Side 3 av 5 Først 12345 Siste
Viser søkeresultater 21 til 30 av 44
  1. #21
    Medlem siden
    Apr 2006
    Meldinger
    2,105

    Standard

    Til Vilde

    Denne legen din virker vanskelig syns nå jeg. Det er da ikke vanskelig i det hele tatt å skrive ut en kopi med blodprøver til deg.

  2. #22
    Medlem siden
    May 2006
    Sted
    Tromsø
    Meldinger
    24

    Standard

    Hei, hei. Er ny her, men har lest innlegg på dette forumet ei stund.

    Nora skrev:
    Stoffskiftet kan noen ganger ha noe med blødngsforstyrrelser å gjøre, jeg vet om en som fikk aVWS (aquired von Willebrandts syndrom), hun fikk diverse alvorlige blødninger. Altså blødningstendens.

    Jeg har von Willebrand type 1, men har ikke hørt om aquired von Willebrandts-syndrom, er dette en sykdom som kan oppstå akutt?

    Selv har jeg ingen diagnose på lavt stoffskifte, men tror at jeg etterhvert vil få diagnosen dessverre. Min mor har hypothyreose, og jeg har selv tatt en del blodprøver for et halvt år siden, men altså legen synes de ser greie ut. Føler selv jeg har de fleste symptomer på lavt stoffskifte, og er stort sett trøtt og sliten det meste av tiden.

    Vil ikke kuppe tråden, men kan noen av dere se på mine blodprøvesvar som ble tatt i november 05?

    HDL-Kolesterol: 1.4 (0.9 - 2.2)
    LDL-Kolesterol: 2.5
    Alk.fosfater: 54 (35 - 105)
    Gamma GT: 16 (10 - 75)
    Kolesterol 4.3 (4.1 - 8.7)
    Natrium: 137 (136 - 148)
    Kalium: 4.0 (3.2 - 4.7)
    Calsium 2.25 (2.20 - 2.60)
    Urinsyre: 313 (120 - 340)
    Ferritin: 14 (10 - 167)
    Fritt thyroksin: 12 (9 - 22)
    TSH: 2.57 (0.20 - 4.30)
    Fritt trijodthyroksin 5.0 (2.8 - 7.1)
    B12: 307 (150 - 580)
    Tromboc: 195 (150 - 450)

    Tenkte jeg skulle bestille meg en ny time for å kontrollere at alt er greit, er det noen andre prøver dere vil anbefale. På forhånd tusen takk.

  3. #23
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    På Medline (hvor bare peer-revieved artikler er registrert, og ingen lege kan avvise referansen) er det noen referanser om willebrandt og hypothyreose:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... med_docsum
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... med_docsum
    Hun som postet på Uk forumet sier at hun må ha ft4 helt høyt oppe i referanseområdet, ikke på 12 for eksempel slik du har det, da forsvinner aquired von Willebrandt.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... med_docsum
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... med_docsum
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... med_DocSum
    osv.
    Du kan so spørre om du kan begynne med behandling for hypothyreose pga. von Willebrand, du trenger vel thyroxin før eller siden. Din TSH er jo langt over det som er normalt. (normalt er nær 1)

  4. #24
    Medlem siden
    May 2006
    Meldinger
    69

    Standard Blodprøver

    Hei igjen.

    Tusen takk for gode råd og en enorm støtte i tidligere innlegg.

    Jeg har bestemt meg for å ringe legen og be om å få ta noen blodprøver og for å be om en time en til to uker senere.

    Men jeg har lyst å sjekke alt... inkludert kyssesyken.
    Kan dere ramse opp de blodprøvene man bør ta for generell undersøkelse og ikke bare stoffskifte?

    Klemmer

  5. #25
    Medlem siden
    May 2006
    Meldinger
    69

    Standard Nye blodprøver

    Hei.

    Jeg ringte legen for å få svar på blodprøvene. Damen i skranken sa at de var fine.

    Vel vitende om at de bare går etter referanseområdene spurte jeg etter verdiene.

    TSH var på 2.47 og FT4 var på 12.9
    De er analysert på Haukeland.

    Jeg føler meg elendig og har stort behov for hvile og sove.
    På en måte føler jeg at jeg ikke kan bli verre. ( Jeg vet jo at jeg kan det, men jeg kan grine bare fordi jeg er så sliten).

    Jeg spurte om hun kunne be legen ringe meg og hun skulle legge igjen beskjed til han.
    Så nå venter jeg på at han ringer.

    Blir så fortvilet. Min gamle fastlege mente jeg var overdosert med en TSH på 0.6 og Ft4 på 19. Og jeg måtte nedjustere. Og dette endte det med.
    Har byttet lege. Er spent på hva han sier...

    Vilde

  6. #26
    Medlem siden
    Apr 2006
    Sted
    Rogaland
    Alder
    47
    Meldinger
    2,691

    Standard

    Din siste fastlege er en dust! Du var jo ikke overmedisinert.. :evil:
    Hilsen Anne Ma
    Bekymring er som en gyngestol: Den gir deg noe å gjøre, men den får deg ingen steder.

  7. #27
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    En ft4 på 19 er neppe overmedisinert.
    Kjenner ingen som har det bra med en ft4 på 12, annet enn at jeg vet at det er noen få på Armour som istedefor har en høy ft3.

    Selv umedisinerte ville hatt det passe ille med en ft4 på 12-noe.

    I sommer økte jeg, jeg måtte, og sa det til legen. No problem.
    Jeg sa det gikk bare ikke (på den dosen jeg hadde før).

    Jeg vil ikke anbefale noen å bare øke dosen, man skal drøfte det med legen.

    Forresten, de offisielle behansligsmål er en TSH mellom 0,5 og 1,5.
    Men jeg mener 0,5 er for høyt.
    En undersøkelse i tyskland fant at det er nærmere 0,25 (hos umedisinerte. tilført thyroxin er kjent for å senke TSH mye)
    http://www.schilddruese.net/oeffentlich ... ws4436.php

  8. #28
    Medlem siden
    May 2006
    Meldinger
    69

    Standard

    Tusen takk for svar! Er så godt å vite at dere forstår.

    Har pratet med legen. Tror ikke han hadde tenkt å ringe meg, men jeg ringte han. Prøvene var innenfor normal området, men forstod meg når jeg sa at jeg ikke følte meg det spor bra.

    Så nå skal jeg øke medisinen. Men bare med 50mikrogram i uka. Vet ikke om det vil utgjøre så stor forskjell, men jeg må prøve. Er så sliten og tårene er ikke langt unna...

    Men denne legen er i alle fall mye greiere enn han forrige. Legen min nå sa at han sender meg svarene på blodprøvene. På meg virket det som at det var noe han gjorde hver gang, uansett resultat. Han mente det var greit for meg å følge med. Min forrige fastlege måtte jeg kjempe med om å få utskrift av prøvene.

    Takk for forståelse når jeg føler at alt butter imot!

    *KLEM*

  9. #29
    baremei Gjest

    Standard

    Det er bra han er bedre enn den forrige, men jeg vet ikke helt om jeg ville godtatt en så beskjeden økning. Det vil jo ta år før du er oppe i en dose som gjør noe noe fornuftig med formen og tallene dine.

    Jeg ville bedt om å få øke med 25mcg/dag - hver dag.

  10. #30
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard

    Enig, siden ft4 er på 12-noe.

Side 3 av 5 Først 12345 Siste

Lignende tråder

  1. Lavt stoffskifte av anoreksi
    Av Lilja i forumet Lavt stoffskifte av spiseforstyrrelse?
    Svar: 339
    Siste melding: 29-07-11, 21:28
  2. Hvor lenge kan man ha hatt lavt stoffskifte?
    Av Skyggehodet i forumet Hjerneskade av lavt stoffskifte: kognitive, psykiske og nevrologiske plager
    Svar: 14
    Siste melding: 05-02-08, 11:53
  3. Hvor lenge kan man ha hatt lavt stoffskifte?
    Av Skyggehodet i forumet Lavt stoffskifte hos menn
    Svar: 14
    Siste melding: 05-02-08, 11:53
  4. Jeg har hatt lavt stoffskifte i over 10 år etter en graviditet
    Av Lindalorraine i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 7
    Siste melding: 27-03-07, 20:57
  5. Har sikkert hatt lavt stoffskifte siden fødselen
    Av Alani i forumet Lavt stoffskifte
    Svar: 51
    Siste melding: 18-05-05, 19:30

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn