Side 1 av 13 12311 ... Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 126

Tråd: Mine prøver

  1. #1
    Medlem siden
    Apr 2006
    Meldinger
    664

    Standard Hvor ofte tar man blodprøver da man har lavt stoffskifte?

    Hvor ofte tar man blodprøver da man har lavt stoffskifte eller for og sjekke det da? Jeg synes ikke jeg gjør det ofte at det tar tid noen ganger :,(
    Snart må jeg komme med videre ut av Anorexian også jeg kan klare det bare jeg føler meg litt tryggere og ikke redd.

  2. #2
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    kanskje hvert halvår?

    Hvis man akkurat har begynt, er det lurt å ta blodprøver alle 6 uker sier de i amerika, fordi man må påregne å øke dosen flere ganger de førte månedene . Det kan ta et år eller to å komme fram til riktig dose. Og enda må man regne med å måtte øke etterpå.

  3. #3
    Medlem siden
    Apr 2006
    Meldinger
    664

    Standard

    Ok jeg tar nok kansje litt mer enn det tror jeg hver mnd viss jeg ikke husker feil da. Men er jo ikke så lenge siden jeg har begynt med Levaxin og alt det der så da må man kansje det for og følge med litt hvordan det går med dosering av medisin
    Snart må jeg komme med videre ut av Anorexian også jeg kan klare det bare jeg føler meg litt tryggere og ikke redd.

  4. #4
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    Hver måned i begynnelsen er da sikker t også bra.

    TSH blir ikke helt stabil før etter ca 6 uker, men jeg kan tro at det også er individuelt.

    Derfor sier de 6 uker i usa.

    Få kopi av alle prøver og lag et xcel-ark og skriv doser og hvordan du har det. Alle har et individuelt punkt for hvor de skal ha ft4 og ft3.
    hos meg og mange andre synker ft3 over en viss dose med t4-medisin.
    Ved små økninger og prøver imellom kan man se om det skjer.
    men mange får ikke en slik effekt.
    Jeg mister bilnøklene flere ganger dagen hvis min ft3 er lavt...
    Så jeg mener det er lurt å følge med på blodprøvene.
    Legene har også en tendens til å høre på en hvis man kan vise fram notater.

  5. #5
    Medlem siden
    Apr 2006
    Meldinger
    664

    Standard Mine prøver

    Prøve DATO 07.03.06 DATO 16.01.06


    S-ALAT 10-45 28

    S- ASAT 15-35 23

    S -FOLINSYRE 5.0-50.0 6.8

    S-FT3 3.5-6.5 4.9 5.2

    S-FT4 10.0-22.0 12.8 13.1

    S-GLUKOSE 4.0-6.0 4.9

    S-GT 10-45 8*

    S-HDL-KOLESTERO 0.8-2.1 1.3

    S-KALIUM 3.6-4.6 4.3

    S-KOLESTERLOL 2.9-6.1 4.3

    S-LDL- KOLESTERO 1.3-4.3 2.7

    S-NATRUIM 137-145 139

    S-SHBG 23-100 51

    S-TRIGLYCERIDER 0.45-2.60 0.72

    S-TSH 0.30-4.50 2.56 7.29*

    S-VITAMIN B12 150-650 456

    S-ANTI TPO 0-60 >1300*



    Håper noen forstår den jeg kan ingen tall :,(
    Snart må jeg komme med videre ut av Anorexian også jeg kan klare det bare jeg føler meg litt tryggere og ikke redd.

  6. #6
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    Noen er leverprøver, og noen er kolesterolgreier.

    Stoffskiftegreiene er ft4 og ft3 og TSH og SHBG er litt relatert og antistoffer.
    Du er ihvertfall ikke hyper, da ville SHBG vært høy.
    Og du har høye antistoffer.

    Tallet på TSH er vel gått ned nå, du hadde 7 og det er gått ned til 2,5?

    Da er du på riktig vei.

    Jeg antar at legen vil prøve å dosere deg til en TSH rundt 1.

    åssen har du det?

  7. #7
    Medlem siden
    Apr 2006
    Meldinger
    664

    Standard

    Jepp det har gått ned til 2 føler meg ikke helt toppers men det tar vell tid jeg tar 100 mg Levaxin og det skal jeg fortsette med til neste prøve i juni
    Skal trappe opp på Cypralex til 10 mg så håper det hjelper mot angsten min da eller at jeg er så deppa Jeg må jobbe med meg selv få det bedre med meg selv sa legen men det er min jobb uff ja ja Så måtte jeg ta b vitaminer men vet ikke hvorfor men får gjøre det da

    Hva menes med høye antistoffer er det ikke bra ? Og at jeg ikke er Hyper det betyr he he mye jeg ikke vet assa :,(

    Godklemz
    Snart må jeg komme med videre ut av Anorexian også jeg kan klare det bare jeg føler meg litt tryggere og ikke redd.

  8. #8
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    Antistoffene kan gå ned noe ved riktig medisinering.
    Mine gikk ned med selen.

  9. #9
    baremei Gjest

    Standard

    Hvor lenge har du tatt den dosen du tar nå? Og hvor lenge siden er det du begynte med Levaxin?

    Jeg synes tallene tyder på at du skal ha litt større dose - hvis det er lenge siden du økte sist.

    FT4 har gått ned, det samme har FT3. At TSH synker er bra, men den bør litt lenger ned. Tilsammen tyder det på at du skal øke - med mindre du har brukt Levaxin i ganske kort tid og/eller du har økt nylig (som i de siste 2 måneder, sånn ca.).

    Folinsyre er lavt, det er nok derfor han ber deg ta B-vitaminer, tror jeg. Du burde kanskje spørre om du skal ta folsyre også (= folat = folsyre).

    Og neste gang bør også ferritin måles.

  10. #10
    Medlem siden
    Apr 2006
    Meldinger
    664

    Standard

    Den dosen jeg tar nå har jeg tatt i en 1 mnd ca tror jeg hukommelsen min er ikke god he he men tror det er det Levaxin begynte jeg med Ifjor 2005 men når uff ja så var det en tid jeg ikke tok medisinen for ingen sa til meg at den må du ikke slutte på og så flyttet jeg og fikk ny lege og da fikk jeg vite at jeg måtte ikke stoppe opp og ta medisinen da gikk jeg på 50 mg en stund igjen og da viste prøven noe med 7 og så økte jeg dosen til 100 mg og da blei det tallet 2

    Dere vet så mye jeg kan ikke noe jeg :,( Men men bra det er noen flinke mennesker der ute setter stooooooooor pris på det
    Snart må jeg komme med videre ut av Anorexian også jeg kan klare det bare jeg føler meg litt tryggere og ikke redd.

Side 1 av 13 12311 ... Siste

Lignende tråder

  1. Jeg fik konstateret lavt stofskifte for ca 4 uger siden
    Av Karen M i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 13
    Siste melding: 17-01-09, 21:08
  2. Kan noen se på mine siste prøver?
    Av Siriusen i forumet Blodprøver
    Svar: 4
    Siste melding: 23-06-08, 08:59
  3. Mine prøver...
    Av nerusvi i forumet Blodprøver
    Svar: 21
    Siste melding: 06-06-08, 14:22
  4. En som kan lese mine prøver ?
    Av i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 16
    Siste melding: 11-01-08, 18:13
  5. åssen er mine prøver?
    Av sørlandet i forumet Blodprøver
    Svar: 9
    Siste melding: 05-06-06, 20:06

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn