Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 13
 1. #1
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Meretes tyreoidea-side  ! Som flere av oss allerede har oppdaget, og beklaget, ble Meretes tyreoidea-side lukket i 2012, etter å ha vært online siden 2002. Mange har savnet denne hjemmesiden, deriblant oss på forumet, de av oss som har vært her lenge nok. Vi har omsider tatt oss sammen og spurt Merete om hun ville gi oss tillatelse til å kopiere Meretes tyreoidea-side til forumet. Den tillatelse har vi fått! Tusen takk, Merete.

  Herved gjenintroduserer forumet Meretes tyreoidea-side tilbake online, fra Web.Archive.org hvor Meretes side er blitt arkivert i denne del av Cyberspace som søkeroboter ikke besøker, og således er Meretes tyreoidea-side, nå i trådform, nok en gang søkbar på Nettet, til nytte for de mange nye hypothyroide, som det dessverre ikke blir færre av med tiden.  Meretes tyreoidea - side

  Startside
  Hypotyreose
  Litt om hvordan T4, T3 og T2 virker i kroppen vår
  Over til spørsmålet vedrørende lab - tester
  Binyrer
  PCO
  Depresjon
  Metabolic Scorecard
  Fotnoter til Metabolic Scorecard
  Temperaturkart
  Linker

 2. #2
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Velkommen til min side om Hypothyreose
  Velkommen til min side om Hypothyreose.

  Jeg har diagnosen Autoimmun Thyreoiditt, og det er mine erfaringer rundt dette som er grunnlaget for disse sidene.

  På disse sidene har jeg samlet informasjon jeg har funnet om hypotyreose, binyretretthet, depresjon og PCO og litt om hvordan disse sykdommene behandles.

  Jeg bruker nå Cortef (hydrocortison) for binyrer, og bruker Armour ®Thyroid (naturalthyroxin) for stoffskiftet.

 3. #3
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Hypothyreose


  Hypothyreose

  Thyreoidea-kjertelen kalles på norsk skjoldbruskkjertelen eller skjoldkjertelen.  Tegningen viser skjoldbruskkjertelens beliggenhet: Like under huden på forsiden av halsen, og foran luftrøret. (tegning og tekst er funnet hos Norsk helseinformatikk)

  Du har kanskje lenge gått rundt og vært trett, uopplagt, merket at du har lagt på deg uten at det har vært forandringer verken i kosthold eller i aktivitetsnivå, menstruasjonen har forandret seg, du har ikke lenger lyst på sex.

  Du "faller ut" i sosiale sammenhenger, du orker ikke være sammen med mange mennesker lenge av gangen, du greier ikke å konsentrere deg lenge av gangen, du er blitt tiltaksløs og apatisk, du snakker tregt, snubler i ordene og etter å ha snakket en stund begynner du å høres ut som om du har drukket.

  Humøret er opp og ned, du er kanskje blitt mer depressiv og du gråter for ingenting, du sover mer uten at du føler deg uthvilt, håret ditt føles som, og ligner mest av alt på en høysåte og du er kanskje blitt mer rødmusset og tørr i huden. Du har kanskje "hjertebank" ( følelsen av at hjertet hopper over et slag).

  Du har mer vann i kroppen og fingre som ligner pølser, ledd og muskler verker og du har vanskeligheter med å komme deg opp av sengen om morgenen?

  Du mister kanskje mye hår, neglene dine er sprø og brekker lett? Du er blitt mer hoven over og under øynene?

  Sjansen for at du har hypothyreose er stor. Legen din har kanskje også tatt blodprøver og funnet at alt er "normalt". Vel, så lenge symptomene er der så er du ikke frisk. I dag blir man behandlet ut i fra hva blodprøvene viser, og ikke ut i fra hvilke symptomer man har. Ergo - leger behandler ikke deg og dine symptomer, leger behandler blodet ditt.

  Hypothyreose er en sykdom som kan ligge å utvikle seg over veldig lang tid, og det å utelukkende stole på en TSH - test er et hån mot oss som pasienter. Vi går rundt, ofte i årevis, med symptomer som sakte men sikkert bryter oss ned, både fysisk, psykisk og sosialt. Mange av oss ender til slutt med uføretrygd, attføringstiltak og i det psykiske helsevernet.


  Hva er hypothyreose?

  Hypothyreose kan ha mange forskjellige årsaker. Det kan være at skjoldkjertel har mistet sin evne til å produsere nok hormoner. Dette kan ha årsaker i naturlige prosesser som aldring.

  Kroppen kan produsere antistoffer mot skjoldkjertel som igjen resulterer i destruksjon(autoimmun thyreoditt). Det kan være et problem med at skjoldkjertel motstår virkningen av TSH, hypothalamus klarer kanskje ikke å produsere tilfredsstillende mengder TRH eller det kan være jodmangel i dietten.

  Problemet behøver ikke være produksjonen av hormonet, men med vevets evne til å nyttiggjøre seg av hormonet. Thyreoidea-hormonet er unikt på den måten at det må aktiveres så snart det er utskilt. Flere ting kan gå galt med nyttiggjørelsen av hormonet.

  En av årsakene kan være at reseptorene er stengt hvis hypothyreosen har vært ubehandlet over lang tid. Det kan være en genetisk arvelig mangel på antall reseptorer. Det kan være mangel på enzymer som katalyserer konverteringen fra T4 til T3. Det er mange ting som kan gå galt med kroppens evne til å nyttiggjøre seg av hormonene. Disse oppdages ikke med dagens standariserte thyreoidea - tester.

  Legene tester nivået av TSH i blodet. Hvis TSH er forhøyet så er det et problem med thyreoidea - hormon produksjonen. Uansett, når problemet ligger i bruken av hormonet vil det ubrukte T4, T3 og T2 i blodet få hypothalamus til å tro at kroppen har mer enn nok thyreoideahormon, og dermed redusere sekresjonen av TRH. Dette innebærer at TSH - produksjonen reduseres, som igjen betyr at skjoldkjertel ikke stimuleres til å produsere sine hormoner. Blodprøvene kommer dermed ut som "normale" selv om cellene i kroppen er utsultet på thyreoideahormoner. I realiteten har blodnivåene stagnert mens de ubrukte hormonene er gjenværende i blodstrømmen.


  Hvordan administreres thyreoideahormon - produksjonen?

  Den riktige mengden av hormoner i blodet avhenger av et negativt feedback system. Med dette menes at når nivåene av hormoner faller blir kjertelen stimulert til å produsere mer. Hypothalamus (i hjernen) overvåker nivåene av hormoner i blodstrømmen. Når nivåene av thyroid - hormoner faller eller etterspørselen øker, hypothalamus som er oppmerksom på tilstanden til alle kroppens funksjoner, oppdager dette og beordrer det endokrine systemet til å produsere mer thyroidea-hormoner.

  Hypothalamus sender en instruksjon i form av et hormon kalt TRH (tyrotropin stimulerende hormon) til hypofysen som igjen sender en beskjed i form av et annet hormon, TSH, til skjoldkjertel og skjoldkjertel utskiller mer thyreoideahormoner.  Symptomer på hypothyreose


  Føle seg svak/utmattet Blekhet på lepper Minsket svetting
  Ru/grov hud Hevelse i føttene Smerter over hjertet
  Sakte tale Dårlig appetitt Grovere hår
  Følelse av å være kald Kraftig menstruasjon Blekhet i huden
  Kald hud Døvhet Forstoppelse
  Ødemer i fjeset Tykk tunge Hårtap
  Forstørrelse av hjerte Tørr hud Tungpustet
  Svekket hukommelse Døsighet/apati Heshet
  Vektøkning Ødemer på øyelokk Nervøsitet

  Her er en artikkel skrevet av Ward Dean, MD. Hypothyroidism: – The Underdiagnosed Epidemic. Den er verd å lese. Dr. Ward Dean har skrevet og skriver fremdeles mye om hypothyreose. Hvis du putter "Dr. Ward Dean thyroid" inn i en søkemotor burde du få noen svært interessante treff.


  Visste du at du det skal gå minst 1 time etter at du har tatt Thyroxin før du spiser/drikker noe som inneholder kalsium eller koffein, eks. youghurt, melk, kaffe, te, etc., og at det skal gå minst 4 timer fra du har tatt Thyroxin til du tar jerntabletter?

 4. #4
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Litt om hvordan T4, T3 og T2 virker i kroppen vår  Litt om hvordan T4, T3 og T2 virker i kroppen vår


  Som du vet består thyreoideahormoner av et thyrosinmolekyl med jodmolekyler festet på seg. Hvis 4 jodmolekyler er festet på har du T4. 3 molekyler gir deg T3. Reversert T3 lages ved at molekylene festes i en annen posisjon. T3 fungerer som en akselerator og reversert T3 fungerer som brems. T2 har to molekyler, og det finnes tre typer T2, alt avhengig av hvordan molekylene festes osv. osv.

  Hypothalamus "noterer" hvor mye thyreoideahormon det er i blodstrømmen, og hvis mengden er for liten så frigir den et hormon kalt TRH (thyrotropin releasing hormon) som går til skjoldkjertel og ber denne lage mer thyreoideahormoner. Skjoldkjertel tar aminosyren tyrosin og mineraler som inneholder jod, kombinerer disse to og lager thyreoideahormoner. Det finnes T0 og T1 (0,5 %), T2 (4,5%), T3 (15%)og T4 (80%) ( Tallene er ca. tall)

  Hver av disse hormonene er lagret i skjoldkjertel. Ingen vet hva T0 og T1 gjør, men noe gjør de. Kroppen lager ikke et hormon den overhodet ikke har bruk for.

  T4 er svært stabilt og flyter rundt i blodstrømmen klar til å bli tatt opp av vev som trenger det for konvertering til T3 og T2. Det skjoldkjertel gjør er å lage litt T2 og T3, frigi disse i kroppen for umiddelbart bruk. Kjertelen produserer også et lager av T4 som frigis til blodet, klart til bruk for trengende celler.

  I blodet skal T4 konverteres til brukelig T3(og T2). For å konvertere T4 til T3, og T3 til T2, bruker vevet ditt et enzym, deiodinase, for å "banke" av en av jodmolekylene.

  T3 entrer cellene og binder seg til proteiner i cytoplasma og på den måten opptrer T3 som et lite lager i cellen. Når lageret blir lavt, åpner cellen sine reseptorer og tillater mer T3 å komme inn. Fra dette lageret blir T3 overført til cellekjernen hvor T3 binder seg til reseptorer som får DNA til å starte organisering av produksjonen til spesielle proteiner. Disse proteinene har en aksellererende effekt på metabolismen. T3 binder seg også til reseptorer i de indre veggene i mitokondriet, og når T3 gjør dette øker okaygenopptaket og ATP (energi)-produksjonen.

  Vel, noe av vevet krever tilskudd av T2 for å lage dette enzymet ( annet vev klarer å lage deiodinase uten T2). Det er flere forskjellige deiodinaseenzymer og de "banker" av forskjellige molekyler. Det betyr at noen ganger får man reversert T3 i stedet for T3, og det er på denne måten kroppen lager de tre forskjellige typene.

 5. #5
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Over til spørsmålet vedrørende lab - tester  Over til spørsmålet vedrørende lab - tester


  Jeg vil poengtere at blodprøver bør komme i andre rekke etter kliniske symptomer. Hvorfor? Vel, det er flere grunner. Jeg vil starte med TSH - testen. Denne måler ikke funksjonen til skjoldkjertel.

  TSH ( Thyroidea Stimulerende Hormon) produseres av hypofysen. Å bruke TSH for å diagnostisere lav funksjon i skjoldkjertel er en bakvendt tilnærming.

  TSH kan være forhøyet selv om skjoldkjertel fungerer helt fint. Eks. Hvis du har en svulst på hypofysen så vil TSH bli forhøyet uten at noe er galt med skjoldkjertel, og TSH kan være lav selv om du har en sykdom i skjoldkjertel.

  Dr. Barry Durrant - Peatfield diskuterer denne effekten; når kroppen din er i underskudd på thyroidea-hormoner, så er hver eneste celle påvirket av dette - inkludert cellene i hypofysen. Så hvis hele kroppen din er hypothyroid, så kan allikevel din TSH være lav ( og av den grunn nekter leger å behandle sykdommen)

  Med andre ord, det er ingen nødvendig sammenheng mellom TSH og hypothyreosesymptomer. Og allikevel er det kun denne testen sammen med Fritt T4 som brukes for å diagnostisere og å behandle hypothyreose. Dette til tross for at det finnes litteratur fra hundrevis av leger rundt om i verden som diskuterer ubrukeligheten av TSH - testen, enten du tar oralt thyroxin eller har symptomene, men ikke "utslag" på blodprøver.

  De fortsetter å basere dosering og diagnostisering på bakgrunn av TSH - test. Oralt hormon kan sirkulere rundt i blodet, senke TSH, men det betyr ikke at kroppen klarer å nyttiggjøre seg av det. Så når du tar en TSH - test og den viser 0.4, så kan legen finne på å erklære deg hyPERthyroid, likegyldig om du har alle symptomer på hyPOthyreose og sitter der og legger på deg rett foran øynene på legen.
  I det øyeblikket du starter på et oralt thyroideahormon av noe slag er TSH - testen nærmest verdiløs og trenger egentlig ikke utføres.

  Et lite tillegg til TSH - testen; En lege som vil senke dosen din hvis TSH nærmer seg null, med begrunnelse i at du er på vei til å bli hyPERthyroid, er en lege som bør tenke seg bedre om og sette seg inn konsekvensene av dette FØR han behandler hypothyreosepasienter!!

  Dette vil jeg begrunne med at det finnes tusenvis av kvinner her i verden som får oralt thyroxin for å hemme produksjon fra egen kjertel grunnet kreft i skjoldkjertel. Behandlingsmetoden er da å få TSH ned på 0, da dette stopper funksjon i skjoldkjertel, som igjen stopper vekst av kreftceller. Les litt om dette og du vil finne at disse kvinnene er i fin form og overhode ikke hyPERthyroide.

  Legene synes dette er en utmerket behandling - og allikevel skal hyPOthyreosepasienter ikke få ta nok oralt thyroxin for å føle seg friske hvis deres TSH beveger seg under 1.0 likegyldig hvor grusomme symptomer hun har??!!  Hva så med blodprøver?

  Disse er nyttige, men disse alene skal ikke være styrende for din medisinering. Igjen, symptomer er den viktigste faktor. Fritt T4 alene er ikke godt nok. Fritt T3 må også måles for å se om du faktisk konverterer T4 til T3.

  Husk at leger har diagnostisert og behandlet hypothyreose i over 100 år, og man kan jo spørre seg om hvordan de resonerte seg fram til diagnosen for 100 år siden, med tanke på at de ikke hadde blodprøver å gå ut i fra?!


  Det skulle vel aldri være symptomene folk hadde som satte legen på sporet av hypothyreose???


  Dette er et utdrag av et dokument skrevet av Gail Wurmstein, USA, som jeg har fått tillatelse til å oversette fra. Hvis du vil lese hele dokumentet (det anbefaler jeg alle å gjøre), så kan du følge denne linken: http://www.freebohemia.com/thyroid.html eller http://personal.bellsouth.net/w/u/wurmstei/

  Levothyroxinprodukter (Thyroxin-Na) består kun av T4. Teorien er at siden T4 så vidt er aktivt i stoffskiftebalansen, skal du ikke merke noen effekter av dette. (hjertebank etc.) Så skal T4 brytes ned til T3, reversert T3 (som går til T2 etc.) og kroppen vil da kunne nyttiggjøre seg av disse hormonene. OK...... det er dette som er teorien.

  Så hvorfor går vi ikke rundt og føler oss 100% da? Vel, på grunn av at noen celler i kroppen vår trenger T3 direkte fra skjoldbruskkjertelen. Cellene kan ikke omdanne T4 til T3, de må ha T3 direkte fra blodstrømmen. Omtrent 75% av den mengde T3 kroppen bruker er omdannet i vevet fra T4, men minst 25% av mengden T3 kroppen trenger kommer direkte fra skjoldbruskkjertelen. De forskjellige vevene rundt i kroppen bruker T3 i forskjellig mengde. Noe av vevet, som f.eks. hjernen trenger serum T3. Fordi personer med en frisk kjertel mottar minst 25% av T3 direkte fra kjertel, må personer med hypothyreose også motta T3 direkte, enten fra kjertel eller medisinene sine.

  INGEN SKAL FORVENTE SEG Å FÅ ALL T3 HUN/HAN TRENGER FRA OMDANNING AV T4. DET ER GANSKE ENKELT IKKE MULIG.

  Andre celler igjen trenger T2. Som du ser kan du ikke få denne effekten av Thyroxin. Kroppen vår krever alle 9 hormoner som en frisk kjertel produserer. Naturalthyroxin (Armour) er det som kommer nærmest når det gjelder å forsyne kroppen med hormoner som din egen kjertel ville ha produsert hvis den kunne.

  Her er linken til en medisinsk studie som viser at kroppen trenger T3 direkte fra kjertel: http://content.nejm.org/cgi/content/...?maxtoshow=&HI

  Disse artiklene viser til vitenskapelige studier som beviser at 3,5 T2 stimulerer produksjonen av 5`deiodinase. Her nevnes også T2 `funksjon. En ting her er feil, og det er at "T3 er det eneste aktive hormon". Cellene dine vil bruke T4, men de liker det ikke, de har liten tiltrekning til T4. Cellene foretrekker T3, og T2 er svært aktivt i stoffskiftebalansen; det er ansvarlig for produksjonen av ATP (energipakkene) i cellene.

  Her er annen studie som beviser at T2 er metabolsk aktivt: http://web.archive.org/web/200406122.../505/2/529.pdf Hvis legen din insisterer på å basere helsen din kun via TSH -test og overhode ikke på dine fysiske symptomer, så kan denne undersøkelsen kanskje hjelpe deg. Denne viser at den endokrine aktiviteten ikke er konstant, den pulserer. Så prøveresultatene dine kan variere ut i fra når på dagen prøven ble tatt.

  Denne rapporten er også nyttig hvis legen din insisterer på at du ikke må ha annet enn oralt, syntetisk T4 for å unngå "hormonskuddene" du får sendt ut i systemet når du går på naturalthyroxin. Eller et enda bedre utsagn leger gjerne kommer med: "T3 er ikke ønskelig å bruke". Som du ser i rapporten så er disse naturlige. Friske mennesker har disse hele dagen, legen din også. Spør legen din om han/hun kunne tenke seg å eksistere kun på syntetisk T4...? Control of Endocrine Activity

  Her er en studie som viser at å gi T3 sammen med T4 avhjelper problemer med depresjon, og bedrer den nevrofysiologiske funksjonen. Så til dere som synes syntetisk T4 hjelper... kanskje dere kunne få det enda litt bedre hvis dere fikk T3 i tillegg: http://content.nejm.org/cgi/content/...0&RESULTFORMAT

  Her er enda en medisinsk studie som viser at T2 ikke er en inaktiv substans oversett av vevet i kroppen: http://jp.physoc.org/content/494/Pt_3/831.full.pdf+html . Denne studien er svært teknisk, men den sier i korte trekk, på forståelig norsk: T3 taes opp i cellene og brukes i proteinsyntesen. Med proteinsyntese menes den faktiske byggevirksomheten i en celle ( erstatte døde celler, reparere ødelagte celler og lage nye celler) Så T3 er i aller høyeste grad nødvendig for å vedlikeholde vevet i kroppen. T2 taes opp av cellene og virker direkte i mitokondriene. T2 brukes til å produsere ATP. ATP er drivstoffet til cellene; det er den energien cellene våre bruker for å fungere. Det er riktig at en sunn kjertel ikke lager mye T2, med enkelte celler i kroppen er avhengige av det som faktisk lages.
  Dette er et utdrag av en artikkel skrevet av Michael Schachter, M.D.

  Nyere studier indikerer at pasienter som er blitt behandlet med store doser Thyroxin-Na (Levaxin, levothyroxine natrium - T4) over en lang periode kan ha økt risiko for utvikling av osteoporose. Dette er ikke bare på grunn av thyroxinbehandling, men også på grunn av en ubalanse mellom de anabolske og de catabolske endokrine hormoner.

  De catabolske hormoner er de som hjelper til med å bryte ned dødt vev og å frigjøre stoffskifteavfall fra kroppen. Disse hormonene inkluderer hydrokortison og thyroideahormoner.

  De anabolske hormoner er disse som hjelper til med å gjenoppbygge kroppen og inkluderer DHEA, østrogen, progesteron og testosteron.

  En lege som forsøker å balansere en persons thyroideasystem må samtidig se på alle de andre hormoner, og i tillegg aspekter i personens liv slikt som kostvaner, næringsstoffer, treningsvaner og stressmestrings -mekanismer.

  De næringsstoffer som er særlig viktige for at thyroideasystemet skal fungere korrekt er jod og aminosyren tyrosin. Disse behøves for å lage thyroideahormoner i skjoldbruskkjertelen, og mineralene jern, selen, sink og kobber for å konvertere inaktivt T4 til aktivt T3.

  Dr. M. Schachter viser også til viktigheten av å måle kroppstemperatur for å på den måten se hvordan stoffskiftet fungerer. Vil du lese hele artikkelen finner du den her: http://web.archive.org/web/201005011...le.aspx?Id=528 (kort versjon: http://www.mbschachter.com/hypothyroidism.htm )

  Hvis du vil søke etter informasjon om T2 må du skrive "diiodothyronine" i søkemotoren. Du vil ikke få noen treff med å bare skrive T2

  Det vanlige er at leger foreskriver Thyroxin - Na (Levaxin, levothyroxine natrium - T4) og eventuelt Liothyronin som tillegg.

  De færreste leger har kjennskap til naturalthyroxin siden dette medikamentet er ansett som umoderne etter at dets syntetiske erstatning ble utviklet. Det finnes flere typer naturalthyroxin; Armour Thyroid, Erfa Thyroid, Westhroid, Naturethroid: Options for thyroid treatment, Armour vs. Other Brands, Natural Thyroid 101.

  Thyroid er tørket, malt skjoldbruskkjertel av svin. Det tilsettes ingen stoffer annet enn bindemidler slik at det er mulig å lage tabletter av dette. Thyroid-medisiner inneholder alle thyroidahormoner inkludert T2, T1, T0 og Calcitonin.

  En del av symptomene på binyretretthet, hypothyreose, depresjon og PCO er veldig like, og kontakten mellom skjoldkjertel, binyrer og psykiske problemer er etablert for mange år siden.

  Les rapporten Tintera 1955: http://users.fred.net/slowup//tint01.html og også Broda O. Barnes` forskning fra 50 - tallet.  Parathyroidea- kjertler


  (tegning og tekst er funnet hos Norsk helseinformatikk)

  Parathyreoidea-kjertlene kalles på norsk bi-skjoldbruskkjertlene.

  Dette er 4 små, selvstendige, hormonproduserende kjertler. De er lokalisert på baksiden av skjoldbruskkjertelen.
  1. Øvre venstre paratyreoideakjertel
  2. Nedre venstre paratyreoideakjertel

  I parathyreoidea-kjertlene produseres calcitonin.


  Calcitonin.....hva er det?

  Dette er et hormon som regulerer mengden kalk, og som produseres av parathyroidkjertel. Dette hormonet tar kalsium fra blodet og flytter det inn i skjelettet ditt. Det er en del uro rundt spørsmålet osteoperose når du må få tilført thyroideahormoner. Det kan komme av at 95% av disse pasientene får syntetisk T4 som ikke inneholder calsitonin. Naturalthyroxin inneholder dette - hvilket er enda en grunn til å velge dette over syntetiske medisiner.

  Calcitonin hjelper til med å parere den nedbrytende effekten syntetiske medisiner har på bentetthet i kroppen. Glem ikke at friske personer med normal skjoldkjertelfunksjon har et fullt spektrum av thyroideahormoner i blodet hele tiden så disse har lik risiko for osteoperose som en person som spiser naturalthyroxin.

  En annen viktig ting som styrker benbygningen din er trening..... Å gå en tur, sykle en tur eller svømme jevnlig gjør underverker for både benbygning og humør. Uansett hvor sliten, utmattet og ramponert du føler deg, så prøv og kom i gang med bare litt trening. Du vil merke at du føler deg bedre etterpå.

 6. #6
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Binyrene  Binyrene

  Binyrene er små hormonproduserende kjertler. De er selvstendige organer, og er lokalisert på toppen av hver sin nyre.

  Binyrens jobb er å produsere hormoner, og ett av dem er kortisol. Dette er hormonet kroppen vår krever når den utsettes for stress. Med stress menes ikke bare at man opplever at noen dør, eller at man stryker til førerprøven. Noe så enkelt som å gå ut på en varm (eller kald) dag, spise lunch eller ha menstruasjon er et stress for kroppen. Binyrene reagerer på samme måte enten du opplever at noen dør eller du spiser lunch. Det er det samme for binyrene.

  Et annet produkt fra binyrene er DHEA. DHEA er en hormonforløper. I en frisk kropp omdannes DHEA til sexhormoner (østrogen, progesteron, testosteron). DHEA er også med på å forhindre Alzheimer, hjertesykdom, diabetes, kreft, hudproblemer og en del andre ting, så DHEA er absolutt nødvendig for helsen vår.

  Pasienter vil ofte beklage seg over symptomer som kraftløshet, utmattelse og at de ofte føler seg dårlig uten å kunne si nøyaktig hva som er galt. Perioder med svimmelhet, noen ganger kaldsvetting - forårsaket av at blodsukkeret blir unaturlig lavt, er ikke uvanlig. Ofte beskrives en underlig "indre skjelving". Smerter som minner om revmatisme er noe mange klager over. Man er ofte kald, og huden er kald ved berøring, man ser dårlig ut...med mørke ringer rundt øynene og noen får hyperpigmentering.

  Symptomer på stressede binyrer er ofte veldig like de man finner ved Hypoglycemi, Hypothyreose, Fibromyalgi og kronisk tretthet ( Fatigue) og M.E.- Myalgic Encephalitis.


  Her er symptomene:

  Depresjon Alkoholintoleranse Nervøsitet Muskelsmerter/ømhet
  Kraftig PMS Leddsmerter/ømhet Utmattelse Diarè /forstoppelse
  Sug etter salt Dårlig sårheling Konsentrasjonsproblemer Overvekt
  Allergier Glukoseintoleranse Angst Tap av bentetthet
  Sug etter karbohydrater Månefjes Hodepine Tintera 1955

  Hvis man mistenker binyreinsuffisiens pga. av pasientens historie, hvilke signaler skal da legene se etter for å stille en diagnose? Faktisk kan det være litt vanskelig, særlig hvis ikke problemet er meget alvorlig, men det er noen vink ; blodtrykket er vanligvis lavt, altfor lavt hos noen. Forskjellen mellom sittende/liggende BT, og stående er viktig. Normalt vil BT stige når en person reiser seg. Hos personer med binyreinsuffisiens endres det ikke i det hele tatt, eller det faller ytterligere. Pupillerefleksen er treg eller ustabil og i noen tilfeller reversert når man utsettes for sterkt lys. Refleksene kan være abnormale, særlig Achilles-refleksen i hælen. Hjertelyden er endret.

  Komplikasjonene med å behandle hypothyroide pasienter er at deres svake binyre - reserver blir plutselig synlige så snart hypothyreosen behandles. Thyreoid medikasjon, og kan i verste fall fremskynde binyreinsuffisiens, men det som vanligvis skjer er at thyreoidmedikasjon ikke virker i det hele tatt, eller pasienten får overdoseringssymptomer på svært lave doser medisin.

  Derfor, når lav binyrefunksjon mistenkes er det muligens farlig og unektelig feilaktig å behandle pasienten uten å støtte binyrer.

  I linken finner du doseringsveiledning, i tillegg til full artikkel teksten ovenfor er tatt ut fra: ADRENAL PROBLEMS (Replacement Cortisone Therapy) av Dr Barry Durrant-Peatfield.

  Før man behandler noen med Thyroxin for hypothyreose, så SKAL binyrenes funksjon først testes.

  Når Thyroxin gis til personer som har både hypothyreose og binyretretthet vil personen ofte oppleve en forverring av symptomer. Linken er preparatvedlegget til Thyroxin: http://web.archive.org/web/200302210...parat/1105.htm Der står det svart på hvitt at at Thyroxin ikke skal brukes ved ubehandlet, utilstrekkelig binyrefunksjon. Det samme gjelder Liothyronin (som er syntetisk T3).  Med mindre legen din er synsk så kan han/hun faktisk ikke vite hvordan binyrene dine har det uten å beordre prøver og få disse testet.

  Hormonlaboratorier foretar prøver på kortisol og ACTH. Disse taes kl. 08.00 og 20.00. Kortisolprøven kl. 08.00 bør taes basalt (dvs. før du så mye som rører på deg etter at du har våknet om morgenen). Du må be legen om å få prøven kl. 20.00 da dette ikke er rutine.

  Kortisolnivået skal synke utover dagen, derfor er det viktig at kortisol måles i det minste 2 ganger på en dag. Hvis binyrene er stresset oppheves ofte døgnvariasjonen. Dette vil man se når nivåene måles morgen og kveld.

  Binyrene produserer kortisol etterhvert som kroppen trenger det, så når du må stresse rett før en test, så vil binyrene også stresse med å produsere kortisol. Nivået av kortisol om morgenen bør være ca. 3 ganger så høyt som nivået ved midnatt. Hvordan skal man få en riktig måling på dette når man må stå opp, kle på deg , spise og ta bussen/bilen til sykehuset for å få tatt prøven? Man bør faktisk ta det med ro dagen før en slik test skal gjennomføres, i tillegg til at man skal være i ro den dagen man tar testen.

  Saliva tester kan være mer effektiv når det gjelder å teste binyrefunksjonen. Alt du gjør er å spytte ned i reagensrør 4 ganger i løpet av en dag, og så sende den til et laboratorium i USA. Denne testen er forholdsmessig dyr, og kommer på rundt kr.1000,-.

  Som med alt annet som er nytt på markedet er det en del diskusjon om hvor pålitelig Saliva testen er, men holistiske leger (lege/homeopat) bruker disse, og mener de gir et riktigere bilde av kortisolproduksjonen over en hel dag. ROAS - undersøkelsen har også beskrevet dette: ROAS - For helsepersonell - Prosjektbeskrivelse.

  Her er link til et intervju Mary Shomon har gjort med Dr. Shames, hvor de forskjellige testene på binyrefunksjon diskuteres, hvilke er gode og hvilke er dårlige: https://web.archive.org/web/20130818...mesadrenal.htm  Informasjon om Salivatester finner du her:  En annen viktig ting å huske på er at man aldri skal ta medisiner før blodprøver. Prøvene vil ikke komme ut med riktig resultat da.
  Hvis du bestiller et Saliva test kit, så skal du ikke ta medisiner i det hele tatt den dagen du tar testen.

  Her finner du linken til en medisinsk artikkel som i klartekst sier at mangel på kortisol kan være livstruende: http://emedicine.medscape.com/articl...erview#showall

  Ved overgang fra Thyroxin til Armour er det nødvendig at binyrene sjekkes Hvis ikke kan du risikere et "krasj". Grunnen til dette er at Thyroxin er så inaktivt metabolsk at det så vidt rører seg i systemet og gjør lite for deg. Naturalthyroxin derimot, øker den metabolske aktiviteten så effektivt at binyrene ofte ikke greier å takle den plutselige "hjelpen" tilbake til normalen.

  Farmasøytiske firma vil fortelle deg at dette beviser at syntetisk T4 er bedre for deg enn naturalthyroxin. Faktum er at binyrene "krasjer" fordi naturalthyroxin er bedre enn syntetisk thyroxin. Syntetisk thyroxin holder stoffskiftet tregt og så vidt fungerende. Naturalthyroxin på sin side sørger for at du får tilbake et sunt stoffskifte, slik du hadde før du ble syk, og naturalthyroxin gjør det effektivt.

  Hvis du har gått lenge med ubehandlet hypothyreose, eller har spist syntetisk thyroxin lenge, så vil binyrene dine være svake. Derfor reagerer de med å "krasje" når du begynner med naturalthyroxin.

  Naturalthyroxin må derfor startes på en svært lav dose, 1/2 grain(30mcg.) pr. dag. så øker du dosen hver 10 - 14 dag inntil DU føler deg i fin form. Dosen bør deles i 2 slik at du tar halve om morgenen og resten på ettermiddagen. På den måten unngår du å føle deg hyper om formiddagen og hypo på kvelden. Dette er fordi naturalthyroxin har kort halveringstid. Kvinner med friske binyrer kan øke dosen sin oftere enn indikert på pakningsvedlegget.

  En enkel behandling av dårlig binyrefunksjon er å gi tilskudd av kortisol, 20 mg. pr. dag (det er lik mengden kroppen selv produserer) en periode slik at binyrene dine kan få en pause og bli friske igjen.

  Jeg regner med at det er flere enn meg som har problemer med søvn, som bråvåkner opptil flere ganger om natten av de ikke får puste, og som har smerter under føttene og inni hendene...... dette er et av symptomene på kortisolmangel. Jeg opplevde en rask bedring i forhold til dette når jeg startet på homeopatisk kortisol. Ulempen var at etter 4 mnd. med denne medisinen avtok virkningen, helt i tråd med hva homeopaten min hadde sagt om langtidsbruk av dette medikamentet.
  Sist endret av Admin; 18-01-20 kl 22:41 Begrunnelse: Link til billedet

 7. #7
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Pco


  PCO


  Polycystisk overialt syndrom er en annen hormonell ubalanse mange kvinner i fertil alder har, og mange av oss har både PCO og hypothyreose.


  Symptomene inkluderer:

  • Hårvekst (overleppe og hake)
  • Mørke hår mellom navle og kjønnshår
  • Hårvekst langs ryggraden (mørke hår)
  • Uregelmessig menstruasjonssyklus
  • Infertilitet
  • Aborterer hyppigere
  • Ukontrollerbar cystisk akne
  • Depresjon
  • Humørsvingninger
  • Uforklarlig, hurtig vektøkning med vanskeligheter for å gå ned i vekt
  • Vanligvis et høyere nivå av testosteron og/eller nivå av mannlige kjønnshormon i blodet.
  • Ultralyd avdekker ofte flere cyster i ovariene
  • Høyt kolesterolnivå observeres hyppig
  • På lang sikt er det risiko for hjertesvikt, diabetes og underlivskreft


  Den mest vanlige behandlingen hittil har vært å foreskrive p-piller for å regulere menstruasjonssyklus, avhjelpe akne og hårvekst. Medisiner som øker fertilitet brukes for å stimulere eggløsning hos kvinner som ønsker å bli gravide, og noen ganger inngrep der man fjerner deler av eggstokken for å frigi modne egg.

  Man mener nå at høyt serum insulin pga. insulinresistens kan være årsaken til utvikling av diabetes i voksen alder hos kvinner og menn.

  Ny behandling av PCO som er bevist effektiv er diabetesmedisiner som reduserer insulinnivå og som øker insulinfølsomhet eks. Metformin. Denne medisinen ser ut til å indirekte skape hormonbalanse, symptomene minsker eller forsvinner fullstendig, vektreduksjon er enklere, eggløsning og menstruasjon stabiliseres og noen kvinner blir også gravide raskere enn med annen behandling alene.

  En annen ting som observeres ofte hos kvinner med PCO er en partiell enzymsvikt (21-OH adrenal 21-hydroxylase defekt).

  Polycystisk ovarie syndrom / hyperandrogenæmi hos kvinder (PCOS)

 8. #8
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Depresjon  Depresjon


  Personer med diagnosen hypothyreose og/ eller PCO er i stor grad plaget med depresjoner og angst. Ubehandlet binyretretthet vil også gi de samme symptomer, men her kan du legge til panikkangst og katastrofetanker.

  Legen din vil høyst sannsynlig foreskrive antidepressivia /"lykkepiller" for å gjøre hverdagen lettere for deg. Dette er en helt feil tilnærming til problematikken.

  Zoloft f.eks. har den fantastiske egenskapen at den senker nivået av T3 og T4, og nivået av TSH øker. Med andre ord så sørger Zoloft for at et allerede dårlig stoffskifte blir verre. Dette vil igjen sørge for at depresjonen du har pga. lavt stoffskifte også blir verre. Det vil også andre symptomer på stoffskiftet bli. Andre merker antidepressivia har samme effekten på deg.

  Det du trenger er T3, ikke all verdens antidepressivia. Vi blir ikke deprimerte og får angstfordi kroppen vår mangler kjemiske stoffer i antidepressivia, men fordi kroppen vår mangler livsviktige hormoner.

  Les hva som står om skjoldbruskkjertelens funksjon i linken under:

  The Thyroid and Parathyroid Glands: Introduction and Index

  Her er link til en undersøkelse som viser at antidepressivia forverrer stoffskiftet: http://personal.bellsouth.net/w/u/wu...perkypills.htm

  Her finner du en forskningsrapport om antidepressivia som burde være litt skremmende.

  I juli 2001-utgaven av Discover Magazine innrømmer leger at antidepressivia (Prozac- USA) faktisk endrer den fysiske strukturen i hjernen din. Disse medisinene kan i verste fall påføre deg varige endringer i hjernen. For å lese hele artikkelen må du skaffe en utgave av bladet, men her kan du lese første del av rapporten: http://discovermagazine.com/2001/jul/cover#.UYRE4cp6J8E


 9. #9
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Arrow Metabolic Scorecard  Metabolic Scorecard


  Dette skjemaet har jeg funnet på siden til dr. Rind i USA. Jeg har funnet det svært hjelpsomt når det gjelder å skille symptomer mellom hypothyreose og binyretretthet. Vi vet vel alle hvor vanskelig det kan være å få leger til å virkelig lytte og finne sammenheng i den symptom - massen man tross alt har på disse sykdommene. Last ned og skriv ut skjemaet (som du finner nederst i dette innlegget), kryss av der du finner dine symptomer og ta det med til legen.

  Jeg har oversatt det til norsk, men hvis noen ønsker den amerikanske utgaven så befinner den seg på denne linken : http://www.drrind.com/therapies/meta...ymptoms-matrix  METABOLIC SCORECARD

  Tegn og symptomer på binyretretthet og lav skjoldbruskkjertelfunksjon.

  Forklaringer: - stort sett fraværende; + muligens tilstede; ++ ofte tilstede; +++ alltid eller nesten alltid tilstede.  Tegn og symptomer Binyretretthet Blandet Klikk:[1] Hypothyreose
  Kroppstype Tynn, legger ikke på seg Legger lett på seg, helst mage og hofter først, svært vanskelig å gå ned i vekt Vektøkning, enkelte områder eller overalt. Ekstremt vanskelig å gå ned i vekt
  Ansiksform Øyne, kinn innsunkne når man er hardt angrepet Normal Fyldig, hoven rundt øyne.
  Øyebryn Tendenser til å være kraftige Normale til sparsomme Svært sparsomme ytterste 1/3 - ½
  Huden rundt øyne Tynt og pistrete. Kan bli livløst og halmaktig. Tørt. Mister lett hår. Sparsomt på underarm og legg Tendenser til sparsomt Tendenser til å bli stivt og / eller sparsomt. Kan bli bølgete / krøllete (sjeldent) eller forandre farge
  Ansiktsfarge Klikk:[2] Tendenser til blekhet, særlig rundt munn. Hos mørk hud blir huden rundt munn, panne og siden av fjeset mørkere Blekhet rundt munn. ( mer synlig på lys hud) Rosenrød/rødmusset hudfarge, også rundt munnen
  Hårkvalitet Tynt og pistrete. Kan bli livløst og halmaktig. Tørt. Mister lett hår. Sparsomt på underarm og legg Tendenser til sparsomt Tendenser til å bli stivt og / eller sparsomt. Kan bli bølgete / krøllete (sjeldent) eller forandre farge
  Negler Skjøre, tynne og sprø Brekker lett Kan være tykke
  Hudkvalitet Tørr, tynn, fingeravtrykk er ofte "utvisket" eller flate/skinnende og kan ha langsgående rynker oppå fingrene (sannsynligvis pga. lavt collagen Kan bli tynn, tørr, får lett blåmerker og / eller dårlig tilheling Dårlig tilheling. Kan lett få blåmerker. Hudtykkelsen er normal ( ikke tynn)
  Pigmentfordeling Vitiligo (avgrensede hvite flekker) i fremskredet stadium. Kan få farge for fort. Hos mørk hud, mørkere i panne, sidene av ansiktet, rundt munnen og hake/kjeve Blandet Hos ren Hypothyreose er Vitiligo og overpigmentering svært sjelden
  Bindevevskvalitet Løse/slakke eller fleksible sener ( eks. plattfot, løs i leddene. Leddforstuing/forstrekking er vanlig Blandet Dårlig fleksibilitet
  Væsker/utsondring Tørr hud, liten utsondring. Kan ikke holde på vann Blandet, tørr hud på kroppen og fet hud i fjeset God utsondring. Huden kan være fet. Tendenser til væskeretensjon
  Lysoverfølsomhet eller nattblindhet ++ + -
  Etteravbildning (eks. avbildning av blitzpære eller bevegelig sterkt lys varer lengre enn andre) ++ + +/-
  Karakteristiske smerter Hodepine, migrene, muskelsmerter, Carpal Tunnel syndrom Muskelsmerter, Carpal Tunnel syndrom Noen ganger leddsmerter, muskelsmerter, føtter/ nedre legg
  • Tegn og symptomer • Ved binyretretthet • Ved blandet Klikk:[1] • Ved hypothyreose
  Temperaturmønster (se Temperaturkart) Termisk kameleon, (varm når det er varmt, og kald når det er kaldt) Dårlig temperaturregulering. Tendenser til lav kroppstemperatur (37 grader eller lavere) Varierende mønster, vanligvis gjennomsnitt på 37 grader, men kan være lavere Stabilt, ikkevarierende mønster, gjennomsnitt kan være lav 35,5 til litt over 37 grader
  Kuldeintoleranse +++ ++ +/-
  Varmeintoleranse + ++ +++
  Kalde hender/føtter +++ Hender ofte -
  Varme hender/føtter (til tross for lav kroppstemperatur) - Hender av og til ++
  Svetting Kan være overdreven i tidlig fase. Svak svetting sent i fasen Normal til økt, mer oljete enn "våt".
  • Tegn og symptomer • Ved binyretretthet • Ved blandet Klikk:[1] • Ved hypothyreose
  Vanlig reaktivitet: Emosjonell, psykologisk, etc. Hyper – reaktiv (over) Moderat Hypo – reaktiv (under)
  Immunfunksjoner Tendenser til å reagere for kraftig på resultater fra allergitester, autoimmune problemer, følsomhet Blandet Tendenser til å underrespondere på resultater på infeksjoner (sinus, blære, tarm, hud, etc.)
  Historikk på Mononucleose eller Epstein Barr Virus +++ ++ +/-
  Sensitiv for medisiner, tilskudd etc. (trenger lavere doser) ++ + -
  Intuitiv Klikk:[3] ("plukker" opp andre folks følelser eks. i selskap, i butikker) ++ + +/-
  Personlig tendens: humor +/- + ++
  Personlig tendens: alvorlig, seriøs ++/+++ ++ +/-
  Depresjon Klikk:[10] + ++ +++
  Angst Klikk:[11], redsel, bekymring, usikkerhet, panikkanfall, dommedagsfornemmelser "Jeg trodde jeg skulle dø" (hvilken som helst kombinasjon) +++ ++ +
  Tvangstanker Klikk:[11] og [12]
  ++
  +
  +/-
  Skvetter lett
  ++
  +
  -
  Toleranse for stress/forandring Dårlig Dårlig til moderat Moderat
  Søvnmønster Tendenser til en eller flere: søvnløshet, sover lett, våkner mellom 2 og 4 om natten, ikke uthvilt etter søvn Kan ha eller har ikke søvnforstyrrelser Tendenser til en eller flere: Trøtthet, narkolepsi, søvnapnè, ikke uthvilt etter søvn
  Mentale evner Lav konsentrasjonsevne, uklar, dårlig, vanskeligheter med å holde fokus, korttidsminne, "Brain fog" Vankeligheter med å holde fokus, uklar, lav konsentrasjonsevne, dårlig korttidsminne Vanskeligheter med å holde fokus, uklar, lav konsentrasjonsevne, dårlig korttidsminne, tenker sakte
  Energimønster Klager over å være utmattet/utslitt, trøtt, greier ikke vedbli, lav motivasjon Variabel energi som kan være god eller dårlig Klager over trøtthet, være treg/langsom, lav motivasjon
  Toleranse for trening Forårsaker utmattelse, greier ikke vedbli. Hvis tilstanden er alvorlig vil kroppstemperatur falle etter trening Blandet Greier ikke trene særlig mye, blir fort sliten
  • Tegn og symptomer • Ved binyretretthet • Ved blandet Klikk:[1] • Ved hypothyreose
  Ødemer
  - +/- +
  Stå stille er vanskelig eller medfører ubehag. Å gå er lettere + +/- -
  Fibromyalgi/ kronisk tretthet ++ ++ ++
  Orthostatic hypotension (ør når man reiser seg fra liggende og noen ganger også sittende stilling) ++ +/- -
  Blodtrykk Tendenser til å være lavt eks. fra 80/50 lavest til 110/70 høyest Kan være lavt, normalt eller høyt Variasjonsbredde fra normalt til svært høyt, og er svært vanskelig å kontrollere med medikamenter
  Heart Palpitations (hjertebank) (føles som om hjertet skulle hoppe ut av brystet på meg) ++ +/- -
  Mitral Valve Murmur or Prolaps Klikk:[4] (hjertesykdom som resultat av at hjerteklaff ikke regulerer blodstrømmen mellom venstre hjerteforkammer og venstre hjertekammer) ++ + +/-
  Kostholdstilbøyelighet Er ofte tilbøyelig til et vegetarisk kosthold eller unngår enkelte matvarer Tendenser til færre restriksjoner på matvarer Tendenser til å spise alt mulig
  Fordøyelse Har ofte problemer med å fordøye kjøtt eller annen proteinrik mat. Enkelte matvarer er besværlige. Klikk:[5] Kan være normal eller har problemer med enkelte matvarer Svært dårlig, men tror selv at fordøyelsen er god
  Tarmfunksjon Tendenser til irritabel/eller hyperaktiv tarm, transittiden kan være for rask (maten forlater magen for raskt, forårsaker dårlig enzymatisk fordøyelse) Dårlig/blandet Tendenser til forstoppelse, hypoaktiv, lang transittid (maten forlater magen for langsomt) og dårlig mekanisk fordøyelse
  Utilfredsstillende opptak av næringsstoffer fra tarmkanal +++ ++ +
  Lyster (mat) Søtsaker, karbohydrater, salt (i kombinasjoner), sort lakris Blandet Fet mat
  Blodsukker (hypoglycemi = lavt blodsukker, hyperglycemi = høyt blodsukker) Tendenser til lavt blodsukker. Trenger kanskje mange små måltider pr. dag for ikke å "krasje" Kan variere fra hypoglycemi til hyperglycemi Normal til hyperglycemi
  Problemer med menstruasjon og/eller fertilitetsproblemer (kvinner) ++ + +/-
  Blodprøver Binyretretthet Blandet Kilkk: [1] Hypothyreose
  S-kolesterol (total) Klikk:[6] Vanligvis lavt til lavt normalt Blandet : kan være lavt, variasjonsområde eller høyt Vanligvis høyt. Svært vanskelig å redusere
  S-HDL-Kolesterol (det gode kolesterolet) Klikk:[6] Tendenser til å være relativt høyt Blandet: kan være høyt, lavt eller variasjonsområde Tendenser til å være relativt lavt
  S-Kolesterol / HDL kolesterol ratio Vanligvis 3.0 eller mindre Kan være høyt, lavt eller i variasjonsområde Vanligvis 3.5 eller mer
  S-Kalium Tendenser mot høy normal Tendenser til å være lav
  S-Natrium Tendenser til å være lav normal Tendenser til å være høy normal eller høy
  S-DHEAS Lav til lav normal
  fS-Glukose (fastende blodsukker) Tendens til å være lav Tendens til å være normal eller forhøyet
  Total-CO2 (s/p) (Blodgass analyse) Tendens til å være i den lave enden (23 eller lavere) Klikk:[13]
  S-Testosteron Tendenser til å være lav normal til lav
  B-Leukocytter (hvite blodceller) Klikk:[7] Tendenser til å være lav normal Normal til lav normal Ofte i normalt variasjonsområde
  B-Trombocytter (blodplater) Klikk:[7] Tendenser til lav normal. Typisk under 200 Normal til lav normal. Typisk under 300 Normal til høy normal. Typisk over 300
  B-MCV (mean cell volume) Klikk:[8] Ofte 93 eller høyere. Regelmessig inntak av B12-vitamin kan normalisere det Tendenser mot høy eller høy normal. Regelmessig inntak av B12-vitamin kan normalisere det Tendens til å være 90 eller lavere
  B-RDW (red cell distribution width) Klikk:[9] Normal til høy normal Normal til høy normal Normal til høy normal
  Blodtype Fortrinsvis blodtype A Ofte blodtype O


  ! Vær oppmerksom på at skjemaet i dette innlegget er ikke egnet for utskrift, men kan i stedet lastes ned som pdf-fil.
  Vedlagte filer Vedlagte filer
  Sist endret av Mod; 30-11-13 kl 19:49 Begrunnelse: Metabolic Scorecard PDF-fil

 10. #10
  Medlem siden
  Jan 2009
  Sted
  Norge
  Meldinger
  24

  Standard Linker  Her har jeg samlet en del linker som det kan være nyttige å kikke innom.

  Mange kvinner med diagnosen Hypothyreose har også problemer med stadig gjentagende soppinfeksjoner i underlivet.
  Min tilnærming til dette problemet har vært homeopati, og det har virket.
  I linken under finner du et spørreskjema for å sjekke om du har for sterk vekst av tarmsoppen Candida Albicans:  Her er en link til en side som beskriver forskjellige typer sopp:


  Visste du at soya ikke er spesielt bra for deg? Spesielt ikke hvis du allerede har diagnosen hypothyreose.
  30 mg. isoflavon fra soya pr. er smertegrensen, og babyer bør ikke få soya i det hele tatt.  Her er en diskusjon om faren ved fluor og hvilken effekt det har på skjoldkjertelen:


  Her kan du lese hva som skjer hvis du ikke får behandling for hypothyreose:


  Her er linken til en "chatteforum" leger bruker. Her diskuterer de behandlingsmetoder med hverandre.
  Det var her inne at linkene til T2`s aktivitet i stoffskiftet ble funnet.Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

 1. Meretes tyreoidea-side er tilbake!
  Av Mod i forumet Om forumet generelt
  Svar: 0
  Siste melding: 19-05-13, 15:27
 2. Anne Ma - Ny tyreoidea utredning
  Av Anne Ma i forumet Blodprøver
  Svar: 11
  Siste melding: 25-01-07, 10:25

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •  

Logg inn

Logg inn