Viser søkeresultater 1 til 2 av 2
  1. #1
    Medlem siden
    Mar 2009
    Sted
    Sverige
    Alder
    75
    Meldinger
    2,323

    Unhappy Grunnen til at du blir nektet behandling ...


    Här finns information om ändringen av referensintervall för TSH i Vestfold, ändringen som har hänt för att harmonisera referensintervall för TSH med resten av Norge. Det är en gammal information som går tillbaka till 2010, men den innehåller en del specifika data som skulle kunna förklara våra sjuka användare, anledningen till förnekandet av behandling för hypotyreos, om deras TSH är under 10.

    Observera TSH-värden dessa läkare anser ska gälla för "subklinisk" eller "latent hypotyreos."

    Vad ska TSH vara innan patienter blir erkänd som sjuka av "riktiga" hypotyreos?

    30?
    50?
    100?

    Läs den här informationen och ... gråt. Vi gråter också och redan har gråtit under många år.

    Nr: 5/2010
    Til alle brukere av Sentrallaboratoriet
    Dato: 14.04.2010

    Endret referanseområde for TSH

    Vårt nåværende referanseområde for TSH på 0,35-5,0 mIE/L (anbefalt av reagensleverandøren) er betydelig videre enn det de fleste andre laboratorier her i landet bruker.

    Med virkning fra 15.04.2010 endres referanseområdet for TSH.
    Nytt referanseområde er 0,50 – 3,6 mIE/L for begge kjønn ved alder > 20 år.

    Referanseområder omfatter som regel de sentrale 95% av verdiene i en antatt frisk befolkning. De senere år har de blitt vanlig å ekskludere personer med forhøyet antistoff mot thyreoperoksidase (anti-TPO) ved etablering av referanseområdet for TSH. Høye verdier av anti-TPO forekommer hos de fleste pasienter med autoimmun thyreoideasykdom, spesielt ved Hashimotos tyreoiditt. Økt anti-TPO innebærer en økt risiko for utvikling av hypotyreose.

    Ved den store helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag i 1995-97 (den såkalte HUNT-studien) som omfattet hele befolkningen over 20 år, ble TSH målt på alle kvinner og ca. halvparten av mennene. Hos dem som hadde TSH > 4.0 mIE/L målte man i tillegg anti-TPO. Man beregnet referanseverdier for TSH (sentrale 95%) etter at alle med økt anti-TPO ( >200 kIE/L) var ekskludert, og fant da et referanseområde på 0,48-3,6 mIE/L for kvinner og 0,56-3,4 mIE/L for menn.

    TSH-målingene i forbindelse med HUNT-studien ble utført av Hormonlaboratoriet, Aker universitetssykehus, og resultatene fra denne er basis for det referanseområdet som Hormonlaboratoriet benytter i dag. Vi har sammenliknet vår TSH-metode med metoden som benyttes ved Hormonlaboratoriet, og vi har ikke funnet noen signifikant forskjell på metodene. Samtidig med at vi innfører det samme referanseområdet for TSH for voksne som Hormonlaboratoriet, endrer vi også referanseområdet for barn slik at det også er det samme som det Hormonlaboratoriet bruker.

    Hva innebærer endringen?
    Endringen av referanseområdet innebærer at flere pasienter vil få diagnosen subklinisk eller latent hypotyreose, som er definert som høy TSH 3,6-10 mIE/L og samtidig normal konsentrasjon av fritt T4 og fritt T3. Det er vanligvis få eller ingen symptomer på hypotyreose og den vanligste årsaken i Norge er kronisk autoimmun tyreoiditt. Når prøvesvarene viser latent hypotyreose, bør derfor anti-TPO måles. Det er internasjonal enighet om at tyroksinsubstitusjon bør startes når TSH > 10 mIE/L og det samtidig er høye verdier for anti-TPO.

    Hvis anti-TPO derimot ikke er forhøyet, og det ikke er noen annen åpenbar årsak til økt TSH , bør det særlig hos innvandrere undersøkes om pasienten kan ha jodmangel. Det gjøres ved å bestemme utskillelsen av jod i døgnurin (sendes til Hormonlaboratoriet).

    Mild hypotyreose
    Ved TSH mellom 3,6-10 mIE/l, normale verdier for fritt T4 og fritt T3 og hypotyreosesymptomer (ofte uspesifikke) kan det, hvis pasienten ønsker det, og særlig hvis anti-TPO er økt, være indikasjon for å prøve tyroksinbehandling i 6 - 12 måneder for å vurdere effekten på symptomer. TSH bør ligge i nedre halvdel av referanseområdet ved behandling med tyroksin.

    Referanser:

    • Bjøro T et al. Prevalence of thyroid disease, thyroid dysfunction and thyroid peroxidase antibodies in a large, unselected population. The Health Study of Nord-Trondelag (HUNT). Eur J Endocrinol. 2000 Nov;143(5):639-47.
    • Urdal P, Brun A og Åsbeg A. Brukerhåndbok i medisinsk biokjemi, 4. utgave 2009.
    • Zurakowski et al. "Paediatric reference intervals for serum thyroxin, triiodothyronin, thyrotropin and free thyroxin" Clin Chem 45: 1087, 1999

    Kilde: http://www.sykehuset-vestfold.no/fag...nseomerade.pdf
    Sist endret av Mod; 11-01-14 kl 15:17
    Til alle norske og danske stoffskifte-pasienter, anbefaler vi boken STOP stofskiftevanviddet, skrevet av verdens ledende pasient-aktivist Janie Bowthorpe, som i 2005 grunnla nettstedet Stop The Thyroid Madness. Boken er utgitt på dansk i 2014. För alla svenska hypotyreos-patienter, rekommenderar vi samma bok, översatt till svenska med titeln Stoppa sköldkörtelskandalen (2012). Til alle gode leger, og pasienter som ønsker å lære mer av "the right stuff", anbefaler vi boken Stop The Thyroid Madness II (2014) med bidrag fra 10 leger MD. I Skandinavia, definitivt de to beste og mest nyttige bøker for hypotyreose-pasienter, for deres familier og venner, og for deres leger.

  2. #2
    Medlem siden
    Apr 2013
    Sted
    Danmark
    Alder
    58
    Meldinger
    621

    Standard Sv: Grunnen til at du blir nektet behandling ...

    - og på opfordring - og der er ikke tale om en normalfordeling..... så nu tuder jeg igen

Lignende tråder

  1. Ble nektet å få vite mine egne blodprøvesvar
    Av Kevlin i forumet Medisinsk politikk, brukermedvirkning, pasientrettigheter, foreninger og skeptikere
    Svar: 12
    Siste melding: 14-11-11, 12:08
  2. Grunnen til våre mange plager
    Av Mod i forumet Medisinsk politikk, brukermedvirkning, pasientrettigheter, foreninger og skeptikere
    Svar: 5
    Siste melding: 27-07-11, 13:42
  3. Grunnen til våre mange plager
    Av Mod i forumet Hvorfor (for)blir vi syke?
    Svar: 5
    Siste melding: 27-07-11, 13:42
  4. Svar: 7
    Siste melding: 19-12-07, 16:00
  5. Jeg blir gal!!!!!!
    Av Anne Ma i forumet Hos legen
    Svar: 6
    Siste melding: 14-06-06, 13:43

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn