Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 14
  1. #1
    Medlem siden
    May 2011
    Sted
    Rogaland
    Alder
    39
    Meldinger
    8

    Standard Hadde operasjon i 98. Fjernet da 90% av Kjertelen.

    Hei.

    Hadde operasjon i 98. Fjernet da 90% av Kjertelen.
    Gått på Thyroxin/Levaxin siden jeg var 8 år.

    Prøveresultater:
    Dato: 08.12.09
    Ft4 9 - 19 : 25
    TSH 0,35 - 4,9 : 3,2

    Jobbstress og sterke livsopplevelser gjorde at medisineringen min gikk nedover og jeg forsvant langt inn i en tåke.
    Når jeg endelig gikk og sjekket blodprøvene så de slik ut.

    Dato: 02.05.11
    Ft4 9 - 19 : <1
    S-Fri t3 2,6 - 5,7 : 1,5
    TSH 0,35 - 4,9 : >500
    Da var jeg ganske sliten for å si det mildt

    Nyeste resultatene sier:
    Dato:09.05.11
    Ft4 9 - 19 : <1
    S-Fri t3 2,6 - 5,7 : 1,8
    TSH 0,35 - 4,9 : 491
    Føler meg "hakket" bedre.

    Går sakte men sikkert oppover.
    Siden jeg har tatt medisiner siden jeg var 8 år og opererte i 98 så har dette alltid bare vært der som en del av meg som liksom bare var der og medisinen var bare noe jeg tok uten å vite noe særlig om det.Jeg aldri har studert skikkelig, vel denne opplevelsen forandret det. Jeg er nå her inne blant annet og leser og oppdaterer meg. Legger ut disse resultatene for å få kommentarer og fortelle om resultater som er ganske ute av sync.

    Kjellulf

  2. #2
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Question Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Sitat Opprinnelig skrevet av kjellulf Vis post
    Dato: 02.05.11
    Ft4 9 - 19 : <1
    S-Fri t3 2,6 - 5,7 : 1,5
    TSH 0,35 - 4,9 : >500

    Dato:09.05.11
    Ft4 9 - 19 : <1
    S-Fri t3 2,6 - 5,7 : 1,8
    TSH 0,35 - 4,9 : 491
    Hej kjelluf. Jeg er nødt til at spørge for at sikre mig at jeg læste rigtigt....

    D. 2.05.2011 er FT4 mindre end 1, FT3 er 1,5 og TSH er på mere end 500 ?

    D. 9.05.2011 er FT4 mindre end 1, FT3 er 1,8 og TSH er på 491 ?
    Og du er ikke indlagt på hospitalet til intravenøs behandling? Jeg fatter ikke at du overhovedet kan holde dig oprejst. Så lavt FT4 har der ikke været på dette forum før (tror jeg).

    Hvor meget Levaxin (?) får du nu om dagen?
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  3. #3
    Medlem siden
    May 2011
    Sted
    Rogaland
    Alder
    39
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Du leste riktig.

    100 til dagen er jeg på nå på Levaxinen.

    Ja det kan du si, når legen fikk resultatene så ringte hun med en gang.

    Jeg føler meg hakket bedre nå etter å ha vært dårligere enn noen gang.
    Jeg kommer nok ikke til å glemme, slurve eller nedjustere medisinen noengang i fremtiden.

    Jeg tar nye blodprøver hver uke nå forresten.

  4. #4
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Smile Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Sitat Opprinnelig skrevet av kjellulf Vis post
    100 til dagen er jeg på nå på Levaxinen.
    Det er altså ikke meget. Folk med bedre FT4 end dit gik i myxødem koma og fik 100 mcg T4 + 40 mcg T3 + 100 mg Solucortef intravenøst for at redde livet. Jeg forstår ikke at de gav dig ikke Liothyronin i tillæg.

    Er 100 mcg din normale dose? Hvis du vil optimere effekten, tag din Levaxin til natten lige når du skal sove, ca. 1 time efter at du har spist sidst.

    Det bliver spændende at se, hvad dine tal bliver om en uge. Mangler der forresten ikke tal fra 7 og 14 dage efter d. 9.05.? Eller bliver det hver uge fra nu af?

    Uanset, rigtig god bedring og lad høre fra dig.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  5. #5
    Medlem siden
    May 2011
    Sted
    Rogaland
    Alder
    39
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Jeg hadde 100 og 150 annenhver dag som min vanlige dosering i årevis.

    Jeg startet 02.05.11 med 0,50 til dagen frem til 09.05.11 så gjikk jeg opp til 100 etter tlf.konsultasjon med legen en uke og to dager etterpå den 18.

    Så gikk jeg idag og tok nye prøver, jeg kommer til å ta nye prøver igjen neste onsdag.

    Takk for tipset med Levaxin til leggetid, jeg har vært på å ta det på morningen jeg.

    Ja, komaen føltes ikke langt unna, jeg sliter ganske mye fremdeles men jeg sier jeg er sterk som en okse , hehe Jeg fungerer langt fra normalt og har ett stort prosjekt som må stå på vent til jeg føler meg kapabel til å fungere noenlunde normalt mentalt og fysisk.

  6. #6
    Medlem siden
    May 2011
    Sted
    Rogaland
    Alder
    39
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Nye prøvesvar far igår 25.05.2011

    Jeg glemte meg ut igår og tok Levaxinen ikke lenge før jeg skulle ta blodprøve.
    Hvordan spiller dette inn på prøvene mine?

    Uansett her er svarene: ( Ser bedre ut ja men mistenker ikke helt korrekt med Levaxin inntak nesten rett før)
    Dato: 25.05.2011
    Ft4 - 9- 19 : 9
    Sft3 - 2,6 - 5, 7 : 3,1
    TSH - 0,35 - 4,9 - 253

    Vil ta nye prøver neste uke og vil da ta de på morningen kl.08.00
    Har tatt de kl.12.00 hver gang nå.

    Hvordan spiller det inn med å ta Levaxinen kvelden før på resultatene morningen dagen etter?

  7. #7
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,216

    Smile Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Er ganske enig i, at sådan et styrtdyk i TSH på kun en uge, kan 100 mcg Levaxin pr dag ikke klare.
    Sitat Opprinnelig skrevet av kjellulf Vis post
    Vil ta nye prøver neste uke og vil da ta de på morningen kl.08.00
    Har tatt de kl.12.00 hver gang nå.

    Hvordan spiller det inn med å ta Levaxinen kvelden før på resultatene morningen dagen etter?
    Hvis du gerne vil teste Levaxin ved sengetid, vil jeg foreslå, at du ikke ændrer blodprøvetagning fra kl. 12 til 8, men fortsætter som hidtil kl. 12. På denne måde beholder du samme parametre for sammenligning af effekten og formen derpå. Desuden er morgen-prøverne nødvendige mest for dem, hvis læger nægter behandling, eller justering af behandlingen med henvisning til TSH der ikke er højt nok. Det er ikke så aktuelt for dig, derimod mener jeg at forsøg med aftenmedicinering er pt vigtigere, i fald den kunne skaffe dig bedre form om dagen. Kl. 12 er meget passende når du har fået din medicin aftenen i forvejen, mener jeg.

    Krydser fingre.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  8. #8
    Medlem siden
    May 2011
    Sted
    Rogaland
    Alder
    39
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Kommentarer på disse resultatene

    Nye resultater:

    01.06.2011
    9-19 : t4 9
    2,6 - 5,7 : t3 3,7
    0,35 - 4,9 : tsh 141

  9. #9
    Medlem siden
    May 2011
    Sted
    Rogaland
    Alder
    39
    Meldinger
    8

    Standard Høy TSH, høy T4 og "normal" t3

    Heisann Forum.

    Jeg fikk svarene mine idag.

    TSH 7,5 0,35 - 4,9
    T4 16.1 9 - 19
    T3 4,8

    Sist gang jeg målte de andre THyroidea verdiene ( anti etc så var det ingenting å påpeke.
    Litt lavt på dhea sulfat den gang. 3,7 Så tar kosttilskudd ( Barbasco ) for at Binyrene skal henge med.

    Forstår ikke disse prøvene helt. Jeg gikk på 100 ug Levaxin og 10 ug Liothyronin i vår sommer og følte meg bedre men ikke bra. TSH på under 1. Men Så ble det for lav dose og jeg fikk disse svarene etter sommeren.

    TSH 11
    T4 13,4
    T3 4,5

    Jeg føler meg som ett krasj mellom høyt og lavt. Skal ha konsultasjon med lege 28.okt men måtte nå inn her for å lufte hodet litt.

    Kommentarer?

    Jeg kan også si at jeg er operert, uten kjertel, vært syk siden jeg var 8 år og har hatt TSH 500+ uten å gå i koma for 3 år siden. Har prøvd overgang til biologiske hormoner men tåler de ikke i det hele tatt, så jeg er dømt til syntestiske hormoner ut livet ser det ut som. Fikk Liothyronin for ett år siden.

  10. #10
    Medlem siden
    Dec 2009
    Sted
    Candyland
    Alder
    49
    Meldinger
    3,040

    Smile Sv: Høy TSH, høy T4 og "normal" t3

    Oi - det høres jo helt forferdelig..

    Jeg tør ikke gi meg inn på noen anbefalinger, men kan jo i det minste ønske deg Velkommen (tilbake) hit
    Ser at du har hatt noen innlegg for et par år siden, nå som du presenterer deg i egen tråd, så kan det godt hende at du får hjelp til dine sonderinger.

    Her inne syns iallefall jeg det er godt og være. Lykke til
    Kevlin
    ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
    Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
    Min første halve pille med Erfa

Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

  1. Nyoperert og nettopp fjernet hele kjertelen
    Av Bastian i forumet Kreft i skjoldbruskkjertelen
    Svar: 36
    Siste melding: 10-01-11, 13:11
  2. Jeg ble operert i 2006 og fjernet hele...kjertelen
    Av dordi i forumet Operasjonssalen
    Svar: 2
    Siste melding: 14-08-10, 11:52
  3. Svar: 8
    Siste melding: 23-01-10, 09:11
  4. Svar: 12
    Siste melding: 10-08-07, 23:12
  5. Svar: 47
    Siste melding: 14-09-06, 01:12

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn