Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 19
  1. #1
    Medlem siden
    Apr 2014
    Sted
    Vest-Agder
    Alder
    61
    Meldinger
    8

    Standard Sliter så veldig med stress .

    Jeg er ny som skriver her på forumet, men har fulgt med i et par år. Håper jeg gjør riktig, elendig på data.

    Har diagnosen Hashimoto og trette binyrer.

    I slutten av mai ble jeg overdosert i følge fastlegen. FT4 24,4 (11-22) Ft3 6,6 (3,1-6,8) Gikk da på 90 erfa+50 Levaxin. Ingen stress, men veldig varm og litt høy puls. Brukte også 4 stk. Cortef. Gikk så ned i dose til 90 Erfa + 25 Levaxin. Nye prøver 1 måned seinere Ft4-19,3 Ft3-5,8.

    Fungerte fint på dette fram til midten av august. Etter det ble jeg mer og mer stressa, verk i leddene, urolig, kvalm, fryser hele dagen, varm på kvelden. Sliter med vekslende lavt/høyt blodtrykk og litt høy puls, angst?.

    Siste stoffskifteprøvene for 14 dager siden viste Ft4-20 Ft3 5,2.

    Sliter veldig nå. Skjelver innvendig, angst, forferdelig metallsmak i munnen, vissen i armene, tørst og dårlig konsentrasjon. Prøvt å øke dosen med Cortef, men føler ikke det hjelper. Føler meg nesten mer stressa 1,5-2,5 timer etter å ha tatt cortef. Har også hatt diare de siste 14 dagene.

    Hva skjer med meg. Håper at noen her inne kan hjelpe.

  2. #2
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Sikken redelighed, hva' ? Isa ?

    Den behandling du er sat på, kan næsten kun være ordineret på Balderklinikken, eller ?

    Hos patienter der behandles med kombination Thyroid/syntetisk T4 er det mest Thyroid der trækker læsset. Syntetisk T4 pynter kun på FT4-prøverne, og så "maskerer" den ellers den faktiske T4-mangel så den ikke fremkalder den hormonale (over)kompensation fra andre kirtler. I en korrekt fungerende behandling (dvs. dosen og ikke blandet med syntetisk) bør FT4 ligge lavt mens FT3 må gerne ligge højt og endda gerne overskride en smule øverste ref.område.

    Hvis man derimod er i Thyroid-behandling og alligevel har FT4 et stykke over midten af normalområdet, er dette et tegn på at behandlingen ikke fungerer korrekt af en eller anden årsag, og at man hellere må prøve at opdage hvad det er der er gået galt. Hos rigtig mange kom bedringen først for alvor i gang, da de gik over til "ren" Thyroid.

    Det er netop ikke engang det ellers normale FT3, men den syntetisk-kontamineret FT4-prøve, forøvrigt kun sølle 2,4 points over normalområdet, der var grunden til at din dose af syntetisk T4 blev halveret, selv om du de facto allerede været underdoseret (tyder nemlig det "ulogisk" høje FT3 på) allerede inden halveringen af Levaxin, og alene dette kunne være udløsende for reaktionen fra binyrerne. Når man har "trætte" binyrer, vil ingen behandling virke optimalt, hvis kroppen fortsat mangler thyreoideahormoner af den - med kroppen kompatible type. At opretholde thyreoideahormonmangel med den kriminelle kombination af organisk og syntetisk, samtidigt med Cortef, er som at spytte mod vinden - det er næsten værre end slet ikke at gøre noget.

    Er det ikke faldet lægen ind, at tegn som veldig varm og litt høy puls kunne enten være tegn på at overgangsalderen var ved at træde ind, eller et tilbagefald af overgangsalder-symptomer pga. yderligere aldersbetingede fald i progesteron og østrogener? Hvorfor i alverden skulle han pille ved din thyreoidea-behandling? Fordi du har klaget over veldig varme og litt høy puls? Det gør de fleste kvinder i overgangsalderen.... jeg gjorde i hvert fald.

    Du må fortælle noget mere detaljeret om status for dit Hashimoto's, og hvordan, på hvilken baggrund beslutningen om tillæg af Cortef blev truffet, og hvorfor fik du ikke kombineret Cortef med Florinef, en støtte til et andet binyre-hormon - aldosteron, der ofte også kommer i mangel ved underfunktion af binyrer og netop giver et væld af symptomer, bl.a. de fleste af dem du har beskrevet. Underligt... altså set i lyset af din beskrivelse.

    Hvad siger dine læger til "det hele"?

    Gør dig selv en tjeneste og print ud disse tests fra links herunder (PDF'er):


    Udfyld disse skemaer, regn ud Overall total (points) og se hvad hvad resultaterne siger... desværre på engelsk, men prøv alligevel, eller få hjælp fra nogen? Det er dr. Hertoghe fra Belgien der har udarbejdet disse skemaer, og hvis der er nogen her i Europa der kan sine hormoner, er det ham. Et overordnet overblik er alt der behøves lige nu. Bare så du selv ved, hvad vej at vende blikket i søgen efter en løsning. Kom tilbage og fortæl, hvad disse skemaer har vist.

    Din familie må også have det ad h....de til. Min medfølelse. Ha' en OK weekend, trods alt.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  3. #3
    Medlem siden
    Apr 2014
    Sted
    Vest-Agder
    Alder
    61
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Takk Anisa for svaret.

    Går til D.S på heggeli, men føler ikke han følger meg opp. Overgangsalderen er over for flere år siden, og det var antagelig da jeg fikk Hashimoto uten at det ble oppdaget. Fikk diagnosen i 2011, ble satt på Levaxin. Ble bare verre og verre, stress, vekttap o.s.v. I januar 2012 kom jeg til D.S.

    Kortisolverdiene mine i døgnurin var da 65. Ble satt på Cortef, Dhea, Østrogel, pregnenolone og Utrogestan. Skulle også bytte over fra Levaxin til Erfa. Dette ble gjort, men jeg klarte ikke å komme opp i dose. Ble tett i hodet og veldig rask tikkende hjertebank.

    Dette på 120 erfa: Ft3 4,3 Ft4 13,6. Tilsatte så Levaxin igjen, men måtte da ned på Erfa. Har måtte gå mer og mer ned på Erfa p.g.a høy puls, men nå hjelper ingenting. Føler adrenalinet pumper, skjelver, angst, kvalm, føler jeg vil besvime og det hyler i ørene. Har høyt blodtrykk og høy puls når jeg står opp, lavt blodtrykk og litt for høy puls utpå dagen.

    Hva gjør jeg nå. Er i tilegg blitt redd for det som skjer med kroppen, har ikke hatt det sånn før.
    Sist endret av Admin; 04-10-14 kl 17:01 Begrunnelse: Innlegget redigert i mindre avsnitt

  4. #4
    Medlem siden
    Apr 2014
    Sted
    Vest-Agder
    Alder
    61
    Meldinger
    8

    Standard Kan jeg være overdosert, eller er det binyrene som sliter?

    Sliter for tiden veldig. Svak, innvendig skjelv, anfall av panikk, fryser om dagen, svetter om natten. Og et forferdelig stress i kroppen om dagen.

    Har vært på alverdens doser, men aldri funnet noen som har fungert. God en liten stund, så dårlig og stressa igjen. Gikk på ren erfa 120mg - 15/3-13:
    Ft3 4,4 (3,1-6,8)
    Ft4 13,1 (11-22)
    Tsh0,016.

    Klarte ikke å gå på denne dosen p.g.a høy puls, tikkende hjertebank og et hode i sky. Gikk over til 112,5 erfa + 25 levaxin. Prøvene har variert litt på denne dosen:
    Ft3 fra 5,4-5,6
    Ft4 fra 13,7-19,7
    tsh 0,010.

    Følte at jeg ble mer og mer stressa i mai i år, gikk derfor ned til 90 erfa + 50 levaxin. Følte meg etter en måned på denne dosen veldig varm og hadde høy puls, men stresset var borte og jeg sov bedre.

    Nye prøver viste ft3 6,6 ft4 24,4. fikk da beskjed a fastlegen om å gå ned. Han er helt imot erfa, ikke til mye hjelp. Går også til D.S på heggeli, men føler jeg får beskjed om å bare prøve nye dosesamensettninger, ingen veiledning.

    Nå går jeg på 90 erfa og 25 levaxin siden slutten av mai. Første tiden gikk det greit, men fra august er jeg blitt verre og verre. Begynte med at jeg ble mer og mer stressa, begynte å fryse mer, fikk ikke sove før langt på natt, tiltaksløs og nå i det siste anfall av angst?/adrenalinutslipp?

    Blir så stressa at jeg holder på å tørne og må bare grine for å lette på trykket. Har også hatt en veldig indre skjelv som er blitt verre og verre. Siste måling var FT3 5,3 og ft4 20.

    Har også prøvt å øke cortef fra 4x5 til 6x5 men synes nesten det gjorde stresset verre. Er nå tilbake på 4x5 tabletter. Noen kloke hoder som kan hjelpe meg. Hva skal jeg prøve. Vet at det er mange flinke her inne, Vigdis, Hansen, Anisa og flere.
    Sist endret av Admin; 04-10-14 kl 16:58 Begrunnelse: Innlegget redigert i mindre avsnitt

  5. #5
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Sitat Opprinnelig skrevet av Isa Vis post
    Går til D.S på heggeli, men føler ikke han følger meg opp. Overgangsalderen er over for flere år siden, og det var antagelig da jeg fikk Hashimoto uten at det ble oppdaget. Fikk diagnosen i 2011, ble satt på Levaxin. Ble bare verre og verre, stress, vekttap o.s.v. I januar 2012 kom jeg til D.S.

    Kortisolverdiene mine i døgnurin var da 65. Ble satt på Cortef, Dhea, Østrogel, pregnenolone og Utrogestan. Skulle også bytte over fra Levaxin til Erfa. Dette ble gjort, men jeg klarte ikke å komme opp i dose. Ble tett i hodet og veldig rask tikkende hjertebank.

    Dette på 120 erfa: Ft3 4,3 Ft4 13,6. Tilsatte så Levaxin igjen, men måtte da ned på Erfa. Har måtte gå mer og mer ned på Erfa p.g.a høy puls, men nå hjelper ingenting. Føler adrenalinet pumper, skjelver, angst, kvalm, føler jeg vil besvime og det hyler i ørene. Har høyt blodtrykk og høy puls når jeg står opp, lavt blodtrykk og litt for høy puls utpå dagen.

    Hva gjør jeg nå. Er i tilegg blitt redd for det som skjer med kroppen, har ikke hatt det sånn før.
    Kære Isa Blot fordi overgangsalderen er passeret, betyder det ikke at hormonerne ikke hele tiden forandrer sig alligevel. Der findes efterhånden flere studier, hvor man måtte konstatere at flere kvinder med angiveligt overstået overgangsalder, alligevel måtte genoptage hormonbehandling, idet symptomerne som følge af mangel eller udsving var så ubærlige, at tilværelsen blev invalideret.

    Om det gælder dig, kan jeg selvfølgelig ikke vide, men kan kun gentage mit råd fra i går, om at benytte dr. Hertoghes test-skemaerne og se hvad resultater siger.

    Hvad angår din gang på Heggeli, kan det sagtens ske at dit tilfælde ikke længere passer med Heggelis medicinske profil? Flere her på forummet, har skiftet fra Heggeli over til Funksjonellmedisinsk senter i Oslo. Begge disse klinikker samarbejder så vidt jeg ved, så det er helt i orden at man skifter.

    Din historie og måden hvorpå din krop og sind reagerer på behandlingen (og fejl-behandling = fastlegen ) er alt for tung og pinefuld til ganske almindelig og uanset hvor ellers gode råd fra dine medpatienter. Du er simpelthen for hårdt medtaget og trænger regulær, kompetent lægehjælp til at føre dig ud af den labirynt, som bl.a. din fastlægens anbefalinger har ført dig ind i.

    Det er virkelig på tide, at der sker ændringer på dette punkt. Foruden at overveje skifte til Funksjonellmedisinsk senter i Oslo, trænger du også til at finde en bedre fastlege end ham/hende du har nu. Det kan ikke nytte at have en fastlege der undergraver den behandling, du allerede er i gang med - OG DA SLET IKKE, NÅR DENNE LÆGE SELV IKKE KAN FINDE UD AF AT HJÆLPE DIG BEDRE, END DEN BEHANDLING HAN UNDERGRAVER! Plejer ellers aldrig skrive med store bogstaver, men her er jeg altså både sur og VRED på dine vegne, og på vegne af alle andre hans patienter!

    Hvordan i helvede kan en læge sabotere en behandling, når han ikke selv magter at behandle bedre?!?

    Jeg kender til, at i Kristiansand findes en fastlege der er fortrolig med behandling med Thyroid-mediciner. Hun har ikke nogen ledige pladser lige nu, men man kan skrive sig op, eller kontakte klinikken for at høre, om hun kan gøre en undtagelse i så alvorligt tilfælde som dit? Eller måske kan Kristiansand-lægen anbefale en god læge i dit nærområde i Vest-Agder?

    Jeg ved at du helst ser at der kommer mange gode, brugbare råd til dig, her fra forummet - men kære Isa - du har for nærværende virkelig brug for mere end gode råd, ikke mindst fordi pinslerne og frygten har blokeret dig mentalt så stærkt, at den konstruktive tilgang til "gode råd", for at kunne benytte de gode råd, simpelthen lige nu er ikke tilstede hos dig. Ikke lige nu.

    Men videre skal du jo... så uanset hvor plaget og stresset du er - er du tvunget til at træffe de nødvendige beslutninger for at komme under bedre lægehjælp end du har haft på det sidste.

    Håber de andre, der med fordel har skiftet til Funksjonellmedisinsk senter i Oslo, kommer og fortæller om deres erfaring med klinik-skifte i forhold til hvad du selv har været igennem på det sidste.

    Klem, klem.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  6. #6
    Medlem siden
    Apr 2014
    Sted
    Vest-Agder
    Alder
    61
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Takk igjen anisa. Tror nok du har rett i at noe av stresset sitter i hodet, det fordi jeg selv er usikker i dosering og blir dratt i fra to sider. Vil svært gjerne ha navnet på den legen i kristiansand hvis det er mulig.Skal til heggeli 5 november, men vil sterkt vurdere å bytte etter dette.Har fått med prøveark, så får gjennomføre den timen først. Kan du sende meg navnet på legen i kristiansand på en eller annen måte. Er ikke god på data, men har epostadresse hvis ikke du kan legge det ut her.Hjelper bare at noen bryr seg.Takk igjen.

  7. #7
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Sitat Opprinnelig skrevet av Isa Vis post
    Takk igjen anisa. Tror nok du har rett i at noe av stresset sitter i hodet, det fordi jeg selv er usikker i dosering og blir dratt i fra to sider. Vil svært gjerne ha navnet på den legen i kristiansand hvis det er mulig.Skal til heggeli 5 november, men vil sterkt vurdere å bytte etter dette.Har fått med prøveark, så får gjennomføre den timen først. Kan du sende meg navnet på legen i kristiansand på en eller annen måte. Er ikke god på data, men har epostadresse hvis ikke du kan legge det ut her.Hjelper bare at noen bryr seg.Takk igjen.
    Har sendt dig en Privat Melding med lægens navn og adresse osv.. Du skal logge på forummet for at læse den.

    Sig til hvis det mislykkes at læse meldingen, så kan forummet sende den til dig med e-post.

    EDIT lidt senere: desværre ser jeg at der er vikar for tiden i stedet for denne læge. Man kan altid spørge fordi vikaren må være orienteret om de patienter, der behandles med Thyroid. Jeg ville nok spørge alligevel, hvis jeg var dig. Alt at vinde, intet at miste, som tingene er lige nu.
    Sist endret av Anisa; 04-10-14 kl 20:42 Begrunnelse: Edit
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  8. #8
    Medlem siden
    Apr 2014
    Sted
    Vest-Agder
    Alder
    61
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Tusen takk Anisa.Fikk meldingen din. Synes stresset alt har blitt noe bedre, hjelper med et håp. Skal kontakte legesenteret å høre hva de sier.

  9. #9
    Medlem siden
    Apr 2014
    Sted
    Vest-Agder
    Alder
    61
    Meldinger
    8

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Lurer fortsatt på om dosen min er for høy, eller om jeg skal prøve å gå ned litt p.g.a binyrene.Må itilfelle bli på levaxin siden Ft4 er såpass høy. Noen synspunkter.Kan jo være noe av stresset kommer av dette?Noen som vet?

  10. #10
    Medlem siden
    Jan 2009
    Sted
    Norge
    Alder
    48
    Meldinger
    1,051

    Standard Sv: Sliter så veldig med stress .

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Håber de andre, der med fordel har skiftet til Funksjonellmedisinsk senter i Oslo, kommer og fortæller om deres erfaring med klinik-skifte i forhold til hvad du selv har været igennem på det sidste.
    Hei Isa
    Ille å lese hvordan du har det nå. Føler med deg og skjønner at du er frustrert og forvirret.
    Jeg byttet fra Heggeli til Funksjonellmedisinsk senter før jul. DS kom ingen vei med meg (kom et stykke, men ikke i mål). Har hashimotos, slitne binyrer, matintoleranser, mageproblemer og er undermetylert.

    For meg har byttet vært en svært positiv opplevelse. Da jeg byttet legesenter måtte jeg starte utredningen nærmest fra start igjen. Masse ny tester (dessverre litt kostbare), men fant både bakterier i magen og tungmetallforgiftning (bly i mitt tilfelle) som ikke hadde blitt oppdaget før.

    Det er tre leger ved Funksonelledisinske senter, jeg bruker TES (tidligere kollega av DS på heggeli). Han kan mye om metylering/ortomolekylær medisin og mye om mage. Han har ikke samme fordypining i hormoner som DS, men jeg opplever han som kunnskapsrik og at han stadig utvider sitt kompetanseområde.

    Har skrytt av opplegget ved legesenteret før, og gjør det gjerne igjen. Synes det er grundig og veldig helhetlig. Jeg føler meg godt fulgt opp, blir lyttet til og jeg har blitt mye friskere i løpet av de månedene jeg har gått der. Senteret er stengt en dag i uken, da blir blir hvert case diskutert av legene i fellesskap, så på en måte får du nytte av alle legenes kunnskap på denne måten.

    Enig med Anisa, det kan være smart å få en ny vurdering. Jeg har bare godt å si om min nye lege og opplegget ved legesenteret. Så kan det godt hende at jeg drar tilbake til DS igjen om jeg skulle føle det er nødvendig senere.

    Ønsker deg riktig god bedring.
    Det er dessverre litt ventetid på Funksjonellmedisnsk senter også, så du kan vurdere å bestille time ganske fort. Hvis du kommer fra DS trenger du kanskje ikke den første inntakssamtalen? Du kan jo eventuelt spørre om det?

Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

  1. Sliter med å gå på lavkarbo
    Av toneij i forumet Lavkarbo & LCHF (Low Carbs High Fat)
    Svar: 10
    Siste melding: 17-06-12, 09:29
  2. Sliter du med å få resept på LDN?
    Av Vigdis i forumet Low Dose Naltrexone (LDN)
    Svar: 1
    Siste melding: 31-03-12, 08:01
  3. Svar: 5
    Siste melding: 17-03-12, 21:57
  4. Sliter med å bli gravide
    Av Bonzo i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 5
    Siste melding: 25-06-07, 18:50
  5. Diagnose hypo. Sliter veldig med psykiske plager og stressproblemer
    Av Thomas i forumet Hjerneskade av lavt stoffskifte: kognitive, psykiske og nevrologiske plager
    Svar: 32
    Siste melding: 28-09-06, 21:51

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn