Viser søkeresultater 1 til 4 av 4
  1. #1
    Medlem siden
    Jun 2013
    Sted
    Rogaland
    Meldinger
    3

    Standard Blodprøvesvar

    Hei!
    Jeg er ny her på forumet. Jeg fikk anbefaling om dette forumet, så jeg fant veien inn her.

    Jeg har hatt lavt stoffskifte i flere år, og går på Levaxin. De siste blodprøvene mine har ikke legen vært fornøyd med, da han mener jeg er hyper. Jeg er særdeles uenig med ham, da jeg har symptomene på hypo, IKKE hyper. Jeg har hørt at ved Hashimoto (som jeg har), skal TSH være tilnærmet null. Dette har legen aldri hørt om, og vil ha meg opp i verdi, altså han vil redusere Levaxindosen. FT4 er litt forhøyet, men FT3 er helt innenfor normalen. Jeg går kun til fastlegen min, har aldri vært hos endokrinolog.

    Har noen noen linker til faglitteratur hvor det står noe om blodprøveverdiene? Legen hører ikke helt på når jeg sier "jeg har hørt..." ;-)

    På forhånd tusen takk
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  2. #2
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,355

    Standard Sv: Blodprøvesvar

    Hej
    Det, du skriver, minder mig om denne tekst på Science Daily:
    "The study found that patients with very high (>4.0mU/l) or suppressed (≤0.03mU/l) TSH levels more frequently suffered from heart disease, abnormal heartbeat patterns and bone fractures compared to patients whose TSH levels are in the normal range (0.4-4.0 mU/l). Patients who had a slightly low TSH level (0.04-0.4mU/l) did not have an increased risk of contracting any of these conditions." Siger altså selv folk, der ellers går højt op i det med tsh. http://www.sciencedaily.com/releases...0315230910.htm

    Jeg bruger selv thyroid (Erfa) og min tsh er helt usynlig. Det bliver den fordi thyroid indeholder t3. Får man nok syntetisk medicin og er god til at konvertere til t3, vil det samme selvfølgelig ske. Om lægen så vil være med er en anden sag. (Med thyroid er det ikke en gang muligt at undgå, tsh'en går mod nul, hvis man skal ha nok medicin til at klare sig, og det skal man jo.)

    Men måske kunne du overveje, om nogle af dine hypo-symptomer egentlig er hyper-symptomer; nogle af dem er i hvert fald sammenfaldende?
    Men hvis det er hypo-symptomer, du har, så kunne du måske også få undersøgt, om du har revers t3 eller om dine binyrer måske er trætte, for det kan hver især eller sammen gøre, at man får hypo-symptomer uanset hvilken medicin og hvor meget. Læs mere om revers t3 og binyrer her på forummet - der er mange gode sider Læs også om d-vitamin (D3) som også betyder en masse (!)

    Måske kunne du poste nogle blodprøvesvar med referenceramme her - så kan man nemmere sammenligne

    Det med antistoffer er i øvrigt noget slemt ... i sig selv. Og de kan ødelægge meget, endda hvis man endnu har tilstrækkelig (eller såkaldt tilstrækkelig?) produktion i skjoldbruskkirtlen, læs fx her http://www.sciencedaily.com/releases...0225123029.htm Men man behøver ikke kun forsøge at redde sig med stofskiftehormon, man kan også prøve med selen - især l-selenmethionin har effekt. Her om et forsøg, hvor 80 kvinder med Hashimoto er blevet behandlet med l-selenmethionin, hvor der efter behandling i et halvt år var et fald i antistoffer på 8 procent, hvorimod dem, der ophørte med at bruge l-selenmethionin fik en stigning på 4,8 procent http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17696828 Lehman, som har Hashimoto's encephalopati skriver om l-selenmethionin i tråden her (og citerer fra samme link, fandt jeg lige ud af )
    Sitat Opprinnelig skrevet av lehman Vis post

    Som der står det er vigtigt at der står L-selenomethionine på pakken Pharmanord fører den og man skal på 200 mikrogram dagligt men som i alle tilfælde ikke uden godkendelse af ens læge og pas på hvis du tager andet at der ikke også er selen idet.
    Nielsigne

  3. #3
    Medlem siden
    Jun 2013
    Sted
    Rogaland
    Meldinger
    3

    Standard Sv: Blodprøvesvar

    Tusen takk for svar

    Etter uker med de blodverdiene, kom den berømmelige hjertebanken i dag, og jeg har måtte kapitulert og gikk til legen for å redusere doseringen. Veldig lite fornøyd, for jeg er så inderlig trett :( Legen sykemeldte meg ut uka, så jeg håper at det skal hjelpe.

    Men for å svare litt, så har jeg gått på B-vit injeksjoner i en måned da jeg lå i grenseland. og D-vit tabletter i tre uker, da disse var for lave (32). Begge disse har nå steget, så det er jo bra, men jeg kjenner ingen energi effekt av dette. siste bl.prøven sa at HB hadde sunket en del, men er enda innenfor normalen ( var over) Nye blodprøver om to uker. Er så inderlig inderlig trøtt av alltid å være så trøtt...
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  4. #4
    Medlem siden
    Feb 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    53
    Meldinger
    3,355

    Standard Sv: Blodprøvesvar

    Hej igen
    Du skal være klar over, at de der såkaldte normalområder og alt, hvad der hedder grænseland, er anderledes, når man har lavt stofskifte. Du må ligge højere i d-vitamin end andre for at få det godt etc. Få målt jern også. Man siger, at hvis blodprocenten er ok, så er alt godt - men blodprocenten afgøres af tre forskellige faktorer, nemlig jern, b-12 og folinsyre, og der kan mig bekendt godt være en ubalance mellem de tre. Du kan læse om blodmangel bl.a. her https://www.sundhed.dk/borger/sygdom...mangel-anaemi/

    Mht. d-vitamin skal det være d3, man bruger, for det kan man tage i store mængder, hvorimod d2 er giftigt når man kommer til en vis grænse.
    Jeg bruger de her d3-tabletter:
    http://www.naturoghelse.dk/shop/mega...-d3-3445p.html
    Der er meget energi at hente i d-vitamin.

    Og de her b-vitaminer:
    http://www.naturoghelse.dk/shop/mult...stk-1919p.html Man skal tage alle b-vitaminer, selvom man evt. bare mangler et enkelt. (Kroppen vasker nemlig alt overflødigt b-vitamin ud, og de andre ryger med ud, hvis bare, man har for meget af et enkelt b-vitamin.)

    Mht. jern kan jeg vist bedst med Berthelsens http://www.naturoghelse.dk/shop/jern...ralt-459p.html
    Min mor kombinerer Berthelsens med Hemo-jern ... og så er der de her blandede mineraltabletter: http://www.naturoghelse.dk/shop/bert...aler-551p.html - dem har min mor brugt mange gange med mere energi til følge.
    Endelig kan det være, du skal have undersøgt, om du har jodmangel, for det kan man godt have, selvom man har Hashimoto. Man hører altid kun om de Hashimoto-patienter, der får det dårligt af jod, men det kan også gå den anden vej. Jeg selv og min mor tåler jod og skal muligvis ha noget mere af det. For tiden tjekker jeg Lugol's jod

    Nielsigne

Lignende tråder

  1. Blodprøvesvar
    Av rodstilk i forumet Blodprøver
    Svar: 4
    Siste melding: 16-04-13, 12:03
  2. Blodprøvesvar
    Av splstudine i forumet Blodprøver
    Svar: 2
    Siste melding: 29-05-10, 12:54
  3. Blodprøvesvar
    Av pusur i forumet Blodprøver
    Svar: 11
    Siste melding: 09-05-08, 22:04
  4. Nye blodprøvesvar
    Av anha i forumet Blodprøver
    Svar: 10
    Siste melding: 24-11-07, 23:28
  5. Blodprøvesvar.
    Av Irgni i forumet Blodprøver
    Svar: 5
    Siste melding: 01-03-07, 22:08

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn