Side 1 av 10 123 ... Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 100
  1. #1
    Medlem siden
    Jan 2012
    Sted
    Oslo
    Alder
    36
    Meldinger
    123

    Standard 30 år med lavt stoffskifte - uten å vite det

    Hei!

    Ringte fastlegen i dag og fikk svar på blodprøvene mine. De er visstnok som følger:

    FT4: 16,3
    Anti-TPO : under 10
    TSH: 4,56 (denne hadde visstnok Haukeland universitetssykehus satt en stjerne ved, for å markere at dette var det man burde merke seg mest ved prøvene)
    FT3: 3,2
    TRAS: under 1,5

    Jeg aaaner ikke hva dette betyr.

    Symptomene jeg har er ALLTID iskald, kjempetrøtt, lite matlyst, dårlig hukommelse, panikkanfall, nedstemthet, tørr og kløende hud, søvnproblemer. Har vært sånn hele livet, har bare ikke visst at det kunne handle om stoffskifte før nylig.

    På forhånd tusen takk!

  2. #2
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    60
    Meldinger
    5,124

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    Sigo, du blir nødt til å fortelle litt om deg selv: bruker du medisiner i forhold til skjoldbruskkjertelen (levaxin etc) eller hva? Kun en blodprøve og nada om deg selv blir litt tynt, om du skjønner
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke. Bruker thyroid

  3. #3
    Medlem siden
    Jan 2012
    Sted
    Oslo
    Alder
    36
    Meldinger
    123

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    Ah, sorry!
    Jeg er helt ny på dette med stoffskifte.

    Skal vi se: Bruker ingen medisiner ifm stoffskifte nei.
    Eneste jeg tar er en ørliten dose antidepressiva (Cipralex) hver dag pluss p-piller (Mercilon)

    Jeg er 29 år og normalvektig (1.82 høy og 71 kilo)

    Disse problemene har forfulgt meg helt fra jeg var spedbarn. Men da jeg var noen uker gammel fikk jeg en alvorlig virusinfeksjon i kroppen. Etter det har jeg hatt de vanlige barnesykdommene, pluss kikhoste, lungebetennelse, halsbetennelse, bronkitt, alt bare én gang hver.

  4. #4
    Medlem siden
    Jan 2012
    Sted
    Oslo
    Alder
    36
    Meldinger
    123

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    OK nå skjønner jeg også at jeg må ha med normalområdene mine.

    Men hvordan finner jeg disse?

    Blodprøvene ble analysert på Haukeland Universitetssykehus.

    Takknemlig for all hjelp dere kan gi meg!

  5. #5
    Medlem siden
    Jun 2007
    Meldinger
    86

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    Hei!

    Merket ved siden av prøvesvarene betyr at du er utenfor normalområdet.
    Normalområdet skrives gjerne inn i en parantes. Er svaret på på prøven for høy eller for lav settes et sjernelignende merke.

    Gitte

  6. #6
    Medlem siden
    Sep 2009
    Sted
    Vestlandet
    Alder
    69
    Meldinger
    207

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    Sitat Opprinnelig skrevet av sigo Vis post
    OK nå skjønner jeg også at jeg må ha med normalområdene mine.

    Men hvordan finner jeg disse?

    Blodprøvene ble analysert på Haukeland Universitetssykehus.

    Takknemlig for all hjelp dere kan gi meg!
    Jeg har vært mange ganger inne på lab-sidene til Haukeland. Før var de enkle å finne, men nå syns jeg det var krunglete å finne fram. Uansett finner du referanseverdiene der. Google Haukeland sykehus, så kan du prøve å skrive "Analyseoversikt for laboratoria" i søkefeltet øverst. Om det ikke går kan du se på Avdelinger, og Labratorium for klinisk biokjemi.
    Som sagt så syns jeg de har gjort labsidene mer utilgjengelig enn før.

  7. #7
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    Hei
    Jeg leser dine prøver slik at TSH er forhøyet, hvilket betyr at skjoldbruskkjertelen din får beskjed om og øke produksjonen av FT4 fordi stoffskiftet ditt er for lavt.
    FT4 og FT3 er begge lave, selv om de er innenfor normalområdet. Min kropp trives ikke med så lave verdier.
    TRAS og Anti-TPO er prøver som viser om du har antistoffer mot skjjoldbruskkjertelen, med andre ord om du har en auto-immun lidelse.
    Dine prøver sier at det ikke er auto-immunt.

  8. #8
    Medlem siden
    Jan 2012
    Sted
    Oslo
    Alder
    36
    Meldinger
    123

    Standard Sv: Kan noen tolke dette for meg?

    Åh, tusen takk folkens!

    Beklager sent svar, men dere har hjulpet meg masse!
    Venter enda på flere prøvesvar fra legen (hun ville sjekke vitaminer osv også), så har ikke diskutert resultatene med henne. Men etter deres tolkninger kan det jo kanskje se ut til at jeg kan få noe medisiner og endelig få litt kvalitet på hverdagen!!

    Er så hoppende glad over at jeg kanskje nå endelig skal få slippe å fryse konstant, etter nesten 30 år med hutring!

  9. #9
    Medlem siden
    Jan 2012
    Sted
    Oslo
    Alder
    36
    Meldinger
    123

    Standard Var nettopp hos legen - trenger litt moralsk støtte...

    Hallo, hallo.

    Da hadde jeg min første legetime etter at hun fikk blodprøvesvarene. (jeg mistenker jeg har lavt stoffskifte)
    Mine symptomer kan du lese om her.

    Prøvesvarene mine var:
    FT4: 16,3 (9,5*-*22,0)
    Anti-TPO : under 10
    TSH: 4,56 (0,40 - 4,50)
    FT3: 3,2 (2,8 - 6,5)
    TRAS: under 1,5

    Ifølge legen var prøvene mine heeelt fine, enda TSH ligger over normalen.
    På grunn av at moren min hadde de eksakt samme symptomene som meg inntil hun fikk Levaxin, gikk hun med på å skrive ut 25 mikrograms tabletter til meg. Men hun sa da at det var på eget ansvar siden jeg var innenfor normalverdiene. Ikke fikk jeg dem på blå resept heller.
    I tillegg sa hun: "Du kommer ikke til å merke noen forskjell på minst et halvt år".

    Så spurte jeg: Men er ikke 25 mikrogram så lite at det uansett ikke kommer til å utgjøre noen forskjell?
    Da nølte hun veldig, og da fikk jeg egentlig bare følelsen av at jeg fikk de tablettene for at jeg skulle slutte å mase om dette.
    Nye prøver skal tas om 6-8 uker.

    Er det virkelig sant det hun sier?? At det tar et halvt år før man merker noe? Må jeg virkelig gå sånn i et halvt år til??

    Er legen fornuftig som starter med lav dose, eller lurer hun meg bare?

    Jeg er så skuffet. Har jeg noen grunn til å være det?

    Takk, alle dere kunnskapsrike folk som kan svare meg på dette.

  10. #10
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,355

    Standard Sv: Var nettopp hos legen - trenger litt moralsk støtte...

    Det er vel forskelligt, hvor hurtigt det går. For mig gik det hurtigere end et halvt år ...

    Efter seks uger er medicinen inde i cellerne, og så mærker du måske en forskel, forhåbentlig til det bedre

    Men 25 µ er ikke meget - måske skal du have mere for at det kan gøre en positiv forskel for dig i længden.

    Nielsigne

Side 1 av 10 123 ... Siste

Lignende tråder

  1. De fleste har (cøliaki) sykdommen uten å vite det
    Av Vigdis i forumet Mage/tarm/urinveie
    Svar: 0
    Siste melding: 25-10-11, 09:12
  2. Lavt stoffskifte uten antistoffer
    Av Persa i forumet Lavt stoffskifte hos menn
    Svar: 89
    Siste melding: 16-09-10, 11:36
  3. Svar: 78
    Siste melding: 04-06-07, 21:27
  4. Vi har fått vite at jenta vår på 3,5 år har lavt stoffskifte
    Av mamma til 4 i forumet Stoffskiftesykdommer hos barn
    Svar: 6
    Siste melding: 22-12-06, 21:58
  5. Svar: 1
    Siste melding: 05-09-05, 17:24

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn