Viser søkeresultater 1 til 2 av 2
  1. #1
    Medlem siden
    Aug 2012
    Sted
    Osloregionen
    Alder
    40
    Meldinger
    12

    Standard struma og hovne lymfekjertler på halsen

    Hei, noen som vet om hovne lymfekjertler kan være et symptom på kreft i skjoldbruskkjertelen? (eventuelt spredning?)
    Og er det normalt å utvikle struma når jeg har vært godt medisinert mot lavt stoffskifte( hashimotos) i 1 1/2 år?

    Begynte på Levaxin 150 mcg og Liothyronin 10 mcg pr i august 2012, etter å ha fått påvist Tsh 74 og FT4 og FT3 under ref. området. Ble gradvis bedre i løpet av et år, og var ganske på topp i fjor sommer. Blodprøvene har ligget stabilt på Tsh ca 0,02 og FT4 ca 20 og FT3 ca 5. D3 og b12 mangel har blitt rettet opp, og ligger nå på hhv ca 100 og ca 700. Anti-Tpo har falt fra over 1300 til under 700 nå.

    I oktober 2013 begynte formen å bli gradvis dårligere, og er nå helt på bånn. Først og fremst en total mangel på energi, blir utmattet av å gjøre små ting i hverdagen. Hjertebank i lange perioder hver dag. Begynte å kjenne hoven lymfeknute i nakken litt før jul. Fra begynnelsen av januar fikk jeg en ny stor hoven lymfeknute på siden av halsen. Siste uka har det kommet to lymfeknuter til på halsen. De er ikke ømme eller vonde, men harde å ta på. Har ingen pågående infeksjoner i kroppen som jeg kjenner til.
    Var hos legen i forrige uke og fikk undersøkt de to første knutene. Da fant han også at skjoldbruskkjertelen er fortykket og forstørret.
    Har fått time til ultralyd av halsen og kjertelen 12/2. Ikke noe galt med blodprøver mht leukemi ol.

    De fleste innleggene i forumet her handler om tiden etter operasjon, så jeg er nysgjerrig på hvordan tiden før operasjon var for dere som har vært igjennom det?

  2. #2
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Question Sv: struma og hovne lymfekjertler på halsen

    Sitat Opprinnelig skrevet av Cookie Vis post
    Hei, noen som vet om hovne lymfekjertler kan være et symptom på kreft i skjoldbruskkjertelen? (eventuelt spredning?)
    Og er det normalt å utvikle struma når jeg har vært godt medisinert mot lavt stoffskifte( hashimotos) i 1 1/2 år?

    Begynte på Levaxin 150 mcg og Liothyronin 10 mcg pr i august 2012, etter å ha fått påvist Tsh 74 og FT4 og FT3 under ref. området. Ble gradvis bedre i løpet av et år, og var ganske på topp i fjor sommer. Blodprøvene har ligget stabilt på Tsh ca 0,02 og FT4 ca 20 og FT3 ca 5. D3 og b12 mangel har blitt rettet opp, og ligger nå på hhv ca 100 og ca 700. Anti-Tpo har falt fra over 1300 til under 700 nå.

    I oktober 2013 begynte formen å bli gradvis dårligere, og er nå helt på bånn. Først og fremst en total mangel på energi, blir utmattet av å gjøre små ting i hverdagen. Hjertebank i lange perioder hver dag. Begynte å kjenne hoven lymfeknute i nakken litt før jul. Fra begynnelsen av januar fikk jeg en ny stor hoven lymfeknute på siden av halsen. Siste uka har det kommet to lymfeknuter til på halsen. De er ikke ømme eller vonde, men harde å ta på. Har ingen pågående infeksjoner i kroppen som jeg kjenner til.
    Var hos legen i forrige uke og fikk undersøkt de to første knutene. Da fant han også at skjoldbruskkjertelen er fortykket og forstørret.
    Har fått time til ultralyd av halsen og kjertelen 12/2. Ikke noe galt med blodprøver mht leukemi ol.

    De fleste innleggene i forumet her handler om tiden etter operasjon, så jeg er nysgjerrig på hvordan tiden før operasjon var for dere som har vært igjennom det?
    Hej Cookie Ved du om der er taget prøver for thyroglobulin (S-Tg) og thyroglobulinantistoffer (anti-Tg) ?

    De skal være markant høje ved kræft i skjodbruskkirtlen og benyttes direkte som en kræft-markør ved mistanke om kræft i kirtlen. Hvis du har udskrift af dine blodprøver - se efter Tg eller anti-Tg. Jeg tror at thyroglobulin-prøven er taget, fordi det plejer at ske alene ved mistanken om kræft og gerne inden henvisning til videre undersøgelser.

    Jeg tror, at hvis dit thyroglobulin allerede var for højt - ville du blive sendt videre til ultralyd uden ventetid. Derfor ser jeg det som et godt tegn, at det ikke haster mere end at din ul-undersøgelse er blevet skemalagt til d. 12. februar.

    Derudover er dit TSH så lavt, at alene dette plejer at forhindre udvikling af kræftcellerne i kirtlen. Det kan sagtens være noget noget andet som er i vejen, Cookie.

    De kunne f.eks. være en "toksisk adenom" som er en oprindelig "kold" knude i skjoldbruskkirtlen, der er blevet "varm" - dvs. hormonproducerende. Eller kunne dit lave TSH og FT4 øverst i normalområdet tyde på et begyndende autoimmunt højt stofskifte. At din struma vokser samtidigt kunne sagtens være et tegn på jodmangel, fordi det sædvanligvis er kombinationen af struma og jodmangel som står bag nyudvikling af "uforklarligt" (uden TRAS-antistoffer) højt stofskifte, hvorimod et højt stofskifte udviklet i tillæg til og komplikationen til en allerede eksisterende thyreoideasygdom, plejer forekomme pga. tilgangen af "nye" TRAS-antistoffer, man sagtens kan udvikle selv om man allerede har TPO-antistoffer i forvejen (Hashimoto's).

    Hvis dit immunsystem er ved at udvikle Graves i tillæg til det Hashimoto's du allerede har, kan denne nye autoimmune sygdom sagtens give markant hævede lymfeknuder, i den aktive fase af både Hashimoto's og/eller Graves.

    Du skal til ultralyd snart. Denne undersøgelse kan påvise OM du har kræft i skjoldbruskkirtlen eller - OM du har en "varm" struma eller "varm" knude i din skjoldbruskkirtel. Lige nu tror jeg at det bliver det sidste: begyndende hyperthyreose pga. "abnorm" forøgelse af det hormonproducerende væv i din skjoldbruskkirtel.

    Det bedste jeg kan råde dig til er... at glemme alt om kræft de kommende 12 dage, indtil du skal til ultralyd.

    For det første - kan dine tegn og symptomer have flere forskellige andre årsager end kræft.

    For det andet - selv hvis det skulle vise sig at det er kræft - udvikler kræft i skjoldbruskkirtlen sig sædvanligvis meget langsomt. Så langsomt, at det er spild af tid, at bekymre sig om det på forhånd, i den grad som lyser ud af dit indlæg. Du er jo allerede henvist til videre udredning, så der er ingen fornuftig grund til at bekymre sig på forhånd om en sygdom, som du sandsynligvis ikke har.

    Ved ikke om du fortsat er sygemeldt fra dit job (har læst lidt i din "signatur"-tråd), eller om du har et familieliv at passe... men Cookie - det er weekend nu. Tid til at holde lidt fri og til at hygge (kose) sig med sine kære, eller venner, eller hvad man kunne have lyst til, hvis man ikke var så opfyldt af frygt og bekymringer.

    Please, tag fri fra bekymringer de næste 12 dage, og spar på kræfterne og følelserne til der foreligger en konkret grund til bekymring. Det gør det ikke nu. Giv dig selv ro og fred i sindet, og brug de næste 12 dage til at spare på kræfter og samle ro i sindet, til du skal af sted til den næste undersøgelse. Problemet med frygt og bekymringer er, at de bare vokser og vokser, hvis man lader dem. Lad ikke frygten og bekymringerne ødelægge for dig weekenden og den næste 1½ uge. Udskyd frygten og bekymringer til du har noget håndfast at bruge dem til, for lige nu er de virkelig spild af tid (selv om jeg godt kan forstå at det er nemmere sagt end gjort ).

    God aften og god weekend.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

Lignende tråder

  1. Hovne hender
    Av Claudia i forumet Lavt stoffskifte i grenseland
    Svar: 3
    Siste melding: 17-01-10, 13:00
  2. Veldig hovne øyne
    Av Lilje i forumet Stoffskifte relaterte øye plager og øyesykdomme
    Svar: 4
    Siste melding: 02-11-08, 12:41
  3. Lav kropsstepratur og hovne lymfekjertler bak i nakken
    Av tidy i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 5
    Siste melding: 05-01-08, 14:50
  4. Hypotyreose, struma og kul/smerter i halsen
    Av Stølen i forumet Hashimoto's thyroiditt (anti-TPO)
    Svar: 1
    Siste melding: 01-12-07, 16:29
  5. Hypotyreose, struma og kul/smerter i halsen
    Av Stølen i forumet Hals inkl. struma, kuler, knuter
    Svar: 1
    Siste melding: 01-12-07, 16:29

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn