Viser søkeresultater 1 til 4 av 4
  1. #1
    Medlem siden
    Oct 2013
    Sted
    Oslo
    Alder
    32
    Meldinger
    2

    Post Mulig lavt stoffskifte?

    Hei alle sammen.Jeg er en mann på 27 år,jeg er ny her på forumet og håper noen kan hjelpe meg med å tolke blodprøve svar.Jeg har nesten alle "typiske" symptomer på lavt stoffskifte,men legen sier prøvene mine er bra.Er det noen av dere som kan hjelpe meg med de svarene som jeg fikk og evt om det er noen andre prøver jeg bør ta?

    Blodprøver tatt den 25/09/2013

    B-HB 14.7 13.4-17.0
    S-ASLAT 18 <45
    S-ASLAT 24 <70
    S-TSH 3.5 0.20-4.0
    S-FRITT T4 19.0 11.0-23.0
    S-FSH 2 <12
    S-LH 5 <12
    S-Testosteron 18 8-35
    S-SHBG 22 8-60
    Fri Testosteron 5.9 2.3-9.9


    Blodprøver tatt den 15/10/2013

    B-HB 15.1 13.4-17.0
    S-Ferritin 68 20-300
    S-Vitamin B12 265 170-650
    S-ALAT 34 <70
    S-Fosfatase 47 <105
    B-Hba1c 5.4 <6.1
    S-TSH 1.8 0.20-4.0
    S-FRITT T4 13.0 11.0-23.0
    S-FRITT T3 4.7 3.5-6.5
    S-Anti-TPO 38 <100
    S-TRAS 0.9 <1.0
    S-FSH 3 <12
    S-LH 5 <12
    S-Prolactin 150 <700
    S-Østradiol-17 0.11 <0.18
    S-Testosteron 17 8-35
    S-SHBG 23 8-60
    Fri Testosteron 5.2 2.3-9.9

    Ellers hadde jeg laktoseintoleranse Gentest,og den viste positiv.

    På forhånd takk for alle svar/kommentarer

    Mvh
    Jonatan
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  2. #2
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Østfold
    Alder
    38
    Meldinger
    2,744

    Standard Sv: Mulig lavt stoffskifte?

    Prøvene dine støtter ikke umiddelbart eller entydig teorien om lavt stoffskifte. Men de er ikke fasiten. (Og du har heller ikke skrevet når på døgnet de ble tatt. Det er litt vesentlig.)

    Jeg ville likevel lurt på (og fått avkreftet) om det ikke er noen av de andre tingene med liknende symptomer som plager deg.

    - hvordan er d-vitaminstatusen din? Uten d-vitamin kan du ha "fine blodprøver" uten å fungere fordi d-vitamin er nødvendig for å nyttegjøre seg av stoffskiftehormonet.
    - folat?
    - din b12 kunne med fordel ha vært en del høyere. Spiser du kjøtt og leverpostei? Symptomene på b12-mangel er liknende lavt stoffskifte på mange måter.
    - jod? (Må måles i døgnurin.)
    Diagnostisert etter "depresjonsymptomer" - mai 2010 & smgjs private side ...
    -- og det som er deilig er at NÅ er avataren min ironisk

  3. #3
    Medlem siden
    Oct 2013
    Sted
    Oslo
    Alder
    32
    Meldinger
    2

    Post Sv: Mulig lavt stoffskifte?

    Sitat Opprinnelig skrevet av smgj Vis post
    Prøvene dine støtter ikke umiddelbart eller entydig teorien om lavt stoffskifte. Men de er ikke fasiten. (Og du har heller ikke skrevet når på døgnet de ble tatt. Det er litt vesentlig.)

    Jeg ville likevel lurt på (og fått avkreftet) om det ikke er noen av de andre tingene med liknende symptomer som plager deg.

    - hvordan er d-vitaminstatusen din? Uten d-vitamin kan du ha "fine blodprøver" uten å fungere fordi d-vitamin er nødvendig for å nyttegjøre seg av stoffskiftehormonet.
    - folat?
    - din b12 kunne med fordel ha vært en del høyere. Spiser du kjøtt og leverpostei? Symptomene på b12-mangel er liknende lavt stoffskifte på mange måter.
    - jod? (Må måles i døgnurin.)

    Hei smgj.Takk for svar.Den første prøven ble tatt om morgenen og den andre sent på ettermiddagen.Jeg vet ikke om d-vitaminstatusen min pr i dag.Jeg er enig med deg i at b12 kunne vært litt høyere,jeg spiser kjøtt men ikke leverpostei.Jeg skal snakke med legen igjen snart,og jeg skal få tatt noen av de prøvene du nevnte her.Takker igjen for innsatsen
    For å endre signatur: Du må gå inn på "Kontrollpanel" i menyen øverst her, og derfra velger du "Rediger signatur" i venstremenyen. Samme sted kan du endre avatar: velg "Rediger avatar".

  4. #4
    Medlem siden
    May 2010
    Sted
    Østfold
    Alder
    38
    Meldinger
    2,744

    Standard Sv: Mulig lavt stoffskifte?

    Det er selvfølgelig ikke nødvendig å spise leverpostei. Men om man ønsker å øke b12 uten tilskudd så er lever en av de mest effektive matvarene.

    Lykke til.
    Diagnostisert etter "depresjonsymptomer" - mai 2010 & smgjs private side ...
    -- og det som er deilig er at NÅ er avataren min ironisk

Lignende tråder

  1. Lavt stoffskifte, mulig Graves Sykdom og lite svar
    Av Huldrena i forumet Lavt stoffskifte i grenseland
    Svar: 25
    Siste melding: 01-03-12, 00:27
  2. Svar: 1
    Siste melding: 19-12-11, 19:20
  3. Svar: 10
    Siste melding: 21-10-11, 00:01
  4. Mulig å gå fra lavt til høyt stoffskifte?
    Av Vilde i forumet Stoffskifte vekslende mellom høyt og lavt
    Svar: 5
    Siste melding: 20-11-06, 16:58
  5. Svar: 8
    Siste melding: 05-10-06, 19:30

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn