Viser søkeresultater 1 til 4 av 4
  1. #1
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    27

    Standard Jeg må begynne et sted

    Datter 16 år som sliter. Ingen energi. Lavt stemningsleie.
    Fikk svar på blodprøver

    s-TSH ( 0.30 - 4.50) hun hadde 1.45 ( 3.80 for to år siden )
    s-anti TPO ( 0 - 100 ) hun hadde 47 M
    s FT3 ( 3.5 - 6.5 ) Hun hadde 4.2
    s - FT4 ( 11 - 21 ) Hun hadde 12.2 M ( det står M bak denne vet ikk hva de betyr )

    Noen som kan tolke dette ?
    Legen sa da vi fikk prøvesvarene at jeg hadde litt lavt stoffskifte men at det ikke var det som gjorde meg trøtt. Og at jeg ikke trengte medisiner.

  2. #2
    Medlem siden
    Jun 2012
    Sted
    Akershus
    Alder
    51
    Meldinger
    34

    Standard Sv: Jeg må begynne et sted

    Det er nok ganske fortvilet å ha barn som er dårlig som man ikke finner noe ut av sånn uten videre.

    For meg ser de prøvesvarene ganske tilforlatelige ut ved første øyekast, men kanskje noen av veteranene her har noe mer å komme med. Litt høy tsh og lav ft4 (om man sammenligner med folk som er medisinert her inne), men det er ingen store avvik, for stoffskiftet varierer jo hos friske folk, og kan bli satt litt ned ved sykdom.

    Har dere sjekket andre ting som b12, folsyre, d-vitamin, jern og slikt? Lettere å vurdere om også slike verdier er med. Hvis ikke det er gjort, be legen om å gjøre det asap. Mange ting som kan spille inn, og jenta di skal ikke behøve å gå slik lenge før det tas tak i! Lykke til videre.
    Hypo med anti-TPO. Pernisiøs anemi. Komplisert sykdomsbilde.
    Dagboken til Evensen.

  3. #3
    Medlem siden
    Feb 2007
    Sted
    Østlandet
    Alder
    63
    Meldinger
    1,348

    Standard Sv: Jeg må begynne et sted

    Hei viravira

    Jeg kan vel ikke akkurat tolke dette, men det jeg ser er at både FT3 og FT4 ligger lavt i referanseområdet. FT3 ligger på litt over 23 % og FT4 ligger på 12 % som er veldig lavt. Jeg tror disse lave verdiene kan skape problemene til dattera di.

    Du sier ikke noe om hvor lenge hun har slitt, men i og med at det ble tatt TSH for to år siden har det kanskje vart en stund? Det positive nå er at du har funnet dette forumet og tatt tak i dette selv. Det er eneste veien å gå hvis hun er stoffskiftesyk.

    Hva var verdiene på FT3 og FT4 for to år siden da? Eller ble de ikke tatt?

    Jeg vil anbefale deg å lese om dette på forumet her.

    Ellers er det nok lurt som Evensen sier å ta flere prøver.

    Lykke til videre

  4. #4
    Medlem siden
    Jun 2010
    Sted
    Indre Troms
    Alder
    48
    Meldinger
    2,401

    Standard Sv: Jeg må begynne et sted

    Når på dagen er prøvene tatt?

Lignende tråder

  1. Svar: 11
    Siste melding: 12-06-12, 11:17
  2. Skal begynne med Armour :=)
    Av pandalakris i forumet Naturlig Thyroid medisiner
    Svar: 1
    Siste melding: 29-08-08, 22:02
  3. YES!!! Endelig... Jeg nå få begynne på Liothyronin
    Av grynet i forumet Kombinasjonsbehandling (synt. T4+T3)
    Svar: 14
    Siste melding: 14-01-08, 21:03

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn