Side 2 av 4 Først 1234 Siste
Viser søkeresultater 11 til 20 av 35
  1. #11
    Medlem siden
    Apr 2006
    Sted
    Møre og Romsdal
    Alder
    61
    Meldinger
    1,971

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Sitat Opprinnelig skrevet av Yvette Vis post

    Jeg har tatt nye blodprøver etter ca 4 mndr på Thyroid-S. Disse ser slik ut:

    fT4 = 31,7 (ref 9 - 24)
    fT3 = 17,8 (ref 2,6 - 5,7)
    TSH = > 0,01 ( ref 0,35 - 4,70)
    En liten oppdatering fra meg etter ca 1,5 mndr med nedtrapping. Nedtrappingen gikk hurtigere enn jeg tenkte da jeg begynte å føle trykk for brystet. Jeg gikk ned til 2,5 grain etter kort tid, og opp igjen på 3 grain nå de siste 14 dagene. Det ser ikke ut til at jeg trenger mer. Prøvene jeg fikk tatt nå viser:

    fT4 = 17,9
    fT3 = 5,5

    Dette ser litt mer "normalt" ut. Da jeg startet med Thyroid-S fikk jeg tips fra en god forumvenn () om å ikke ta mer enn 3 grain. Jeg innbilte meg at jeg trengte mer, da jeg i flere år gikk på 4 grain Westhroid og tålte dette bra. Dette går ikke med Thyroid-S ser det ut til. En erfaring rikere, og jeg skulle ha lyttet til rådet.

    Jeg føler meg i bra form, er ikke slapp eller trett selv om jeg har gått ned i dose.

    Spennende dette med Thyroid- S. Jeg har også tanker om at den kanskje har fått noe liv i kjertelen. Dette basert på erfaringen om at jeg ikke lenger tåler 4 grain. Synes det er merkelig.

    Takk til alle som har kommentert i tråden. Jeg setter stor pris på det!
    Balder-legen hevder at det er ikke hypothyreose med en TSH på 4,82 som øket til 7,56
    Hypothyreose uten antistoff.
    • Levaxin fra oktober 2004. Westhroid fra august 2006. 4 grain ny Armour fra Februar 2010. Levaxin og Liothyronin fra februar 2011. Thyroid-S fra august 2011.
    Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

  2. #12
    Medlem siden
    Apr 2006
    Sted
    Møre og Romsdal
    Alder
    61
    Meldinger
    1,971

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Jeg fikk brev fra legen min i dag om at "cortisolspeilet" mitt var litt høyt. Da jeg ringte legekontoret fikk jeg vite at verdien var på 688, men hun kunne ikke gi meg mer opplysninger om referanseverdier. Da måtte jeg kontakte legen. Blodprøven ble tatt kl 14.30 ca. Jeg vet fra det jeg har lest her på forumet at det helst skal takes spyttprøver, og de skal vel takes om morgonen og om kvelden? Stemmer ikke det? Jeg må bare innrømme at jeg har ikke lest så nøye om dette da jeg ikke trodde jeg hadde slik problematikk.

    I brevet stod det at jeg må komme tilbake og ta prøver kl 8.30 om morgonen. Dette blir et pes for meg da døgnrytmen min er soving fra 3 om natten til 2 om ettermiddagen min, sånn ca. Blir en cortisolprøve for meg tatt kl 8.30 om morgonen riktig når døgnrytmen min er så forskjøvet? Jeg skal nok komme meg opp, men lurer på om det blir rett resultat?

    Takker for synspunkter.
    Balder-legen hevder at det er ikke hypothyreose med en TSH på 4,82 som øket til 7,56
    Hypothyreose uten antistoff.
    • Levaxin fra oktober 2004. Westhroid fra august 2006. 4 grain ny Armour fra Februar 2010. Levaxin og Liothyronin fra februar 2011. Thyroid-S fra august 2011.
    Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

  3. #13
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    61
    Meldinger
    5,134

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Hei Yvette
    jeg tror blodprøver er litt vriene uansett, de er svært mottakelig for at du er stresert osv. Helst skal du vel sitte helt rolig og slappe av en god stund før de blir tatt? hvis du er gjennom et maraton med frakting av barn, rekke buss eller tog, eller sitte i kø og lure på om du når frem i tide, er det jo ikke helt gunstig for prøven. Men det er nok vanskelig å få legen med på spyttprøve. har du tatt med spyttprøveartikkelen fra legetidsskiftet til legen? http://tidsskriftet.no/article/1502899
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke for meg. Bruker thyroid

  4. #14
    Medlem siden
    Jun 2010
    Sted
    Indre Troms
    Alder
    48
    Meldinger
    2,404

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    For å sjekke høyt cortisol anbefaler skolemedisinen spyttprøver. Også spyttprøver må taes tidlig om morgenen, men da gjør du det hjemme hos deg selv. For deg er det ekstra viktig (siden du har en "feil" døgnrytme) å få tatt fire prøver til faste klokkeslett i løpet av et døgn.

  5. #15
    Medlem siden
    Apr 2006
    Sted
    Møre og Romsdal
    Alder
    61
    Meldinger
    1,971

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Takk for svar Vigdis og Blondie.

    Jeg skjønner at jeg har en del å sette meg inn i, og det er ikke så lett å få den rette hjelp hos legen dessverre. Jeg skal allikevel foreslå spyttprøvre når jeg kommer tilbake til ham. Ellers hadde jeg glemt det med stress i forkant av blodprøver. Skjønner ikke at det eneste han foreslår er en ny prøve kl 08.30 og ikke noe mer. Det er første gangen siden jeg fikk diagnosen hypothyreose i 2005 at jeg ha fått målt kortisolet. Det var kanskje på tide.

    Jeg skal lese meg opp på emnet her på forumet. Takk for link Vigdis. Den kan være god å ta med, om han er lydhør. Takk og takk igjen for svar. Føler jeg er på veldig usikker grunn ennå med denne problematikken. Godt å høre fra dere.
    Balder-legen hevder at det er ikke hypothyreose med en TSH på 4,82 som øket til 7,56
    Hypothyreose uten antistoff.
    • Levaxin fra oktober 2004. Westhroid fra august 2006. 4 grain ny Armour fra Februar 2010. Levaxin og Liothyronin fra februar 2011. Thyroid-S fra august 2011.
    Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

  6. #16
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    61
    Meldinger
    5,134

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Jeg tror at dette med spyttprøver er så ukjent for mange leger at det kan være lurt å ta med den artikkelen, eventuelt merke av det viktigste i den, slik at legen kan ta en kjapp lesning. Lykke til!
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke for meg. Bruker thyroid

  7. #17
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,233

    Smile Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Sitat Opprinnelig skrevet av Yvette Vis post
    Jeg fikk brev fra legen min i dag om at "cortisolspeilet" mitt var litt høyt. Da jeg ringte legekontoret fikk jeg vite at verdien var på 688, men hun kunne ikke gi meg mer opplysninger om referanseverdier. Da måtte jeg kontakte legen. Blodprøven ble tatt kl 14.30 ca. Jeg vet fra det jeg har lest her på forumet at det helst skal takes spyttprøver, og de skal vel takes om morgonen og om kvelden?
    Hej Yvette

    Det er slet ikke sikkert, at du i virkeligheden har forhøjet cortisol, taget i betragtning at du "rører" dig ret meget/træner hver dag.

    Kan du måske få taget en ny prøve? UDEN at du har trænet den forudgående dag, inden prøven skal tages? Det gælder også spytprøverne i hjemmet.

    Cortisol holder sig forhøjet et stykke tid efter at man har trænet, så den prøve (eller spytprøverne) bør tages på 100% træningsfrie dage og dagen før, bør heller ikke trænes, hvis prøven skal udtages om morgenen.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  8. #18
    Medlem siden
    Apr 2006
    Sted
    Møre og Romsdal
    Alder
    61
    Meldinger
    1,971

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Tusen takk for svar og gode råd her Anisa!

    Det er lenge siden jeg fikk dette brevet fra legen, og jeg utsetter og utsetter ny måling pga håpløs døgnrytme, men jeg skal nok greie å komme meg av gårde en dag. Døgnet er ikke laget for sånne natteravner som meg selv. Må bare ta meg sammen! Det verste er vel ikke at jeg legger meg seint, men at jeg sover så lenge. Derfor er jeg også usikker på om prøven blir riktig. Skal snakke med legen om spyttprøver slik det er tipset lenger oppe i tråden.

    Ja, jeg trener nesten hver dag så det var et godt råd å ikke trene dagen før måling. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg er vel redd for at jeg uansett "stresser" før denne målingen, men det må jo bare gjøres.

    Jeg vet egentlig ikke hvorfor legen rekvirerte denne cortisolprøven nå etter så mange år med hypothyreose og medisin? Ikke til å forstå, men jeg skal huske å spørre om det.

    Takk igjen for at dere deler av deres erfaringer her!
    Balder-legen hevder at det er ikke hypothyreose med en TSH på 4,82 som øket til 7,56
    Hypothyreose uten antistoff.
    • Levaxin fra oktober 2004. Westhroid fra august 2006. 4 grain ny Armour fra Februar 2010. Levaxin og Liothyronin fra februar 2011. Thyroid-S fra august 2011.
    Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

  9. #19
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,233

    Smile Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Sitat Opprinnelig skrevet av Yvette Vis post
    Det er lenge siden jeg fikk dette brevet fra legen, og jeg utsetter og utsetter ny måling pga håpløs døgnrytme, men jeg skal nok greie å komme meg av gårde en dag. Døgnet er ikke laget for sånne natteravner som meg selv. Må bare ta meg sammen!
    Du skal ikke "tage dig sammen". Det er ikke din skyld, at din døgnrytme er forskudt. Det er mange års hormonal forskydning, der er årsag til DSPS - Delayed Sleep-Phase Syndrome, der IKKE bare kan laves om på. Og da slet ikke ved at forcere. Det bliver du bare konstant "dum-i-hovedet" af, hvis du alligevel forsøger. Det er en opgave for professionelle søvn-specialister, tager lang tid, koster dyrt og man kan ikke udstede garanti for effekten. Jeg tvivler, at din læge vil sende dig videre, særlig da du jo ikke er, lige frem pisket til at skulle fungere 8-16, vel?

    Få printet ud Legeforeningens artikel om spytprøvernes fortræffelighed, giv den til din læge og bed ham om rekvisition af 4-kit til cortisol-i-spyt-prøven på Aker, skriv på en papirseddel Delayed Sleep-Phase Syndrome og giv den til lægen, næste gang du ser ham. Forklar, at det ikke er muligt for dig, at være til rådighed på et tidspunkt tidligere end kl. 14-15, og at lægen/du derfor er bedst tjent med, at såfremt han fortsat insisterer på at måle dit cortisol - bør det ske ved spytprøver, du kan foretage hjemme. Og når man nu alligevel er i gang, og af hensyn til dit DSPS, bør prøve-kit indeholde 4 enheder. Ikke kun 2.

    Jeg er sikker på, at denne læge vil slå sig i tøjlerne, fordi han nødig vil fremstå som uvidende, da ham sikkert endnu ikke hørt om hverken DSPS eller spytprøverne. Prøv at finde ud af en eller anden måde, at trænge igennem til ham på, idet almindelig blodprøve udtaget fra bevidstløse dig på et (for din krop) forkert tidspunkt på døgnet, kan ikke andet, end at vise drønforkert resultat.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  10. #20
    Medlem siden
    Apr 2006
    Sted
    Møre og Romsdal
    Alder
    61
    Meldinger
    1,971

    Standard Sv: Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

    Åååhh det er så utrolig deilig å bli forstått. Jeg kan ikke få takket deg nok Anisa. Jeg føler så ofte at jeg ikke strekker til i forhold til familie og venner ellers når det gjelder dette at jeg ikke kommer meg opp tidlig nok. Men det er en helt annen historie.

    Og legen? Jeg skal forsøke å nå inn til ham.

    Jeg kommer tilbake... Stor klem
    Balder-legen hevder at det er ikke hypothyreose med en TSH på 4,82 som øket til 7,56
    Hypothyreose uten antistoff.
    • Levaxin fra oktober 2004. Westhroid fra august 2006. 4 grain ny Armour fra Februar 2010. Levaxin og Liothyronin fra februar 2011. Thyroid-S fra august 2011.
    Stoffskifteprøver etter 4 mndr på Thyroid-S

Side 2 av 4 Først 1234 Siste

Lignende tråder

  1. Svar: 2
    Siste melding: 01-12-11, 14:46
  2. Mine stoffskifteprøver - er de normale?
    Av MissD i forumet Normalverdiene?
    Svar: 3
    Siste melding: 18-05-11, 19:37
  3. Svar: 3
    Siste melding: 03-04-08, 19:57
  4. Forhøyet anti-TPO, noe som har gjort at jeg har fulgt opp med stoffskifteprøver.
    Av milla i forumet Hashimoto's thyroiditt (anti-TPO)
    Svar: 50
    Siste melding: 17-06-06, 00:36

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn