normalt å ikke bli henvist? Skal jeg bare vente på å bli bra igjen?

    Veldig takknemlig for svar som kan belyse denne situasjonen i større grad enn legen har gjort.
    Høyt Ft4, formen svinger fra bra til dårlig.
    Dagboken til VibekeW

  2. #2
    Medlem siden
    Sep 2011
    Sted
    Vest
    Alder
    51
    Meldinger
    420

    Standard Sv: Høyt stoffskifte men ingen behandling, hjelp til å tolke prøvesvar

    Var hos legen i dag for å sjekke en kul i brystet - som mest sannsynlig er en del av kjertler, men skal ta mammografi for sikkerhet skyld.
    I alle fall fikk jeg spurt han om hva han tenker om fremtidig behandling av dette høye stoffskiftet.
    Og han har en plan, som ikke kom så godt frem da han ringte meg. Han vil ta nye prøver i slutten av oktober og deretter vurdere å sende meg til spesialist om det fortsatt er høyt. Det var også noen flere prøver han ville ta, for å sjekke om det er en betennelse i skjoldbruskkjertelen.
    Jeg ser det er endel som har lest i tråden her, kanskje det er noen som vet hvilke prøver han bør ta i neste runde?
    Jeg ser mer positivt på dette nå, og skal oppdatere når ejg vet mer etter neste legebesøk.
    Men om noen har tips og råd i forhold til dette, er jeg glad for om dere deler!
    Høyt Ft4, formen svinger fra bra til dårlig.
    Dagboken til VibekeW

  3. #3
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

    Standard Sv: Høyt stoffskifte men ingen behandling, hjelp til å tolke prøvesvar

    Siden jeg selv sliter med lavt stoffskifte, kan sikkert noen hjelpe deg mye bedre enn jeg kan.
    Men jeg vil iallefall anbefale deg og ta blodprøvene fastende klokken åtte om morgenen for og få mest mulig riktig resultat. Prøvene er ikke like hele døgnet......
    Tror nok kanskje det også er snakk om og ta anti-TPO og TRAS neste gang, men jeg er altså ikke flink til dette. Tror også jeg ville bedt om og få sjekket FT3, d-vitamin og ferritin.
    D-vitaminmangel og lav ferritin kan gi mange av de samme problemene som stoffskiftet.
    Min skjoldbruskkjertel ble undersøkt med ultralyd, og så ble det tatt biopsi av knuten jeg hadde fått for og utelukke noe vondartet.
    I utgangspunktet synest jeg ikke blodprøvene dine så spesielt feil ut, men kanskje noen med mer kunnskap enn meg ser det annerledes. Du har for høy FT4, men noen ligger naturlig noe høyere enn referanseorådet. Tenker at neste prøve vil vise om FT4 stiger videre og hva som skjer med TSH.
    Gjentar at jeg er på gyngende grunn når det gjelder høyt stoffskifte.
    Jeg hadde visstnok for høyt stoffskifte opprinnelig, men det brant ut av seg selv og førte til for lavt stoffskifte. Visste faktisk ikke at jeg hadde hatt høyt stoffskifte før jeg nylig fikk høre at det har gamlelegen min notert i journalen. Ingen kom på og nevne det for meg, altså....Gikk på medisiner for lavt stoffskifte i ett år og fikk beskjed om at jeg var frisk, og var symptomfri og uten medisiner i 14 år før stoffskiftet stupte igjen.

  4. #4
    Medlem siden
    Sep 2011
    Sted
    Vest
    Alder
    51
    Meldinger
    420

    Standard Når kjertelen vokser og presser på pusterøret

    Ja, kjertelen min vokser, og det er ubehagelig. Nå har jeg kvelningsfornemmelser, kan virke som den presser på pusterøret. Kunne ikke ligge på ryggen i natt, da ble det værre.
    Vil en slik kjertel krympe når jeg blir bedre, som jeg jo håper jeg blir?
    Hvorfor vokser den, noen som vet det?
    Høyt Ft4, formen svinger fra bra til dårlig.
    Dagboken til VibekeW

  5. #5
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,355

    Standard Sv: Når kjertelen vokser og presser på pusterøret

    Sitat Opprinnelig skrevet av Hjalmar Vis post
    Ja, kjertelen min vokser, og det er ubehagelig. Nå har jeg kvelningsfornemmelser, kan virke som den presser på pusterøret. Kunne ikke ligge på ryggen i natt, da ble det værre.
    eh ... Kære Hjalmar, dette burde da være nok til at lægen ville henvise dig til en specialist?! Sådan kan man da ikke ha det!


  6. #6
    Medlem siden
    Sep 2011
    Sted
    Vest
    Alder
    51
    Meldinger
    420

    Standard Sv: Når kjertelen vokser og presser på pusterøret

    Sitat Opprinnelig skrevet av Nielsigne Vis post
    eh ... Kære Hjalmar, dette burde da være nok til at lægen ville henvise dig til en specialist?! Sådan kan man da ikke ha det!

    Ja ikke sant? Vi får satse på det når jeg skal til han i slutten av måneden. Hvis ikke må jeg gå til en ny lege, har fått navnet på en dyktig lege her i Bergen.
    Han sier han vil ta nye blodprøver i tilfelle dette bare er en opptur og at stoffskiftet svinger. Når jeg har spurt om kjertelens størrelse har han ikke sagt noe om det.

    Takk for svar forresten
    Høyt Ft4, formen svinger fra bra til dårlig.
    Dagboken til VibekeW

  7. #7
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,355

    Standard Sv: Høyt stoffskifte men ingen behandling, hjelp til å tolke prøvesvar

    Min farmors kirtel voksede, og det blev den ved med - selvom hendes stofskifte svingede. Hun fik medicin til at sænke stofskiftet men også medicin til at holde det kørende, nemlig Eltroxin.
    Dette sker sjældent. Men bare for at sige, at det kan ske, at kirtlen vokser, uanset om den laver mere eller mindre stofskiftehormon.

    Jeg håber, du finder det, du har brug for, Hjalmar.


  8. #8
    Medlem siden
    Sep 2011
    Sted
    Vest
    Alder
    51
    Meldinger
    420

    Standard Stikker og svir i øynene, og av og til trykk bak øynene

    Øynene har forværret seg den siste uke, og jeg har jo lest meg til at dette også kan være i forbindelse med høyt stoffskifte.
    Det stikker og svir i øynene, de kjennes tørre ut. og av og til er det et svært ubehagelig trykk bak øynene.
    Jeg skal jo til legen igjen om en uke, og da vil jeg be om en hastetime til spesialist pga dette, men hvor mye haster det?
    Alternativet er jo å kontakte en endokrinolog privat, og det gjør jeg jo OM jeg må vente lenge.

    (har lagt et egen tråd om dette, slik at det blir enklere å se hva jeg egentlig spør om hjelp til)
    Sist endret av VibekeW; 24-10-11 kl 10:10
    Høyt Ft4, formen svinger fra bra til dårlig.
    Dagboken til VibekeW

  9. #9
    Medlem siden
    Sep 2011
    Sted
    Vest
    Alder
    51
    Meldinger
    420

    Standard Sv: Høyt stoffskifte men ingen behandling, hjelp til å tolke prøvesvar

    I dag var jeg igjen hos legen, og han kunne selv kjenne at kjertelen hadde vokst pluss at han nok ble bekymret over øynene. Nye prøver ble tatt og han henviser meg til spesialist. Han vil sågar passe på at det går raskt, at jeg bør bli prioritert, så det var jo et bra legebesøk i grunnen.
    Så da er et lite steg tatt i veien på å få en behandling!
    Høyt Ft4, formen svinger fra bra til dårlig.
    Dagboken til VibekeW

  10. #10
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

    Standard Sv: Høyt stoffskifte men ingen behandling, hjelp til å tolke prøvesvar

    Så bra!
    Håper du kommer inn kjapt og får startet behandling!

Side 1 av 18 12311 ... Siste

Lignende tråder

  1. Dagboken til Tone
    Av toneij i forumet Dagboker
    Svar: 66
    Siste melding: 10-01-13, 22:52
  2. Dagboken til Fanni, i gang med Armour Thyroid
    Av Fanni i forumet Dagboker
    Svar: 62
    Siste melding: 29-04-12, 14:14

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn