Viser søkeresultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Medlem siden
    Apr 2013
    Sted
    oppland
    Alder
    43
    Meldinger
    4

    Standard Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Hei! Jeg er en mann på 37 år som det siste året har slitt med helseproblemer.

    Det hele startet med at jeg gradvis merket at jeg orket mindre og mindre i
    jobbsammenheng. En fredag endte det med at jeg ble sendt med ambulanse
    og ble sjekket for eventuelle hjerteproblemer.
    Jeg fikk kraftige smerter i brystet og var sikker på at det var ett hjerteinfarkt.
    Tok EKG som ikke viste tegn på dette.
    Dro hjem og slo meg til ro med at alt var bra.

    I ukene som kom fikk jeg flere og flere diffuse plager.
    Veldig kraftig hjertebank, spesielt om kvelden som gjorde det vanskelig å sove.
    Våknet ofte med høy puls.
    Svimmelhet, ikke som at det går rundt, men ett rart filter rundt hodet som gjør ting litt diffust.
    Sprang stadig til legen og var sykmeldt 2-3 måneder. Å få sykmelding er jo det letteste i verden.
    Men det hjelper ikke mot stort.....

    Etterhvert oppdaget jeg flere kuler i halsen, og også kuler ved høyre testikkel.
    Hadde 2 forskjellige leger som undersøkte disse kulene uten å ta noe notis av det.
    Den tredje legen sendte meg til ultralyd med begge problemene.
    Jeg fikk påvist betennelse i skjoldbruskkjertelen (ikke noe farlig i pungen).

    Etter mye mas fikk jeg henvisning til endokrinolog, men det skjer ikke mer bortsett
    fra at jeg har vært innlagt og fått sjekket hjerte og lunger grundig.

    Legen min begynner vel å bli lei meg, hvertfall ikke noe mer hjelp å få.
    Han mener jeg er godt undersøkt og at mine plager er psykiske.

    Legger ved prøveresultater fra timen hos endokrinolog:

    B-Hemoglobin 16,4 g/dL 13,4 - 17,0
    B-Hematokrit 0,48 L/L 0,40 - 0,50
    B-Leukocytter 11,0 224026 x10E9/L 3,5 - 10,0
    B-Trombocytter 295 x10E9/L 145 - 390
    B-Lymfocytt. 2,8 x10E9/L 1,5 - 4,0
    B-neutrofile 7,1 x10E9/L 2,0 - 7,5
    B-monocytter 0,9 224026 x10E9/L 0,2 - 0,8
    B-basofile 0,1 x10E9/L 0,0 - 0,1
    B-eosinofile 0,2 x10E9/L 0,0 - 0,4
    S-natrium 141 mmol/L 137 - 145
    S-kalium 4,2 mmol/L 3,6 - 4,6
    S-kalsium 2,28 mmol/L 2,15 - 2,51
    B-HBA1C 4,9% 4,0 - 6,0
    S-kreatinin 88 umol/L 60 - 105
    Estimert GFR >60 mL/min/1,73m2 >60Normalt>60mL/min/1,73 m2
    S-ALAT 25 U/L 10 - 70
    S-LD 141 U/L 105 - 205
    S-Alkaliske fosfataser 76 U/L 35 - 105
    S-lgA 3,7 g/L 0,7 - 3,7
    S-TSH 4,6 mU/L 0,27 - 4,20
    S-T4 fritt 21 pmol/L 12,0 - 22,0
    S-T3 fritt 6,1 pmol/L 3,1 - 6,8
    S-anti-TPO 147 U/ml 0 - 35
    S-ANA <0,7 Ratio <0,7 <0,7 NegativScreening test for autoantistoff mot nativt-DNA, RNP, Sm, SSA, SSB, Scl-70, CENP-B (centromer), Jo-1fibrillarin,
    RNA POl III, Rib-P, PM-Scl, PCNA og MI-2
    S-anti-SM <5 U/ml<5 <5Negativ
    S-anti-vevstransglut. IgA <7 U/ml <7 <7Negativ
    S-aldosteron normalverdi
    P-Metanefrin/normetanefrin helt normale verdier
    P-Renin lett forhøyet 2,2 (normal under 1,5) Liten verdi isolert sett da aldosteron er normal

    Puhhh....noen som henger med?

    Det ble mye dette her. Har så mye bra på gang i livet, så utrolig synd at helsa skal slite!!!
    Noen kommentarer?
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  2. #2
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    66
    Meldinger
    10,216

    Smile Sv: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!


    Hej Ronny

    Det virker som om du er ved at udvikle en "subklinisk" Hashimoto's (autoimmun hypothyreose), der endnu ikke har ført til en varig funktionstab i skjoldbruskkirtlen. Flere af dine hvide blodlegemer befinder sig tæt på den øverste max-grænse for "normalområdet", hvilket også tyder på at der er "gang i noget" i din krop.

    Dit blod - set ud fra mønsteret i resultater af dine thyreoidea-relaterede prøver - burde undersøges med henblik på heterofile antistoffer idet tilstedeværelse af disse antistoffer interfererer med de fleste alment anvendte blodanalyser, så resultater bliver forvrænget, hvorfor der skal anvendes andre analysetyper for at få sande resultater frem.

    Har du ingen heterofile antistoffer, da bør alle blodprøver gentages med tillæg af en prøve for Thyrotrophin-receptor-antistoffer (TRAS) for at udelukke, om dit TSH kunne være autoimmunt overstimuleret til at fremme produktionen af mere T4 og T3 end din krop har brug for, og som kan give adskillige symptomer på hormonoverdose. Netop det er vigtigt at fastslå selv om du ikke har FT4 og FT3 over normaltområdet, fordi dette uanset - er både dit FT4 og FT3 for høje til at passe med det høje TSH du har.

    Med TSH på 4,6 dvs. fire decimaler over normalområdet burde FT4 og FT3 være langt lavere, så det vigtigt at enten udelukke eller bekræfte om det er TSH-antistoffer som kunstigt forhøjer dit TSH og dermed tvinger skjoldbruskkirtlen til at producere for meget (i forhold til behovet) thyreoideahormoner, selv om fortsat indenfor normalområdet. Men det kan hurtigt ændre sig og endda stige, hvis disse TSH-antistoffer accelererer. Det er derfor at det er så vigtigt at undersøger om de overhovedet er der, før du kan komme videre i retning af en korrekt diagnose.

    Hvis du ikke havde TPO-antistoffer, ville jeg nok tillade mig at tænke på en mulig TSH-producerende knude i hypofysen, hvilket ville få den til at udsondre for meget TSH. Men du har TPO-antistoffer, så det er ikke det første jeg tænker på i dit tilfælde. Der er også andre medfødte forhold som først kommer til udtryk i voksenalderen, som resistens til TSH, eller defekter i TSH-receptorer, eller thyroglobulindefekter, som alle kan give lignende mønster i blodprøveresultater som dine, men med tanke på dine TPO-antistoffer tror jeg ikke at det behøver være det første man udreder for.

    Og når vi taler om diagnose, da er der no way in hell, at du kan komme videre med det projekt ved hjælp af læger, der ikke finder det værd at udrede videre det tydelige misforhold mellem dit TSH og de øvrige thyreoideahormoner. At sende vanskelige at udrede årsags/symptom forhold til psykiater er - i min bog - lægernes ultimative nederlag. Der er dog en lille chance (ironisk ment), hvis din tilstand forværres og dette vil kunne afspejles i dine blodprøveresultater, men denne udvikling kan tage en menneskealder, tillige med at dette kræver at du får det endnu værre end du allerede har. Så når du taler om at du har så mye bra på gang i livet, så utrolig synd at helsa skal slite, kan jeg kun sige at det kan blive meget værre endnu, og hvis du har dig dit liv kært - begynder du allerede nu tænke i nye baner og søge lægehjælp andre steder end du er vant til.

    Der er nogle få helhedsmedicinske klinikker, fortrinsvis i Oslo som mange på dette forum har opsøgt i tidens løb. Den ene klinik nærmest kører på fælgene så meget søgt den er af så mange patienter og har lange ventetider, mens en anden stor klinik er meget kommerciel, følger samme TSH-parametre for vurdering/diagnose af hypothyreose, som offentlige fastleger, og trækker behandlingerne ud i årevis (mener jeg). Personligt, hvis jeg eller en af mine var i situation som din - ville jeg tage telefonen i morgen og ringe dr. Siri Aabel (-> se link) hos Green Doctors og høre hvad hun synes om dit tilfælde. Konsultationspriser er rimelige og hun er ret berømt for at gøre fælles front med sine patienter, har jeg ladet mig fortælle. Det ville være en god begyndelse, fordi jeg tror ikke at du kommer videre med den offentlige lægehjælp.

    Specielt i dit tilfælde, dvs. inden helbredet, hormonerne og tilværelsen, tilsammen bliver til en stenhård knude, vanskelig at løse op hvis overhovedet, for selv de dygtigste læger. Time is of the essence here, også i den grad!

    Det kan godt være, at for en "nybegynder" lyder "det hele" indviklet og indforstået, så spørg bare...

    Lykke til!
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  3. #3
    Medlem siden
    Apr 2013
    Sted
    oppland
    Alder
    43
    Meldinger
    4

    Standard Sv: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Takk for svaret Ansia

    Jeg har vært inne på sidene til Green Doctors, og tror nok
    dette er noe jeg skal sjekke ut!

    Jeg er ikke så god til å lese blodprøveresultatene mine, og er vel
    heller ikke helt på nett med alle medisinske uttrykk du bruker, he he..

    Men tenker jeg tar med en utskrift av svaret ditt sammen med
    alle papirer min fastlege har på meg når jeg oppsøker
    hjelp videre.

    Noe jeg undres på ved min tilstand er at det stadig kommer nye "plager", samtidig
    som tidligere "plager" blir borte....

    En periode hadde jeg nesten anfall-lignende ubehag som kom kastet på meg, og gjorde at jeg
    ikke fungerte i det hele tatt. Var bare å komme seg hjem og legge seg.
    Disse er det lenge siden jeg har hatt.
    Nå er det følelsen av ikke å kunne trekke pusten dypt nok og få for lite luft som plager meg mest,
    i tillegg til en rar pressende følelse i venstre (noen ganger høyre) brystparti.

    Den perioden jeg var sykemeldt merket jeg hvor skremmende fort den fysiske formen
    forfaller ved å være i liten aktivitet.
    Denne har heldigvis kommet fort tilbake når jeg presset meg til å starte i jobb igjenn.

    Jeg har absolutt ikke lagt meg ned og gitt opp. Tror jeg har høy smerteterskel
    og stor "stå på vilje" tross alt!
    Har i perioden vært på flere utenlandsferier, vært på lang bilferie i Nord-Norge,
    søkt ny jobb (som jeg begynner i i løpet av sommeren), kjøpt hus og skal flytte
    dit sammen med min kjære, og planlegger stort bryllup!

    Så det er masse positivt å bra på gang, men det hadde vært enda mer å glede seg over
    om helsa også var på topp!!!
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  4. #4
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Østfold
    Alder
    38
    Meldinger
    2,743

    Standard Sv: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Anisa har gitt deg godt råd. Jeg vil tilføye at for mange, men ikke alle, så er antistoffer mot skjoldbruskkjertelen forbundet med en (ofte, men ikke alltid) symptomfri glutenintoleranse. Jeg mener - at dersom du har ork til det så hadde skjoldbruskkjertelen (og kanskje også resten av kroppen) din sannsynligvis hatt godt av om du gikk over til et glutenfritt kosthold. Mange av oss her inne har opplevd generell helseforbedring gjennom å kutte ned/fjerne melvarer fra kostholdet og å erstatte det med mat hovedsakelig laget på rene råvarer (kjøtt, fugl, fisk, egg, sjømat, melk og det man finner i frukt og grønt-diskene). Dette vil aldri kunne erstatte adekvat legebehandling, men vil komplettere og bidra. Kostholdet virker ikke spesielt godt på mer akutte problemstillinger, men VELDIG godt på langsiktige "småplager" som legene har en tendens til å overse, selv om de kan være rett så plagsomme for den enkelte pasienten. Og et godt, personlig tilpasset kosthold er selvfølgelig uovertruffent for den langsiktige helsen til den enkelte, gjennom å unngå utvikling/videreutvikling av plager.
    Diagnostisert etter "depresjonsymptomer" - mai 2010 & smgjs private side ...
    -- og det som er deilig er at NÅ er avataren min ironisk

  5. #5
    Medlem siden
    Nov 2011
    Sted
    Stor-Osloregionen
    Alder
    66
    Meldinger
    852

    Smile Re: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Hei

    Sjekk ut en tråd som heter : Hvorfor alle de ukjente blodprøver som f.eks lymfocytter. Dette heftet som Nielsigne har poster der er beregnet på hiv positive. Her er det god info. fordi denne gruppen får en veldig god skjekk av sitt imumforsvar. Her er det godt forklart.

    Fruemå

  6. #6
    Medlem siden
    Apr 2013
    Sted
    oppland
    Alder
    43
    Meldinger
    4

    Standard Sv: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Takk for gode råd!!

    Jeg skal lese meg opp litt på glutenfritt kosthold.

    Er det lang ventetid på svar og timebestilling hos Green Doctors?
    Sendte en henvendelse pr mail for noen dager siden, men sikkert bedre
    å ringe. Ser de har fått inn en ny doktor der også, Anita Weiberg-Aurdal,
    noen som har erfaring med henne?

    Måtte kaste inn håndkledet, og bli hjemme ett par dager.
    Kroppen verker i alt av muskler, og det blir dårlig med søvn.
    Time hos kiropraktor på mandag, siden legene mine
    mener plagene kommer av anspenthet og stive muskler...

    Men fikk ihvertfall tid til å skrive på bryllupstalen til min
    kjære brud
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  7. #7
    Medlem siden
    Mar 2008
    Sted
    Oslo
    Alder
    60
    Meldinger
    5,124

    Standard Sv: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Kroppen verker i alt av muskler, og det blir dårlig med søvn.
    Time hos kiropraktor på mandag, siden legene mine
    mener plagene kommer av anspenthet og stive muskler...
    Et vanlig hyposyptom. Dessverre har legene lite kunnskap om symptomer som følger med autoimmune sykdommer og hypotyreose.

    Mer om symptomer http://hypothyroidmom.com/300-hypoth...ms-yes-really/

    http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...?t=8593&page=2
    Hashimoto's, hypotyreose, Armour 2009
    Å leve med binyrebarksvikt eller binyretretthet
    • Ren T3 og LDN (lav dose Naltrexon) 2012, virket ikke. Bruker thyroid

  8. #8
    Medlem siden
    Apr 2013
    Sted
    oppland
    Alder
    43
    Meldinger
    4

    Standard Sv: Hva gjør jeg nå? Starter med å poste her!

    Takk for hyggelige svar og inntresante linker

    Da har jeg hatt min første time hos Green Doctors.
    Det ble jo mest kartlegging,men føler jeg blir tatt på alvor.
    Skal tilbake til Oslo og ta en masse blodprøver hos Fürst, og
    deretter en oppfølgingstime hos Green Doctors.

    Skal først prøve meg på en diett uten gluten og meieriprodukter
    for å se om det kan ha noe å bety.
    De var veldig opptatte av at man også skulle prøve å finne grunnen
    til at man hadde blitt syk.
    Hvis ikke blir det vel å prøve medisiner.
    Ble ikke nevnt hvilken type medisin, men var vel
    liten tvil om at lavt stoffskifte hadde noe med symptomene mine.

    Så da er jeg optimist og glad for å ha kommet igang med noe.
    Selv om det er dyrt med private leger, tror jeg det vil være verdt det!

    Ronny
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

Lignende tråder

  1. Starter med Erfa etter bruk av Levaxsin i 7 år
    Av ElisabethHa i forumet Naturlig Thyroid medisiner
    Svar: 24
    Siste melding: 11-10-10, 00:48

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn