Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 13
  1. #1
    Medlem siden
    Dec 2011
    Meldinger
    7

    Standard Jeg har for lavt stofskifte

    Hej

    Jeg har for lavt stofskifte. Jeg har i den sidste periode oplevet symptomer på for lavt stofskifte efter en længere periode, hvor det har været fint (jeg har været træt, koncentrationsbesvær, ledsmerter, muskelsmerter, fryser mm).
    Jeg har derfor fået målt nogle tal, men ved ikke, hvordan jeg skal tolke dem.

    Jeg har disse:

    12-12-2011
    TSH 0,03 10E-3 int.enh./l (0,3 - 4,0)
    T4 total 94 nmol/L (60 - 130)
    T4 frit 22,5 pmol/L (9,9 - 17,7)
    T4-uptake 0,62 % (0,64 - 1,22)
    T3 total 1,4 nmol/L (1,3 - 2,2)
    T3 frit 6,4 pmol/L (4,3 - 7,4)

    Jeg kender kun normalværdien for TSH (som er 0.3-4.0). Jeg har altid haft det bedst, når min TSH ligger omkring 0.01.
    Men jeg kan ikke finde ud af, hvorfor der er 2 tal under T4, samt hvad alle værdierne dækker over.
    Hvad er normalområdet?

    Michael
    Sist endret av Admin; 20-12-11 kl 16:02 Begrunnelse: Tabel korrigeret

  2. #2
    Medlem siden
    Dec 2009
    Sted
    Candyland
    Alder
    49
    Meldinger
    3,040

    Smile Sv: Tolkning af resultater

    Sitat Opprinnelig skrevet av mivi71dk Vis post
    TSH 12-12-11 0.03 10E-3 int.enh./l
    T4 12-12-11 94 nmol/l
    12-12-11 22.5 pmol/l
    T3 12-12-11 1.4 nmol/l
    T3 frit 12-12-11 6.4 pmol/l
    T4-uptake 12-12-11 0.62
    Hei Michael

    Du har repetert de samme tallene - dette må være feil, vel
    Du må uansett finne ut hvilket laboratorie som har analysert dine prøver (kan også være på sykehus).
    Referanseomådene er forskjellig fra lab til lab.

    Redigert: ha-ha
    ser nå at det må være dato. Men resten står
    (..er det fT4 som er verdien på linje 3?)
    Kevlin
    ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
    Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
    Min første halve pille med Erfa

  3. #3
    Medlem siden
    Dec 2011
    Meldinger
    7

    Standard Sv: Tolkning af resultater

    Resultat med reference værdier.

    -----Laboratoriesvar-----
    Prøvenavn Dato Resultat Min ref Max ref Enhed
    T3 frit 13-12-11 6.4 4.3 7.4 pmol/l
    T4 13-12-11 22.5 9.9 17.7 pmol/l
    25-Hydroxy vit D 13-12-11 39 50 160 nmol/l

    Værdier på 25-50 nmol/l betegnes som vitamin D-insufficiens.


    Karbamid;P/S 13-12-11 4.2 3.0 7.8 mmol/l
    Albumin;P/S 13-12-11 44 40 51 g/l
    T4-uptake 13-12-11 0.62 0.64 1.22
    eGFR 13-12-11 > 90 60 ml/min/1.73mE2
    P-Creatinin 13-12-11 69 60 105 µmol/l
    CRP 13-12-11 53 10 mg/l
    Trombocytter 13-12-11 242 120 400 10E9/l
    Sænkning 13-12-11 13 arb.enh.
    Leukocytter;B 13-12-11 6.5 3.0 10.0 10E9/l
    B-Hæmoglobin(Fe) 13-12-11 8.4 8.0 11.0 mmol/l
    T3 13-12-11 1.4 1.3 2.2 nmol/l
    T4 13-12-11 94 60 130 nmol/l
    TSH 13-12-11 0.03 0.30 4.00 10E-3 int.enh./l
    P-Natrium 13-12-11 140 136 146 mmol/l
    Vitamin B12 13-12-11 288 140 650 pmol/l
    P-Kalium 13-12-11 4.5 3.3 4.7 mmol/l


    Nogen der kan forklare, hvad de dækker over?

  4. #4
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Smile Sv: Tolkning af resultater

    Sitat Opprinnelig skrevet av mivi71dk Vis post
    Hej

    Jeg har for lavt stofskifte. Jeg har i den sidste periode oplevet symptomer på for lavt stofskifte efter en længere periode, hvor det har været fint (jeg har været træt, koncentrationsbesvær, ledsmerter, muskelsmerter, fryser mm).
    Jeg har derfor fået målt nogle tal, men ved ikke, hvordan jeg skal tolke dem.

    Jeg har disse:

    12-12-2011
    TSH 0,03 10E-3 int.enh./l (0,3 - 4,0)
    T4 total 94 nmol/L (60 - 130)
    T4 frit 22,5 pmol/L (9,9 - 17,7)
    T4-uptake 0,62 % (0,64 - 1,22)
    T3 total 1,4 nmol/L (1,3 - 2,2)
    T3 frit 6,4 pmol/L (4,3 - 7,4)

    Jeg kender kun normalværdien for TSH (som er 0.3-4.0). Jeg har altid haft det bedst, når min TSH ligger omkring 0.01.
    Men jeg kan ikke finde ud af, hvorfor der er 2 tal under T4, samt hvad alle værdierne dækker over.
    Hvad er normalområdet?

    Michael
    Hej Michael... Iflg. dit TSH, T4 frit og T4-uptake - har du forhøjet stofskifte, men da dit total T4 samtidigt er normal - ville jeg, hvis jeg var din læge, søge på Hyperthyroxinaemia. Som det ser ud nu (iflg. tallene) har du pt ikke lavt stofskifte, men enten en "falsk" hyperthyreose, eller en "ægte".

    Om det er den ene eller den anden, kan man ikke vide før der bliver taget prøver for antistofferne anti-TPO, TRAS og anti-TG.

    Kommer antistofprøver - alle, to eller kun en af dem med positivt resultat - da har du nok en autoimmun thyreoideasygdom. Hvilken - afhænger af hvilket antistof slår positivt ud, selv om det også er muligt at udvikle både lavt og højt stofskifte, på en gang.

    Kommer alle antistof-prøver ud med 0-antistoffer, da bør den såkaldte Euthyroid hyperthyroxinemia overvejes, men jeg tror ikke at en praktiserende læge kan klare den udfordring. Selv speciallæger ser på tal og siger: hyperthyreose, men hvis det ikke er det - kan man blive unødvendigt opereret, fejlbehandlet og nogle har været det i årevis.

    Under alle omstændigheder, bør du snart forsøge at komme til en speciallæge, men i mellemtiden burde du følges med prøver ret tæt på hinanden, for at se om dit FT4 fortsat stiger, langsomt, hurtigt eller slet ikke, eller endda falder. Det er faktisk vigtigt at vide, for at sikre sig at man ikke risikerer en thyreotoksisk krise. Prøv at få din praktiserende læge til at finde en endokrinolog fra en hospitalsafdeling, til dig. Din læge bør blankt indrømme, at han har sandsynligvis ikke set så atypisk tal-kombination før, for at gøre endokrinologen interesseret.

    Eller kan du også kontakte http://www.thyreoidea.dk/ for at høre, om de kan anbefale en endokrinolog med speciale i sjældne thyreoideasygdomme. Det er vigtigt at den læge du kommer hos, ved hvad han har at gøre med. Det kan ikke nytte, at du bliver behandlet for en sygdom, du måske ikke har, bare fordi lægen behandler blodprøverne og ikke patienten.

    Du har ellers ikke skrevet noget om din "fortid", så på denne beskedne baggrund du har beskrevet, har jeg nok allerede gættet mere end rigeligt, så jeg holder her og håber, at du finder nogen der kan sit lægefag.

    Og god bedring med dig.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  5. #5
    Medlem siden
    Dec 2011
    Meldinger
    7

    Standard Sv: Tolkning af resultater

    Jeg kan da lige fortælle om min fortid til at starte med.

    Blev for 4 år siden konstateret med for lavt stofskifte. Jeg havde igennem en lang periode haft det meget dårligt med vægtstigning, koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, ond i led mm.
    Da de endelig fandt ud af, hvad der var galt, havde jeg en TSH på 137.
    Jeg fik Eltroxin og endte efter 4 måneders tid med at have det godt.

    Så ændrede de Eltroxinpillen, og jeg fik det dårligt igen. Dog uden at tallene var forkerte. Jeg er nu op 200 mikrogram Euthyrox om dagen. Og har igennem 1-1½ år haft det godt. De sidste 2-3 måneder er det så gået den forkerte vej igen.

    Da jeg fik konstateret for lavt stofskifte var det sammen med speciallæger på Odense Universitets Hospital.
    Jeg fik dengang at vide, at jeg ikke kunne lave stofskiftehormonet mere, og derfor skulle have piller.

    Sidste blodprøve kom med de før nævnte tal. Sammen med dem kom der en D-vitamin mangel, så jeg nu tager ekstra D-vitamin. Jeg påregner, at jeg skal have en kontrol igen sidst i januar. Jeg vil gerne have de samme tal målt igen, og så se, hvad de så siger.

  6. #6
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Standard Sv: Tolkning af resultater

    Sitat Opprinnelig skrevet av mivi71dk Vis post
    Jeg kan da lige fortælle om min fortid til at starte med.
    Så er det noget andet... Lad os starte forfra.

    Sitat Opprinnelig skrevet av mivi71dk Vis post
    Da de endelig fandt ud af, hvad der var galt, havde jeg en TSH på 137.
    Da jeg fik konstateret for lavt stofskifte var det sammen med speciallæger på Odense Universitets Hospital.
    Jeg fik dengang at vide, at jeg ikke kunne lave stofskiftehormonet mere, og derfor skulle have piller.
    Med TSH på 137 er det ikke sikkert, at de har kontrolleret dig for andre antistoffer end anti-TPO (om overhovedet). Har man nogensinde målt jod i døgnurin? Jeg spørger fordi man foretager ikke den prøve, hvis der allerede er konstateret antistoffer. På den anden side - desværre - kan det også ske, at hverken antistoffer eller jod bliver kontrolleret, særlig når lægen tror at så højt TSH må være nok til at stille diagnosen, mens det er en kendsgerning, at TSH kan stige så højt også af andre grunde end lavt stofskifte...

    Men ellers når man ser på dine tal - ser det ikke ud som om din kirtel er stendød (endnu).

    Sitat Opprinnelig skrevet av mivi71dk Vis post
    12-12-2011
    TSH 0,03 "hyper" 10E-3 int.enh./l (0,3 - 4,0)
    T4 total 94 "normal" nmol/L (60 - 130)
    T4 frit 22,5 "hyper" pmol/L (9,9 - 17,7)
    T4-uptake 0,62 "hypo" % (0,64 - 1,22)
    T3 total 1,4 "næsten hypo" nmol/L (1,3 - 2,2)
    T3 frit 6,4 "normal+" pmol/L (4,3 - 7,4)
    Det kan være svært at tro, at alene og kun 200 mcg medicin kan forårsage en hormontilstand, der beskrives (så selvmodsigende) af dine blodprøver, medmindre der er en eller anden autoimmun tilstand i din kirtel, eller en genfejl (?).

    Det bliver spændende at se hvad dine speciallæger på OUH kan levere af bud på dit helseproblem. Der er brugere her, der er patienter på OUH og man kan selv regne ud, at patienterne der er veldiagnosticerede og velbehandlede, har ikke nævneværdige grunde til at opsøge internettet. Det kan godt ske at du er heldigere end dem, men det bedste er alligevel, selv at lære alt du kan komme i nærheden af om denne sygdom, så du ikke kommer til at spilde tiden i tilfælde af en evt. fejldiagnose, eller fejlbehandling, særlig da dine tal vil være en udfordring for de fleste læger.

    Sitat Opprinnelig skrevet av mivi71dk Vis post
    Sidste blodprøve kom med de før nævnte tal. Sammen med dem kom der en D-vitamin mangel, så jeg nu tager ekstra D-vitamin. Jeg påregner, at jeg skal have en kontrol igen sidst i januar. Jeg vil gerne have de samme tal målt igen, og så se, hvad de så siger.
    Flere har meddelt, at i takt med at deres D-vitamin værdier blev forbedret, faldt deres behov for stofskifte-medicin, så vær opmærksom på denne eventualitet. Hvis du senere oplever "som-om-hyper", at det kan være det forbedrede D-vitaminstatus, der kan være medvirkende.

    Hvis du ellers har tænkt dig at hænge på her hos os, ville det være meget nyttigt, hvis du kunne rekvirere alle dine blodprøveresultater tilbage fra Adam og Eva, fordi gamle prøve kan sagtens danne et spor, der tegne et perspektiv af dit forløb, langt ude i fremtiden.

    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  7. #7
    Medlem siden
    Dec 2011
    Meldinger
    7

    Standard Sv: Tolkning af resultater

    Mine tidligere blodprøver indeholder ikke alle oplysninger. Der er med stor sandsynlighed kun en TSH måling.
    Men jeg vil prøve at se, om jeg kan få dem tilsendt.
    Eftersom jeg er startet på D-Vitamin tilskud, vil jeg give det en chance for at virke. Dvs. i januar kan jeg få lavet en ny måling, og se på udviklingen i mine blodprøvetal der.


    Så skal jeg lige sikre mig, at jeg forstår det du skriver korrekt.

    "hyper" - det betyder højst stofskifte, ikke?
    "hypo" - betyder?

  8. #8
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Smile Sv: Tolkning af resultater

    ("hyper" = hyperthyreose = højt stofskifte)

    "hypo" - betyder?
    "hypo" = hypothyreose = lavt stofskifte
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  9. #9
    Medlem siden
    Dec 2011
    Meldinger
    7

    Standard Sv: Tolkning af resultater

    Ok.

    Ja, så kan jeg se, at mine tal er ganske sjove....

  10. #10
    Medlem siden
    Dec 2011
    Meldinger
    7

    Standard T4 lavt - T3 højt

    Hej

    Jeg blev i efteråret 2008 konstateret med lavt stofskifte.
    Jeg har været i behandling med Eltroxin (Gammel), skiftede til Eltroxin ny og Skiftede til Euthyrox.
    Intet af ovenstående gjorde mig super frisk.
    I januar i år udskrev min egen læge Thyreoid fra Glostrup Apotek (lavet fra grisens skjoldbruskkirtel).

    Mine tal 23-01-2012 var:
    TSH 13-01-2012 0.61 0.30 4.00
    T4 13-01-2012 79 60 130
    T3 13-01-2012 1.2 1.3 2.2
    T3 frit 13-01-2012 6.4 4.3 7.4



    10-02-2012 efter ca. 3 uger på Thyreoid:
    TSH 09-02-12 0.01 10E-3 int.enh./l
    T4 09-02-12 75 nmol/l
    T3 09-02-12 2.0 nmol/l
    T4-uptake 09-02-12 0.68



    30-03-2012
    TSH 23-03-12 < 0.01 10E-3 int.enh./l
    T4 23-03-12 55 nmol/l
    23-03-12 14.3 pmol/l
    T3 23-03-12 1.8 nmol/l
    T3 frit 23-03-12 8.3 pmol/l
    T4-uptake 23-03-12 0.60




    og 14-05-2012
    T3 08-05-12 2.3 1.3 2.2 nmol/l
    T4 08-05-12 53 60 130 nmol/l
    TSH 08-05-12 < 0.01 0.30 4.00 10E-3 int.enh./l
    T4-uptake 08-05-12 0.61 0.64 1.22
    T3 frit 08-05-12 11.0 4.3 7.4 pmol/l
    T4 08-05-12 15.7 9.9 17.7 pmol/l



    Jeg skal siger, at jeg har det rigtig godt. Jeg er praktisk talt uden symptomer og føler mig rigtig godt tilpas.

    Mine T3 og Frit T3 ligger i den høje ende. Endda lidt over reference værdien.
    Mine T4 og Frit T4 ligger i den lave ende.

    Det som undrer mig er, at T3 er høj og T4 er lav. Jeg havde forventet at T4 ville være højere også.

    Ellers har jeg faktisk ikke noget at tilføje


    Michael

Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

  1. På arbejde med lavt stofskifte
    Av Anisa i forumet På jobb med lavt / høyt stoffskifte
    Svar: 52
    Siste melding: 09-07-12, 22:27
  2. Lavt stofskifte sandsynligvis efter behandlig af for højt stofskifte
    Av Babe i forumet Lavt Stoffskifte etter Graves
    Svar: 89
    Siste melding: 06-11-11, 23:27
  3. For lavt stofskifte??
    Av søløve i forumet Presentasjoner
    Svar: 6
    Siste melding: 10-12-10, 15:16
  4. ca. 4 år med lavt stofskifte
    Av lilli i forumet Lavt Stoffskifte etter Graves
    Svar: 22
    Siste melding: 22-07-10, 11:20
  5. Altid lavt b12 ved lavt stofskifte?
    Av gitteh i forumet B-vitaminer
    Svar: 6
    Siste melding: 17-02-07, 00:56

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn