Side 1 av 2 12 Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 17
  1. #1
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Østlandet
    Meldinger
    105

    Standard Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Hei!

    Dr. Imre Hercz. Er det noen som har erfaring med han?

    Jeg prøver nå å komme i gang med utredning til meg og barna. Vi har mange symptomer på lavt stoffskifte.

    Tusen takk i forveien!
    Lulu

  2. #2
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Om han er flink? Ved du hvad Lulu? Jeg tror fast på, at med denne fortid kan man ikke være læge, uden også at have samvittighed og viljen til at holde fast på patienten, indtil man finder en rimelig løsning på patientens problem. Han forstår at sætte pris på og har respekt for livet - også sine patienters liv, er jeg sikker på. Det skader heller ikke, at han tilhører den generation af læger, der blev uddannet før tallenes/blodprøvenes tyranni er blevet delen af pensum på lægestudiet.

    Hvis det var mig og det var i Danmark, ville jeg gerne tage chancen med denne læge.
    Sitat Opprinnelig skrevet av Lulu Vis post
    Jeg prøver nå å komme i gang med utredning til meg og barna. Vi har mange symptomer på lavt stoffskifte.
    Hele familien Lulu?
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  3. #3
    Medlem siden
    Apr 2009
    Meldinger
    33

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Min svigermor på snart 90 har brukt denne legen i mange år, men selv hun syntes det var greit å bytte til en yngre lege for ca. 3 år(?) siden... Mannen er tross alt rundt 80 år!
    1+1

  4. #4
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Østlandet
    Meldinger
    105

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Nå har jeg vært hos han. Han var meget spesiel. Han gav meg og barna rekvisisjon til en del blodprøver. Ikke alle som jeg ønsket men mange. Han fortalt at han behandler med levoxin. Så nå trenger jeg å få en lege i Oslo område som vil behandle med armour.

  5. #5
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Østlandet
    Meldinger
    105

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Jeg gikk tilbake til han en gang til. Han mente at ut fra prøve resultatene så hadde ingen av oss hypothyroidea. Istedenfor var han svært beskjymet for våre høye kolesterol. Han gikk så langt at han ringte meg og sendt meg brev etter jeg avbestilt 3. time hos han.

    Dette skrev ham:

    Moren har avbestlt videre us. hos meg. pga. at jeg mener at hun ikke har hypotyr. trass hun har en tpo 135., mens norm. thyreoider. Men både hun og hennes 2 barn har en livasvarlig famil. kolesterolsykdom som må behandles.
    Hun vil finne en annen lege, som vil gi henne stoffskifte behandling fordi da kan hennes kol. bedres. Jeg har forlkart at barna må us. og behandl. Min samvittighet tillater meg ikke å la være å sende henne prøvene i håp at hun vil minst la undersøke barna sine for å unngå fremtidige hjertesykdomer. Det er leit at de ikke vil høre på meg.

    Han mente at jeg ikke hadde hypo symptomer. Men han avbrøyt meg hver gang jeg skulle fortelle om mine symptomer. Han hang seg mest opp i at jeg er slank. Det var jeg ikke før når jeg spist som alle andre. Det er bare fordi jeg går på en vannvittig hardt lav-karbo diet at jeg ikke er stor.

    Uff! Jeg kjenner at jeg føler litt redd for systemet at de skal komme og tvinge meg til å føre mine barn med statiner.

    Her er våre test resultater:

    Meg:
    S-lipoprotein 1024 (<500)
    kolesterol 12.1 (3,3-6,9)
    LDL: 9,8 (1,4-4,7)
    Vit D: 68 (50-150)
    TSH 2,7 (0,2.-4)
    Fritt t4: 10,8 (9,0-22)
    T3: 4,0 (2,3-5,7)

    Sønn 8 år:
    S-kolesterol: 14.5
    LDL: 11
    vitamin D: 89
    Fritt T4 12,9
    TSH 1,7

    Datter 4 år:
    Kolesterol 15,8 (2,9-6,1)
    LDL: 12,5 (1,2-4,3)
    Vit D: 95 (25-130)
    Fritt t4: 12,5 (9-22)
    TSH 1,9 (,2-4)
    T3 4,6 (2,3-5,7)

    Jeg hadde gjerne hørt om noen har klart å få ned kolosterolet etter oppstart på hypo meds?

    Takk i forveien,
    mvh Lulu

  6. #6
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Om han er flink? Ved du hvad Lulu? Jeg tror fast på, at med denne fortid kan man ikke være læge, uden også at have samvittighed og viljen til at holde fast på patienten, indtil man finder en rimelig løsning på patientens problem. Han forstår at sætte pris på og har respekt for livet - også sine patienters liv, er jeg sikker på. Det skader heller ikke, at han tilhører den generation af læger, der blev uddannet før tallenes/blodprøvenes tyranni er blevet delen af pensum på lægestudiet.

    Hvis det var mig og det var i Danmark, ville jeg gerne tage chancen med denne læge.
    Sitat Opprinnelig skrevet av Lulu Vis post
    Han mente at jeg ikke hadde hypo symptomer. Men han avbrøyt meg hver gang jeg skulle fortelle om mine symptomer. Han hang seg mest opp i at jeg er slank. Det var jeg ikke før når jeg spist som alle andre. Det er bare fordi jeg går på en vannvittig hardt lav-karbo diet at jeg ikke er stor.

    Uff! Jeg kjenner at jeg føler litt redd for systemet at de skal komme og tvinge meg til å føre mine barn med statiner.
    Det er ikke ofte, at jeg bliver flov over mig selv og mine kommentarer. Det er jeg nu! Gid jeg havde bidt tungen af mig selv, billedligt talt, før jeg havde svaret dig den gang - Lulu

    Hvorfra havde jeg fået den stupide idè, at blot fordi man er en gammel læge - må man nødvendigvis være en klog læge?

    Det må du meget undskylde, Lulu. Meget!
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  7. #7
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Østlandet
    Meldinger
    105

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Kjære Anisa,

    Tusen takk for det. Det er ikke noe farlig! Jeg tenkte det samme og jeg hadde gått til han uansett din kommentær. Jeg var mest interessert i å vite om noen andre hadde erfaringer med han. Du er snill som skriver unskyld men det er ikke nødvendig. Jeg setter så pris på dine innlegg. Du kan utrolig mye og det er fantastisk at du tar deg tid til å dele din kunnskap med andre.

    klem fra Lulu

  8. #8
    Medlem siden
    Mar 2005
    Alder
    74
    Meldinger
    490

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Det er en liten språklig nyanse her, med flink mener vi jo dyktig, mens på Dansk betyr det vel hyggelig og grei. Men det tror jeg Anisa vet.

    Anti TPO på over 100 regnes vel som høy nok til å utelukke testens feilmargin.
    Klart at enkelt tilfeller kan forekomme, men jeg forstår ikke man da ikke blir tilbudt sikkrere tester for å fastslå.

    Testen er ikke helt å stole på. Den har flere feil, bla. utvikler 10% av de med høyere resultat enn 35 aldri hypothyreose.

    FNB er ikke så mye brukt her på berget, men den utføres flere steder.
    Og spør hvorfor de ikke vil bruke mer tid på å gi deg den vissheten !

    Et svar fra en lege : http://www.lommelegen.no/357846/hoy-anti-tpo
    http://www.nettdoktor.no/sykdommer/f...rolarvelig.php

    En familiær hyperkolesterolemi kan vel fastslås med en gentest.
    Jeg vil likevel legge til at grensene får når man går inn på dette er noe vikende.
    Jeg gikk selv med LDL på det jevne var oppunder 6, noen ganger over, uten
    at man "grep inn".
    Etter overgang til Armour er denne normalisert, så det er en forbindelse til stoffskiftet.
    Dermed ikke sikkert at du har den da.
    • Hansen - tidligere n'Finn og Finn Lang (på Facebook) forlot forumet i 2010 på grunn av et kontrovers om jod.

  9. #9
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Sitat Opprinnelig skrevet av Lulu Vis post
    Jeg setter så pris på dine innlegg. Du kan utrolig mye og det er fantastisk at du tar deg tid til å dele din kunnskap med andre.
    Mange tak

    Men havde jeg ikke for mange år siden, læst hvad n`Finn og andre skrev her på forummet - kunne jeg ikke nå at redde min hjerne, på målstregen, hvor underbehandlet hypothyreose var ved at gøre mig til grøntsag. Bare tanken om, at der må være flere som jeg var dengang, gjorde/gør mig stiv af skræk, og så lærer jeg og skriver nyt, hvor jeg kan.... Men det gør du jo også selv Lulu Nu fordi du selv har en bekymring. Senere måske kommer du til at give videre.... Og så slutter ringen et bedre sted end det startede.
    Sitat Opprinnelig skrevet av Lulu Vis post
    Istedenfor var han svært beskjymet for våre høye kolesterol. (...) Men både hun og hennes 2 barn har en livasvarlig famil. kolesterolsykdom som må behandles.
    Det tyder på at han ikke følger med udviklingen og forfølger en ide, der er ikke så nær videnskabeligt bevist, som vi ellers kan få indtryk af, når vi hører og læser om det i de populære medier.

    Det er en kendsgerning, at mennesker med højere kolesterol end andre - lever længere og oppe i alderen er mere sygdomsfrie end de "sunde". Og det er også en kendsgerning, at største parten af "forskning" i kolesterol er udført i lægemiddelsindrustriens regi. Fri forskning på dette felt er meget mere beskeden i omfang, derimod den fri forskning som alligevel findes, giver et ganske andet billede af kolesterolfaren, end det, for tiden, politisk korrekte.

    Det bliver nok svært at forvente en ordentlig forskning på området, så længe statinerne sælges. Der er mange mægtige interesser på spil og disse vil ikke afgive markedsandele uden sværdsslag, også selv om disse "sværdsslag" rammer sagesløse patienter.

    En pæn opstilling af kolesterolets helsebringende egenskaber findes på hjemmesiden hos lægen Uffe Ravnskov. Artiklens overskrift er slet og ret: Fordelene med et højt kolesteroltal, hvor der bl.a. omtales forsøg med rotter, der har en "familiær hyperkolesterolæmi". Der står bl.a.:

    "Familiær hyperkolesterolæmi forekommer ikke blot hos mennesker. Den hollandske forsker Mihai Netea og hans team fra Universitetshospitalet i Nijmegen har studeret mus med denne abnormitet. De injicerede samme mængde endotoxin på normale mus og på mus med familiær hyperkolesterolæmi, hvis LDL-kolesterol var fire gange højere. Alle de normale mus døde hurtigt, mens de var nødt til at injicere otte gange mere endotoxin for at slå musene med det høje LDL-kolesterol ihjel. I et andet eksperiment injicerede de levende bakterier i stedet for endotoxin og fandt at dobbelt så mange mus med familiær hyperkolesterolemi overlevede sammenlignet med normale mus."

    Hvem ved, hvorfor nogle slægter udvikler denne familiær hyperkolesterolæmi og arver denne gennem generationer, mens andre ikke gør? Og er det i orden, at kalde dette for en abnormitet? Det kunne jo være, at for flere generationer siden, levede nogle slægter under forhold, hvor højt kolesterol var nødvendig for almindelig overlevelse, og derfor har "naturen" fulgt op på disse særlige, måske ekstreme behov, ved at "tillade" netop denne bestemte mutation?

    I stedet for at kalde familiær hyperkolesterolæmi for "abnorm" kunne man f.eks. begynde at udforske fænomenet og derved kunne senere finde svar/behandling for andre helseproblemer, som i dag er f.eks. uhelbredelige - måske fordi de pågældende syge netop ikke kan generere kolesterol nok til at deres kroppe kan reparere sig selv? Bare en tanke.
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  10. #10
    Medlem siden
    Apr 2009
    Sted
    Vestfold
    Alder
    55
    Meldinger
    911

    Standard Sv: Dr. Imre Hercz. Er han flink?

    Jeg har lavt stoffskifte og har fått senket mitt kolesterol med noe endring i kosthold og høyere aktivitet. Allikevel vil jeg nevne at vi da ikke snakker om nivåer som er i nærheten av de du og dine barn har, men mer det som kan betegnes som moderat forhøyet. Legger ved en link til deg der det nede på siden også finnes noen andre linker hvor du kan lese mer om dette.

    http://www.apotek1.no/raadogtjeneste...oyt_kolesterol


    Er det tatt lipoprotein og anti-tpo prøver av dine barn? Hvis ikke bør vel dette gjøres. Jeg ville selv valgt å følge opp og søke mer utredning og kunnskap om behandlingsmuligheter og forebyggende tiltak ved disse kolesterolverdiene. Jeg skal derimot ikke begi meg inn på hvordan behandles, det får de med kunnskap på området ta seg av.

    Jeg er selv skeptisk til statiner, men det er jeg til mange medikamenter. Jeg er allikevel i stand til å se at det finnes tilstander hvor medisiner er et nødvendig "onde". Jeg ville bedt om ytterligere utredning av dette og også oppfølging av stoffskiftet av dere alle tre. Hvorvidt det skal settes i gang noen "prøvebehandling" av stoffskiftet eller ikke hos deg som har påvist anti-tpo er det sikkert massiv uenighet om så lenge de andre verdiene er innenfor "normalområder".

Side 1 av 2 12 Siste

Lignende tråder

  1. Svar: 2
    Siste melding: 28-07-08, 13:06

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn