Viser søkeresultater 1 til 3 av 3
  1. #1
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Akershus
    Alder
    59
    Meldinger
    114

    Standard D-vit, noen som forstår?

    Blodprøve 06.09.2011

    S-25-OH Vitmin D = 56 nmol/l (ref.37 - 131)
    S-1,25(OH)2-Vitamin D = 105 pmol/l (ref. 39 - 139)


    Blodprøve 13.12.2011

    S-25-OH Vitmin D = 107 nmol/l (ref.37 - 131)
    S-1,25(OH)2-Vitamin D = 58 pmol/l (ref. 39 - 139)


    I mellom blodprøvene har jeg tatt D3 tilskudd for og øke S-25-OH Vitmin D, men samtidig som den har nesten dobblet seg, har S-1,25(OH)2-Vitamin D nesten halvert seg.

    Er det noen som vet hva dette kan komme av? ..... er det noe og bry seg veldig om etc?

  2. #2
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,360

    Standard Sv: D-vit, noen som forstår?

    Jeg kan ikke påstå, jeg har forstand på dette, men jeg har fundet dette på laegehaandbogen.dk:
    "Man kan måle plasmakoncentrationen af to former
    * 25-hydroxy-vitamin D [Synonymer: 25-OH-vitamin D; 25OHD; calcidiol; kalcidiol]
    * 1,25-dihydroxy-vitamin D [Synonymer: 1,25(OH)2-vitamin D; 1,25(OH)2D; calcitriol; kalcitriol]
    Den sidstnævnte er den biologisk aktive form, som dannes i nyrerne ud fra 25-hydroxy-vitamin D ved stimulation med parathyroideahormon (PTH), men det er plasmakoncentrationen af den førstnævnte der anvendes til vurdering af D-vitaminstatus"

    Så det er altså koncentrationen af den aktive form, der ser ud til at være faldende hos dig. Men man bruger vel også af den, tænker jeg ...

    Læs evt. mere her: http://laegehaandbogen.dk/prover-og-...n-d-14483.html

    Nielsigne

    redigert /Ps. http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...?tag=d-vitamin
    http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...tag=D3-vitamin

  3. #3
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Akershus
    Alder
    59
    Meldinger
    114

    Standard Sv: D-vit, noen som forstår?

    Takk takk Nielsigne.

    Jeg leste linken uten og finne konkrete svar om hvorfor begge verdier endrer seg. Det eneste jeg kunne lese som kanskje kan være en løsning, er at jeg har dosert litt mye/raskt med D3. (om jeg forsto rett)

    Jeg får halvere D3 dosen og se hvordan verdiene utvikler seg til neste blodprøve skal tas.

    Er det flere som har sett slike endringer etter at dere begynte med D3 vitamintilskudd?

Lignende tråder

  1. Hjelp, hva skjer?? Noen som har noen trøstens ord?
    Av AnnK i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 30
    Siste melding: 16-02-10, 22:23
  2. Svar: 7
    Siste melding: 09-05-09, 11:36
  3. Forstår de dig?
    Av Anisa i forumet Sosiale konsekvensene av stoffskiftesykdom
    Svar: 1
    Siste melding: 28-01-09, 20:36
  4. Hvordan får man pårørende til å forstå ens plager når ikke legene forstår de?
    Av liisa i forumet Familielivet med stoffskiftesykdom
    Svar: 8
    Siste melding: 19-05-05, 20:13

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn