Side 3 av 3 Først 123
Viser søkeresultater 21 til 22 av 22
  1. #21
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Jeg føler ikke at medisinene hjelper!

    Sitat Opprinnelig skrevet av suza81 Vis post
    Problemet er at fastlegen mener at doseringer er riktig og prøvene er fine som hun har sagt de siste gangene. Men hvorfor sliter jeg da så med alle disse plagene? Er det sånn at selv om man tar medisinene så vil man ha så dårlige perioder til tider at man nesten ikke greier å fungere. Andre som har det sånn?? Setter stor pris på svar.
    Der er mange her, som har haft det lige som du har det. Faktisk blev dette forum vist nok oprettet, så godt som næsten udelukkende af denne årsag som findes hos læger der behandler blodprøverne. Ikke patienterne. Blodprøver er så meget mere nemme og taknemmelige at behandle for en læge, der gerne vil have det nemt... fordi blodprøver har ingen symptomer og blodprøver beklager sig ikke. Levaxin, specielt i små barnedoser som din, er virkelig god og effektiv til at behandle... blodprøver. Det er straks værre når lavt stofskifte / symptomerne skal behandles.

    Kan du huske, hvordan disse "fine" blodprøver ser ud?

    En læge som har holdt dig fast i så mange plager i to år - uden at undres og uden at handle og uden at hjælpe, har du virkelig ikke brug for. Med denne læge, kunne du lige så godt slet ingen læge have... Du må prøve at samle kræfter til at søge efter en anden læge.

    Sitat Opprinnelig skrevet av suza81 Vis post
    Jeg har gått på levaxin 50 mg i ca 2 år nå. Fikk påvist lavt stoffskifte etter fødsel. Jeg lurer på om der andre her med " riktig" dosering i forhold til bl. prøvene sine som sliter, for det gjør jeg. Jeg har MYE hårtap, taleproblemer til tider, glemsom, øresus, muskel og leddsmerter (spesielt hendene), vektøkning selv om appetitten er lav, jernmangel, forferdelig trett og uopplagt bestandig, tørr i huden, kort lunte og sikkert mange flere ting jeg ikke kommer på i farta.
    Suza Du har en læge der behandler dine blodprøver, i stedet for at behandle dig. Dette efterlader dig i en permanent tilstand af lavt stofskifte og det er forklaringen på dine mange plager.

    Det ser ud til, at dit TSH har aldrig været højt nok i forhold til det "kronisk" lave T4. Dit TSH burde være langt højere og dermed stimulere din skjoldbruskkirtel til at producere mere thyreoideahormoner. Selv ramt af Hashimoto's, har de fleste skjoldbruskkirtler en eller anden grad af rest-produktion af thyreoideahormoner - hvis TSH er højt nok til at "sige" til skjoldbruskkirtlen at nu skal den øge hormon-produktionen. Det sker ikke hos dig (læser jeg tidligere i tråden), idet både dit TSH er relativt lavt og dit FT4 skraber bunden af ref.området. Det er ikke normalt i forhold til sygdommen, fordi "noget" forhindrer TSH i at stige.

    Dette "noget" kan være bestemte andre antistoffer end anti-TPO. Begge disse typer af antistoffer sagtens kan forekomme i Hashimoto's, hos en og samme patient. Disse antistoffer hedder TSH-reseptor-antistoff = TRAS og den blokkerende type af TRAS giver folk lavt stofskifte, fordi de blokerer for effekten af TSH.

    Du må have den prøve foretaget hurtigst muligt. Den hedder S-TRAS http://www.furst.no/analyse-og-klinikk/analyser/tras/ . Din læge vil sikker vægre sig og sige at TRAS måles kun på mistanke om højt stofskifte, men du må insistere fordi hvis du har TRAS samtidigt med at dit TSH er lavt eller næsten - da er den eneste behandlingsmulighed for at modvirke effekten af blokkerende TRAS - mere og mere Levaxin under alle omstændigheder. Det er det eneste som kan hjælpe, uanset hvor "fine" dine blodprøver er, hvis det er TRAS som holder dem "fine".

    Først må det opklares om du har TRAS. Hvis det viser sig at du har TRAS, da har du en fair chance ved markant øgning af Levaxin. Hvis du derimod ikke har TRAS - da er det lysende klart at Levaxin er ikke rette lægemiddel for dig - og da har du også en fair chance, hvis du skifter til Armour- eller Erfa Thyroid. Men lige dette - skal du helt sikkert have en anden læge til at hjælpe dig med, fordi en læge som lader dig lide på andet år - er under alle omstændigheder ikke kyndig nok til at hjælpe dig til medicin-skifte. Men først find ud af om du har TRAS, og når du har svaret - kan du tage det derfra.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  2. #22
    Medlem siden
    Apr 2012
    Sted
    Buskerud
    Alder
    37
    Meldinger
    14

    Standard Sv: Jeg føler ikke at medisinene hjelper!

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Der er mange her, som har haft det lige som du har det. Faktisk blev dette forum vist nok oprettet, så godt som næsten udelukkende af denne årsag som findes hos læger der behandler blodprøverne. Ikke patienterne. Blodprøver er så meget mere nemme og taknemmelige at behandle for en læge, der gerne vil have det nemt... fordi blodprøver har ingen symptomer og blodprøver beklager sig ikke. Levaxin, specielt i små barnedoser som din, er virkelig god og effektiv til at behandle... blodprøver. Det er straks værre når lavt stofskifte / symptomerne skal behandles.

    Kan du huske, hvordan disse "fine" blodprøver ser ud?

    En læge som har holdt dig fast i så mange plager i to år - uden at undres og uden at handle og uden at hjælpe, har du virkelig ikke brug for. Med denne læge, kunne du lige så godt slet ingen læge have... Du må prøve at samle kræfter til at søge efter en anden læge.



    Suza Du har en læge der behandler dine blodprøver, i stedet for at behandle dig. Dette efterlader dig i en permanent tilstand af lavt stofskifte og det er forklaringen på dine mange plager.

    Det ser ud til, at dit TSH har aldrig været højt nok i forhold til det "kronisk" lave T4. Dit TSH burde være langt højere og dermed stimulere din skjoldbruskkirtel til at producere mere thyreoideahormoner. Selv ramt af Hashimoto's, har de fleste skjoldbruskkirtler en eller anden grad af rest-produktion af thyreoideahormoner - hvis TSH er højt nok til at "sige" til skjoldbruskkirtlen at nu skal den øge hormon-produktionen. Det sker ikke hos dig (læser jeg tidligere i tråden), idet både dit TSH er relativt lavt og dit FT4 skraber bunden af ref.området. Det er ikke normalt i forhold til sygdommen, fordi "noget" forhindrer TSH i at stige.

    Dette "noget" kan være bestemte andre antistoffer end anti-TPO. Begge disse typer af antistoffer sagtens kan forekomme i Hashimoto's, hos en og samme patient. Disse antistoffer hedder TSH-reseptor-antistoff = TRAS og den blokkerende type af TRAS giver folk lavt stofskifte, fordi de blokerer for effekten af TSH.

    Du må have den prøve foretaget hurtigst muligt. Den hedder S-TRAS http://www.furst.no/analyse-og-klinikk/analyser/tras/ . Din læge vil sikker vægre sig og sige at TRAS måles kun på mistanke om højt stofskifte, men du må insistere fordi hvis du har TRAS samtidigt med at dit TSH er lavt eller næsten - da er den eneste behandlingsmulighed for at modvirke effekten af blokkerende TRAS - mere og mere Levaxin under alle omstændigheder. Det er det eneste som kan hjælpe, uanset hvor "fine" dine blodprøver er, hvis det er TRAS som holder dem "fine".

    Først må det opklares om du har TRAS. Hvis det viser sig at du har TRAS, da har du en fair chance ved markant øgning af Levaxin. Hvis du derimod ikke har TRAS - da er det lysende klart at Levaxin er ikke rette lægemiddel for dig - og da har du også en fair chance, hvis du skifter til Armour- eller Erfa Thyroid. Men lige dette - skal du helt sikkert have en anden læge til at hjælpe dig med, fordi en læge som lader dig lide på andet år - er under alle omstændigheder ikke kyndig nok til at hjælpe dig til medicin-skifte. Men først find ud af om du har TRAS, og når du har svaret - kan du tage det derfra.
    Hei:-)) Tusen hjertelig takk for svar. Ja men da skal jeg få legen til å ta en TRAS prøve. Husker desverre ikke svar på de forrige men de skal jeg også få. Antistoffer har jeg iallfall d hvet jeg. Syntes alt dette er forferdelig innviklet, men prøver å lese masse så jeg kan forstå noe av det:-)
    Mvh suza😄

Side 3 av 3 Først 123

Lignende tråder

  1. Trening med lavt stoffskifte - hjelp, hva skjer med meg?
    Av sigo i forumet Lavt stoffskifte, (over)vekt, mat og trening
    Svar: 22
    Siste melding: 11-01-15, 17:05
  2. Har jeg lavt stoffskifte? Hjelp
    Av jenteoje93 i forumet Lavt stoffskifte i grenseland
    Svar: 6
    Siste melding: 09-05-12, 08:13
  3. HJELP! Etter 3 år med lavt stoffskifte er mitt stoffskifte nå for høyt!
    Av Vilje i forumet Stoffskifte vekslende mellom høyt og lavt
    Svar: 3
    Siste melding: 24-03-12, 23:14
  4. hjelp med blodprøver, symptomer på lavt stoffskifte
    Av Emily i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 4
    Siste melding: 22-02-12, 08:20
  5. Lavt stoffskifte. Hjelp - håret ramler av
    Av lady90 i forumet Lavt stoffskifte, hår og negler
    Svar: 2
    Siste melding: 20-01-09, 06:57

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn