Viser søkeresultater 1 til 9 av 9
  1. #1
    Medlem siden
    Jun 2013
    Sted
    Buskerud
    Alder
    24
    Meldinger
    3

    Standard Hormoner i ubalanse i ung alder?

    Hei, er en gutt på 18 år som har brukt en stor mengde steroider fra 15 års-alderen.Har sluttet for ca et halvt år siden. Lurte på om noen kunne sjekke over hormonprøven min. Har vært meget sliten og trøtt i det siste, + sliter med diverse ting. Har også en kjertel som jeg ganske sikker på er gynekomasti, gjør meget vondt. Og har hatt en del feber.
    (refferanseområder)
    S-ferritin - 148 ug/L (20-300)
    S-natrium - 137mmol/L (137-145)
    S-kalsium - 3,9 mmol/L (3,6-5)
    S-kreatinin - 85 umol/L (60-105)
    S-asat - 13 U/L (45)
    S-alat - 26 U/L (70)
    S- Gamma GT - 14 U/L (80)
    S-fosfatase, alkalistisk - 85 U/L (105)
    S-kolestrol - 3,9 mmol/L (2,9-6,1)
    S-HDL - 1,1 mmol/L (0,8-2,1)
    S-LDL - 2,2 mmol/L (1,3-4,3)
    S-TSH - 4,2* m/UL (0,20- 4,0)
    S- Fritt T4 - 19 pmol/L (11-23)
    S-FSH - 2 U/L Lavt? (12)
    S-LH - 3 U/L Lavt? (12)
    S-Prolaktin- 341 mU/L (700)
    S-Østradiol - 0,11 nmol/L (0,18)
    S-Testosteron - 12nmol/L Lavt? (8-35)
    S-SHBG - 17nmol/L Lavt? (8-60)

    Setter pris på kommentarer! MVH
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  2. #2
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Østfold
    Alder
    38
    Meldinger
    2,744

    Standard Re: Hormoner i ubalanse i ung alder?

    Du bør gå tilbake, be om å få et fullt/fullere stoffskiftepanel (anti-tpo, tsh, ft4 ft3(viktig!) - gjerne også b12 hvor mangel kan gi liknende symptomer og ofte følger høy tsh, på bakgrunn av den forhøyete tsh'en og formen. Om legen er velvillig så ber du også om å få målt d-vitamin.
    Få tatt blodprøver tidlig på dagen da tsh varierer gjennom dagen. Dersom du ikke bruker jod/selen så bør du vurdere å ta tilskudd. Begynn med selen først, i 2-4 uker. (Dette er i tilfelle du mangler jod til å danne nok stoffskiftehormoner - egentlig tvilsomt, men om du begynner med selen og følger på med jod seinere så gjør du ingen skade, og kanskje er det det som du trenger..)
    Diagnostisert etter "depresjonsymptomer" - mai 2010 & smgjs private side ...
    -- og det som er deilig er at NÅ er avataren min ironisk

  3. #3
    Medlem siden
    Jun 2013
    Sted
    Buskerud
    Alder
    24
    Meldinger
    3

    Standard Sv: Re: Hormoner i ubalanse i ung alder?

    Takk for informasjonsrikt svar! Dette skal bli gjort kjappest mulig! Men er ikke testosteron ganske lav for min alder?
    - med tanke på at jeg har fått en kjertel som gjør vondt, som kan være tegn på gynekomasti?
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  4. #4
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Østfold
    Alder
    38
    Meldinger
    2,744

    Standard Re: Sv: Re: Hormoner i ubalanse i ung alder?

    Sitat Opprinnelig skrevet av el-loco Vis post
    Takk for informasjonsrikt svar! Dette skal bli gjort kjappest mulig! Men er ikke testosteron ganske lav for min alder?
    - med tanke på at jeg har fått en kjertel som gjør vondt, som kan være tegn på gynekomasti?
    Jeg kan lite om testosteron og dets normalområder eller rolle forøvrig, så det tør jeg ikke svare på. Men kanskje noen andre kan?
    Diagnostisert etter "depresjonsymptomer" - mai 2010 & smgjs private side ...
    -- og det som er deilig er at NÅ er avataren min ironisk

  5. #5
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Smile Sv: Hormoner i ubalanse i ung alder?

    Sitat Opprinnelig skrevet av el-loco Vis post
    Hei, er en gutt på 18 år som har brukt en stor mengde steroider fra 15 års-alderen. Har sluttet for ca et halvt år siden. Lurte på om noen kunne sjekke over hormonprøven min. Har vært meget sliten og trøtt i det siste, + sliter med diverse ting. Har også en kjertel som jeg ganske sikker på er gynekomasti, gjør meget vondt. Og har hatt en del feber.
    Hej el-loco Ved du hvad? Du er startet med steroider meget tidligt, og længe før du var helt udviklet (voksen). Du er kun 18 år og har endnu nogle år tilbage før du er fuldt udviklet når du bliver 22-24 år gammel. Langtidseffekter af steroider er en videnskab for sig. "Eksperter" med egen erfaring i effekten af uhensigtsmæssigt brug af steroider, findes nok ikke her på forummet.

    Jeg vil gerne foreslå at du tilmelder dig et US-forum for mænd med hormonproblemer (bl.a.). Forummet All Things Male er tilknyttet en lægeklinik for mænd Center for Man's Health (+ link til forummet). Jeg er sikker på, at der finder du hjælp/støtte, rette svar og stor ekspertise på mænds (hormon)helbred, herunder er der en hel del brugere med hypothyreose af forskellige årsager. Jeg har tilbragt hundreder af timer på disse netsteder, og har lært en masse. Dette netsted kan virkelig anbefales alle mænd med atypiske hormonproblemer. Lykke til.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  6. #6
    Medlem siden
    Jun 2013
    Sted
    Buskerud
    Alder
    24
    Meldinger
    3

    Unhappy Bra eller dårlige prøve svar?

    Hei, er en gutt på 18 år som har brukt en stor mengde steroider fra 15 års-alderen.Har sluttet for ca et år siden. Lurte på om noen kunne sjekke over hormonprøven min. Har vært meget sliten og trøtt i det siste, + sliter med diverse ting. Har også en kjertel som jeg ganske sikker på er gynekomasti, gjør meget vondt. Og har hatt en del feber. Har jeg testo som en gammal mann?
    (refferanseområder)
    S-ferritin - 148 ug/L (20-300)
    S-natrium - 137mmol/L (137-145)
    S-kalsium - 3,9 mmol/L (3,6-5)
    S-kreatinin - 85 umol/L (60-105)
    S-asat - 13 U/L (45)
    S-alat - 26 U/L (70)
    S- Gamma GT - 14 U/L (80)
    S-fosfatase, alkalistisk - 85 U/L (105)
    S-kolestrol - 3,9 mmol/L (2,9-6,1)
    S-HDL - 1,1 mmol/L (0,8-2,1)
    S-LDL - 2,2 mmol/L (1,3-4,3)
    S-TSH - 4,2* m/UL (0,20- 4,0)
    S- Fritt T4 - 19 pmol/L (11-23)
    S-FSH - 2 U/L Lavt? (12)
    S-LH - 3 U/L Lavt? (12)
    S-Prolaktin- 341 mU/L (700)
    S-Østradiol - 0,11 nmol/L (0,18)
    S-Testosteron - 12nmol/L Lavt? (8-35)
    S-SHBG - 17nmol/L Lavt? (8-60)

    Setter pris på kommentarer! MVH
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  7. #7
    Medlem siden
    Oct 2010
    Sted
    Danmark
    Alder
    39
    Meldinger
    229

    Standard Sv: Bra eller dårlige prøve svar?

    Har du ikke postet en tråd fuldstændigt enslydende et andet sted på forumet???
    Jeg fik diagnosen "myksødem" 2 måneder efter min egen fødsel.
    Livet er ikke det værste man har - men det kunne være meget bedre!

  8. #8
    Medlem siden
    Mar 2011
    Sted
    Aust-Agder
    Alder
    56
    Meldinger
    3,120

  9. #9
    Medlem siden
    Mar 2009
    Sted
    Sverige
    Alder
    74
    Meldinger
    2,322

    Exclamation Sv: Bra eller dårlige prøve svar?

    Kära vän.

    På detta forum, har vi inte rätt erfarenhet och kunskap för att hjälpa dig med bra svar på dina frågor.

    Finns det någon särskild anledning till varför du inte vill använda Anisas råd om att kontakta en webbplats med sakkunskap på exakt vad du behöver veta?
    Är dina språkkunskaper som är problemet?

    I din situation, om du behöver en läkare, är dr.Oftebro en rätt läkare att kontakta. Han är specialistläkare i hormon-sjukdomar och idrottsmedicin.

    Om det finns en läkare i Norge som har kunskap om långsiktiga effekter av sportrelaterade steroid-skador, är det dr. Oftebro.

    http://www.oftebrohelse.no/

    Dr.Oftebro tar emot patienter i Farsund, Oslo och Drammen. Han är en privat läkare och patienter måste betala själv.

    Vi hoppas att du har familj som kan hjälpa dig eftersom du är i en allvarlig situation och om du inte får rätt hjälp snart, kommer detta att påverka ditt liv i en oönskad riktning i många år framöver.

    Lycka till, el-loco
    Til alle norske og danske stoffskifte-pasienter, anbefaler vi boken STOP stofskiftevanviddet, skrevet av verdens ledende pasient-aktivist Janie Bowthorpe, som i 2005 grunnla nettstedet Stop The Thyroid Madness. Boken er utgitt på dansk i 2014. För alla svenska hypotyreos-patienter, rekommenderar vi samma bok, översatt till svenska med titeln Stoppa sköldkörtelskandalen (2012). Til alle gode leger, og pasienter som ønsker å lære mer av "the right stuff", anbefaler vi boken Stop The Thyroid Madness II (2014) med bidrag fra 10 leger MD. I Skandinavia, definitivt de to beste og mest nyttige bøker for hypotyreose-pasienter, for deres familier og venner, og for deres leger.

Lignende tråder

  1. Syndrom X - Når hormonene kommer i ubalanse…
    Av Mod i forumet Andre hormoner
    Svar: 1
    Siste melding: 31-05-12, 14:41
  2. Svar: 0
    Siste melding: 19-11-11, 14:08
  3. Har jeg ubalanse i binyrene eller ikke?
    Av Stina i forumet Adrenal Fatique - tilstanden sekundær til lavt stoffskifte
    Svar: 76
    Siste melding: 16-05-08, 09:33
  4. sååå mange rundt min alder her!!:=)
    Av isa1 i forumet Presentasjoner
    Svar: 1
    Siste melding: 17-02-07, 12:53

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn