Side 1 av 4 123 ... Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 38
  1. #1
    Medlem siden
    Apr 2012
    Meldinger
    50

    Standard Høy anti-TPO, spontan abort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Hei!

    Jeg er helt ny på forumet, har lest litt her inne tidligere og sett at her er det mye god kunnskap!

    Var nylig gravid og opplevde spontanabort i uke 5. Er 37 år, snart 38. Blitt dårligere etter aborten.

    Mine verdier tatt i september 2011 er:
    *S-Anti-TPO 700. Ref.området står 0-9, merket med stjerne pga forhøyning.
    *ST4 Fritt 11- Ref.området står på 7-16.
    *S-T3 Fritt 3,8. Ref.området står på 3.0-6.0
    S-TSH 1.8. Ref.område 0,4-3.5

    Jeg har ikke vært medisinert siden 2007 -men vært syk. Fikk da beskjed om å seponere alt av Levaxin for å se om verdiene holdt seg innenfor referanseområdet, og fikk forklart at skjoldbrukskjertelen kunne klare å gjennopta sin funksjon. Han var spesialist i infeksjonssykdommer, og snakket om at jeg kan utvikle Hashimoto. Undersøkelse av kjertelen viste grensestor hypofyse. Var skrevet noe om at det ikke var klare indikasjoner på hypofysetumor, dette var i ca 2005.

    Ble gravid nå, og mistet. Kan dette være pga at jeg har lavt stoffskifte?
    Dette har jeg egentlig lurt på ganske lenge, men min fastlege sier nei, og jeg har vært ved Lillestrøm Helseklinikk (nå Strømmen medisinske senter) som ikke mener jeg skal medisineres.

    Kort sykehistorie:
    2001: fødsel, veldig høyt stoffskifte etter fødsel, ble meget syk, fikk beskjed av lege om å avbryte ferie og komme meg hjem for medisinering. Ble litt bedre av medisin, fikk lavt stoffskifte, satt på thyroxin, deretter levaxin.
    Etter 2001: ble gradvis dårligere over år etter å ha startet på Levaxin. Utredet grundig og endte opp med diagnosen ME i 2007.

    Har hatt mange tøffe år, vært mye syk. Ikke forsøkt Levaxin siden 2007, da alle sier jeg har normalt stoffskifte. Mye utmattet, sterke symptomer av mange slag, sterke magesmerter over flere år.

    Startet ved Lillestrøm Helseklinikk i sept 2011. Påvist flere intoleranser. Startet diett og flere kosttilskudd, samt medisiner av lege. Seponerte medisiner fra lege i februar da jeg var blitt mer stabil form og god bedring av diett. Følger nå diett og kosttilskudd godkjent for graviditet. Oppfølging av ernæringsfysiolog. Har ikke råd til å følge medisiner av lege, og vil se hvor bra jeg kan bli av diett og kosttilskudd.

    MEN, jeg lurer sterkt på om mitt stoffskifte egentlig er lavt??

    Er det noen her inne som kan være så snille å si hva dere mener? Jeg leser men har vanskelig med konsentrasjonen så det blir mye å lete etter i de ulike trådene..

    Har ikke klart jobb siden 2001. Ønsker så inderlig å finne ut hva som kan gjøre meg bedre etter snart 11 år..

    Jeg blir veldig glad hvis noen kan svare meg!
    Sist endret av Shadow; 08-04-12 kl 22:43

  2. #2
    Medlem siden
    Jun 2010
    Sted
    Indre Troms
    Alder
    48
    Meldinger
    2,404

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Ja, lavt stoffskifte kan forårsake spontanabort. Det er klinisk bevist. Etter min personlige mening kan også lavt stoffskifte medføre diagnosen ME. Når på dagen er blodprøvene tatt? De bør taes kl 08 om morgenen. Ikke senere. Det har stor betydning for resultetet av tsh, som egentlig er det resultatet legen bryr seg om. Hvorfor er det så om og gjøre for legen din at du skal være uten stoffskiftemedisin? Har han noen gang forklart deg det oppi ME diagnose, spontanabort og slik jeg forstår deg er du ute av stand til å jobbe. Hvorfor følges du ikke opp i forhold til denne lille mistanken om hypofysetumor? Etter min oppfatning har du lavt stoffskifte og en lege som mener du ikke trenger behandles for det. Trist er det.

  3. #3
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Støtter Blondie, og vil tilføye at med så høy anti-TPO så har du Hashimoto, du er ikke i fare for og få det.
    Anti-TPO betyr at det er den auto-immune varianten av lavt stoffskifte du har, og anti-stoffene vil gradvis ødelegge kjertelens evne til og produsere stoffskiftehormon slik at uten medisiner, så vil stoffskiftet bli svakere og svakere.
    Med såpass høy anti-TPO og samtidig såpass lave verdier (selv om leger er fornøyd bare man er innenfor referanseområdet) kan jeg ikke forstå hva slags doktor som nekter deg stoffskiftemedisin.

  4. #4
    Medlem siden
    Apr 2012
    Meldinger
    50

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Heia

    Tusen hjertelig takk for tilbakemeldinger!! Så snille dere er

    Nesten så jeg griner når jeg leser det, og det skal mye til for at jeg griner!! Jeg blir også forbannet på legene.

    Så da har jeg Hashimoto Det var antydet at jeg kunne ha det, men legen min tar ikke tak i situasjonene som oppstår og har sagt at alt er bra..

    Knalldårlig har jeg vært. Brukt over 150 000 på private behandlinger. Mistet over 2 mill i inntekt.
    Sta som jeg er har jeg stått på og forsøkt å bli bedre med alle mulige tiltak, og nå ser det ut som jeg skulle vært medisinert.

    Prøvene er aldri tatt fastende på morgen, heller ikke da jeg var på Lillestrøm Helseklinikk. Skulle tro at de kunne ta dette mer seriøst??

    Jeg har flere ganger spurt om jeg skulle forsøkt levaxin, men aldri krevd medisin/Levaxin - jeg stolte jo på at jeg ikke behøvde noen medisinering.

    Kanskje er det lavt stoffskifte som har vært årsak til at jeg har fått ME-diagnosen

    Angående hypofysetumor har jeg tatt opp dette med lege ved to anledninger, og han ville henvise meg til ny MR. Dette ble aldri gjennomført, og jeg har vært for syk til å huske det igjen, hadde nok med det daglige samt alle typer behandlinger jeg har gjennomført privat...

    MEN jeg skal kjempe videre, er tyr og gir meg ikke, det har jeg aldri gjort iløpet av disse årene. Men må innrømme at jeg kjenner på at det er tøft å hatt det slik så lenge.

    Jeg jobber ikke nei. Klarte ikke det etter at stoffskiftesykdommen startet.

    Så da må jeg starte med Levaxin?

    Eller bør jeg starte hos privatlege som gir naturlige stoffskiftehormoner?

    Har det gått for mange år til at jeg vil kunne oppnå god bedring nå?

    Flott forum, mye å lese her inne!!

    Klem fra Shadow

  5. #5
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,359

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Sitat Opprinnelig skrevet av Shadow Vis post
    Kanskje er det lavt stoffskifte som har vært årsak til at jeg har fått ME-diagnosen
    Hej Shadow
    ME er vel den måde, man forsøger at forklare, at du har det dårligt, når du er inden for "normalområdet"
    Men blodprøver er ikke nok, man må selvfølgelig også ta højde for, hvordan patienten har det. redigert: Og så har du jo anti-tpo på 700 !!

    Læs fx lidt i tråden Normalområdet findes ikke http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...ad.php?t=10370

    Som jeg forstår det, hjælper det på det med antistofferne at få tsh ned, og det kan man med stofskiftemedicin. Syntetisk medicin som fx Levaxin er ren t4 og giver en højere t4 end thyroid som fx Erfa eller Armour, men til gengæld kan der være et problem med at danne t3. Dit t3 er ikke så højt, så jeg tænker på, om du i forvejen har denne problematik? I så fald er thyroid nok et bedre valg, er mit gæt.

    Når du har gået ubehandlet længe, har du muligvis nogle trætte binyrer. Jeg er selv glad for at bruge rhodiola og relora til gavn for binyrerne, men der er meget andet, man kan bruge til støtte. Læs evt. underforummet om binyrer http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...hp?tag=binyrer

    Graviditet er jo en stor belastning for kroppen, og at være gravid og uden medicin - når man faktisk trænger til medicin - er ikke godt for hverken mor eller barn, så jeg vil foreslå dig at vente, til du har det bedre. Når man bliver gravid, må man i øvrigt ha mere stofskiftemedicin - man regner med en øgning på op mod 50 procent!

    Så er der jo både forskning og erfaringer, der viser, at d-vitamin er godt mod antistoffer. Men det må og skal være d3 og ikke d2, som bliver giftigt, når man kommer op i høj dose. Jeg bruger selv 115 µ d3 om dagen, men man kan uden problemer tage op til 250 µ om dagen - af d3, altså.
    Jeg ved, sundhedsmyndighederne i Norge er bagud med viden om dette, eftersom man dels påstår, d3 kun bør tages i doser på 10 µ, dels giver folk d2 i ret så store mængder, når der omsider gives d-vitamin Men så vidt jeg har forstået, kan nordmænd købe d3 på nettet inden for EØS-landende, altså alle 27 EU-lande, Island, Liechtenstein ...
    Min egen favorit-helsebutik på nettet (af de danske) er denne: http://www.naturoghelse.dk/shop/frontpage.html
    D-vitaminerne: http://www.naturoghelse.dk/shop/sear...tml?keyword=d3 Jeg bruger den med den orange etiket, som er med 35 µ

    Ud over d3 kan jeg anbefale dig at tage godt med b12 og / eller et produkt med alle b-vitaminerne. Jeg bruger selv denne: http://www.naturoghelse.dk/shop/mult...stk-1919p.html

    Hvis din læge ikke forstår sig på de her ting, bør du komme til en specialist.

    Jeg blev i sin tid kaldt "subklinisk" men havde så anti-tpo på over 3500 og fik medicin - men alt over 100 betyder, at der er betændelse i kirtlen, og det må man tage alvorligt.

    Nielsigne

  6. #6
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Question Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Sitat Opprinnelig skrevet av Shadow Vis post
    Startet ved Lillestrøm Helseklinikk i sept 2011. Påvist flere intoleranser. Startet diett og flere kosttilskudd, samt medisiner av lege. Seponerte medisiner fra lege i februar da jeg var blitt mer stabil form og god bedring av diett. Følger nå diett og kosttilskudd godkjent for graviditet. Oppfølging av ernæringsfysiolog. Har ikke råd til å følge medisiner av lege, og vil se hvor bra jeg kan bli av diett og kosttilskudd.
    Kære Shadow

    Kan du, så nøje som muligt, beskrive hvilket kosthold du er på nu, og hvilke (og doseringer) kosttilskud du bruger lige nu, og hvor længe du har brugt dem?
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  7. #7
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    ME-symptomer og stoffskifte-symptomer har uhyggelig mange fellestrekk.
    Da minsten min ble diagnotisert med ME før jul, var vi begge forbløffet over hvor høyt jeg scoret på listen med symptomer han er diagnotisert etter.
    Jeg er rimelig sikker på at om 20 år eller deromkring, så vil leger ha et høyere kunnskapsnivå om stoffskifteproblematikken enn de har i dag, men det hjelper jo ikke oss i dag.
    Eneste rådet jeg har og gi deg når legene ikke en gang vet at hormonnivået i kroppen forandrer seg gjennom dagen og derfor SKAL måles om morgenene, er og finne en lege som vet dette, og som ikke er redd for og gi deg nødvendig medisin.
    Mine første år som stoffskiftesyk gjorde meg dårligere og dårligere, og det var først etter at jeg fant forumet her med alle de kunnskapsrike stoffskiftesyke som har trakket veien før meg, og som villig delte med sin kunnskap, at jeg gradvis begynte og ta tak i egen helse og kreve av legene.
    Lykke til

  8. #8
    Medlem siden
    Apr 2012
    Meldinger
    50

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    TUSEN TAKK FOR GODT ENGASJEMENT OG TILBAKEMELDINGER KJÆRE DERE!

    Jeg vil snart kikke innom for å svare, når jeg klarer det

    Klemmer

  9. #9
    Medlem siden
    Apr 2012
    Meldinger
    50

    Standard Sv: Høy anti-TPO,spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Kære Shadow

    Kan du, så nøje som muligt, beskrive hvilket kosthold du er på nu, og hvilke (og doseringer) kosttilskud du bruger lige nu, og hvor længe du har brugt dem?

    Jeg starter med å besvare innlegget fra Anisa:

    Jeg sendte via Lillestrøm Helseklinikk/Strømmen med.senter prøver til USA som viste sterk intoleranse for gluten, litt mindre mot kumelk, egg og soya. Litt intoleranse mot banan og tranebær.
    Så min diett er basert på å kutte ut alt av gluten, kumelk, egg, soya, banan og tranebær.

    Jeg er under BMI da jeg aldri legger på meg, men mister kilo. Har nå klart å holde meg på 48-50 kg, er 168 høy.
    Har nå vært 6 måneder på diett, snart 7.

    Under diett med nøye oppfølging av ernæringsfysilog ved Strømmen med senter:

    *øke fettinnhold i form av sunne planteoljer, mye frø på mat/frukt etc som hampfrø, linfrø, gresskarkjerner, quinnoa, Quiafrø, sesam, solsikke etc. Spiser endel av ulike nøtter som cashew,macadamia,paranøtter,mandler daglig.
    *Spiser mye grønnsaker (har alltid gjort det), næringsrik mat som gir meg energi er det fokus på. Lite sukker. *Mye vann. Brødmaten jeg spiser er fra cornells, sunn næringsrik og helt uten sukker. Ingen meieriprodukter av ku, men bruker bittelitt havremelk.
    *Øke proteininnhold til mat, jeg spiste tidligere mye ost, nå er det slik at jeg spiser kylling/kalkun/pålegg med proteiner til måltid, og masse grønnsaker. Bruker ofte pesto, soltørket tomat etc til maten (frokost/kvelds).
    Er lite glad i fisk, klarer nesten ikke fisk etter jeg fikk høyt stoffskifte, som deretter ble lavt.
    Dette var litt om maten, kan skrive mer hvis ønskelig

    Tilskudd:

    *Linfrøoljekapsler, 3-5 pr dag http://www.biovann.no/ (brukt disse ca 2 mnd)
    *shift super Magnesium , naturlig innhold av gunstige spormineraler og vit B6 for økt effekt. Dynamisk 3 fase basert organisk bundet magnesium for bedre og raskere effekt. 1 daglig http://www.helseogkost.no/nettbutikk...supermagnesium (brukt magnesium ca 6 mnd, annen type tidligere, denne har jeg brukt ca 2 mnd)
    *Shift super Omega 3, fra arktisk farvann, ikke harsk olje. Utvinnet fra fisken med en gang den kommer opp av vannet, deretter kaldlagret. 2 dagl. http://www.helseogkost.no/nettbutikk...mega_3_kapsler (Brukt ca 3 mnd)
    *Amino jern Ferrochel, jerntilskudd, 1 dagl. (brukt ca 2-3 mnd)
    *Solaray Calcium Citrate, organisk kalsium med urter, 2 pr dag. http://www.soloppgangen.no/vmchk/sol...m-citrate.html (brukt ca 1 mnd)
    *Solaray Spektro multivitamin med urter og sporstoffer, 1 pr dag http://www.shopping4net.com/no/Helse...ltivitamin.htm (brukt ca 1 mnd)
    *D-vit fra Pharma Nord, 10 mikrogram dagl. (brukt ca 4 mnd)
    *ZinkDrink, en teskje daglig. (brukt sink ca 1,5 år, har variert med hvilke merker, ble anbefalt denne av legen ved strømmen med senter)
    *OMXtra probiotika før måltid 2-3 ganger daglig (brukt nå sammenhengende ca 7 mnd, før det et lite opphold, før det igjen brukt i ca 1 år)
    *folat en tablett fra weifa (i forbindelse med at jeg tenker graviditet, brukt ca 2 mnd)
    *c-vitamin skal jeg ta nå, men den jeg kjøpte inneholdt gluten så jeg må finne en ny...

    Jeg har nå startet å introdusere litt mat, laktosefrite melkeprodukter, glutenfri soya, litt farseprodukt, litt egg.
    Er blitt bedre, mindre smerter overalt i kroppen, har ikke diare lengre og magen fungerer betraktelig mye bedre.

    Verre igjen etter spontanaborten...

    Skal bestille meg time nå, hvis legen er enig i medisinering, hvilken medisin skal jeg da bruke? Lev axin? eller er det slik at legen kan foreskrive Thyroid /Armour? Huff, det er mye å sette seg inn i, og det som går inn i hodet ramler like fort ut igjen, får ikke til å sette det jeg leser i sammenheng og finne ut hva er hva

    Men kjempeglad for at dere er så snille og hjelper meg

  10. #10
    Medlem siden
    Apr 2012
    Meldinger
    50

    Standard Sv: Høy anti-TPO, spontanabort. Kan jeg ha lavt stoffskifte? Lege mener ikke det...

    Vil legge til at jeg lurer på om jeg egentlig kan være hypo....

    Har endel indre uro/hjertebank, som minner meg om da jeg var hyper, men i mildere grad nå.
    Er giret inni meg liksom, samtidig som jeg er utmattet...
    Går ned i vekt, strever for å holde vekta og er plutselig ned et-to kilo igjen. Spiser ofte, passer på å ikke få lavt blodsukker.
    Er sulten stort sett hele tiden, litt bedre nå når jeg går på dietten, men fortsatt mye sulten..
    Hodepine er kronisk.
    Har over lengre tid hatt smerter i hals, klump i halsen, ubehag. Har de siste månedene blitt slik at jeg har sett og kjent på kjertelen for å se om den er forstørret, dette har jeg aldri gjort tidligere. Kjennes ut som en stor klump inni halsen, uten at jeg kjenner den med hendene...

    Mange symptomer minner jo om hyper også

    Eller kan dette ha sammenheng med binyrer?

    Hehe, hele symptomlista mi skal jeg ikke skrive her.....

Side 1 av 4 123 ... Siste

Lignende tråder

  1. Svar: 3
    Siste melding: 06-05-11, 23:04
  2. anti-tpo på over 300... lavt stoffskifte
    Av lykkepillen i forumet Hashimoto's thyroiditt (anti-TPO)
    Svar: 30
    Siste melding: 08-02-11, 10:11
  3. To spontane aborter på rad.
    Av Linn i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 16
    Siste melding: 02-08-10, 19:29
  4. Større fare for spontan abort?
    Av lady90 i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 2
    Siste melding: 02-08-10, 19:29
  5. Hvilken form for lavt stoffskifte? Høy anti-TPO
    Av Cossie77 i forumet Hashimoto's thyroiditt (anti-TPO)
    Svar: 6
    Siste melding: 19-03-10, 13:56

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn