Viser søkeresultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Medlem siden
    Dec 2009
    Sted
    Candyland
    Alder
    49
    Meldinger
    3,043

    Post Verdiene til min datter på 11 år

    Hei på dere

    Siven refererer noen verdier som likner på verdiene til min datter på 11 år.
    Hun har blitt målt på litt av hvert, bl.a

    S-TSH 3,25 (0.2 - 4.5)
    S-FRT4 14 (8 - 20)
    S-B12 381 (150 - 650)

    Anti-TPO eller TRAS er ikke målt. Hun har *utslag på

    B-TR.C 435 (145 - 390)
    S-TRANS 3.3 (1.9 - 3.3)
    S-CL 105 (105 - 650)

    Datteren min er tynn, blid og funker godt på skole og med folk i alle aldre -
    så jeg er ikke veldig bekymret, men dette med stoffskifteproblemer har jeg
    nylig fått greie på at flere av kusinene mine har.


    Ja,ja - Fortsatt God Jul, sa
    Kevlin
    ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
    Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
    Min første halve pille med Erfa

  2. #2
    Medlem siden
    Mar 2005
    Alder
    74
    Meldinger
    490

    Standard Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    Stoffskifteverdiene er jo typiske for barn. De har (skal ha) høyere TSH enn oss.
    Likevel er stoffskifteverdiene hverken spesifisert etter alder eller kjønn.
    • Hansen - tidligere n'Finn og Finn Lang (på Facebook) forlot forumet i 2010 på grunn av et kontrovers om jod.

  3. #3
    Medlem siden
    Nov 2009
    Alder
    49
    Meldinger
    225

    Standard Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    Hei Kevlin

    Det er bra at datteren din virker frisk og rask for da har hun sikkert ikke utviklet noe, det er også bra at du har tatt prøver slik at du har verdiene hennes mens hun er i form. Du vil helt sikkert merke forskjell på henne hvis noe er på gang, og da vet du jo også hvor arvelig dette er slik at du kan kontrollere igjen.

    Min datter hadde sist gang en TSH på 3,5 og som Finn sier så er denne verdiene visst nok høyere for barn, men jeg vet ikke om jeg kan kalle henne baren for hun har mens og fyller 15 år i januar. I tillegg så hadde hun FT4 på 11 og anti tpo på 135. Jeg tok henne med til legen for at jeg ser at hun virkelig sliter.

    Det som bekymrer meg er kombinasjonen av symptomene og at hun har fått påvist antistoff og at FT4 er lav på ref området. Første gang vi tok prøver hadde hun TSH på 1,? husker ikke helt og FT4 på 14, da var det egentlig bare for å kartlegge verdiene slik at jeg hadde de til senere, vi er 3 generasjoner som har Hashinotos og hun er 4 generasjon i vår slekt. Da ble ikke antistoffene målt og hun var svært så frisk og rask.

    Vi venter på utredning i form av ultralyd og nye prøver nå over nyttår og jeg er veldig spent... Det tok nemlig lang tid for meg med symptomer før jeg ble medisinert.

    Ønsker deg fortsatt god romjul og godt friskt nyttår

  4. #4
    Medlem siden
    Dec 2009
    Sted
    Candyland
    Alder
    49
    Meldinger
    3,043

    Standard Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    Hei på dere - takk for svar

    Datteren min ligger helt på grensen for å få * på andre "stoffer" -
    bl.a er hun lav på jern (som jeg også er), men hun klarer ikke å svelge jerntilskudd

    Og det med å ha blodprøvesvar FØR man blir dårlig - sin egen normal -
    det er ikke av liten viktighet.
    Selv så spurte jeg for 15 - 20 år siden legen om "helsjekk" - men da nærmest himlet han med øynene:
    for foruten stiv nakkemuskulatur så var jeg jo frisk og rask ..

    Den aller første blodprøve av meg var 2,5 år ettter dateren min ble født - da var jeg altså 37 år gammel: slå den!

    Et halvt år etter sendte han meg til psykolog... og så videre ogsåvidere


    Nei - nå må jeg visst stikke, sjekker innom seinere ha en fiiiin kveld
    Kevlin
    ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
    Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
    Min første halve pille med Erfa

  5. #5
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    barn skal helst har ft4 i øvre tredel eller fjerdedel .

    De skal ikke ha høy TSH, men den reagerer kjapperen enn voksnes--ved synkende ft4 skal TSH skyte oppover raskere enn voksnes.

    Få tatt noen nye prøver om noen uker, og denne gangen også antistoffene.

  6. #6
    Medlem siden
    Dec 2009
    Sted
    Candyland
    Alder
    49
    Meldinger
    3,043

    Post Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    Sitat Opprinnelig skrevet av Kevlin Vis post
    Siven refererer noen verdier som likner på verdiene til min datter på 11 år.
    Hun har blitt målt på litt av hvert, bl.a

    S-TSH 3,25 (0.2 - 4.5)
    S-FRT4 14 (8 - 20)
    S-B12 381 (150 - 650)

    B-TR.C 435 (145 - 390)
    S-TRANS 3.3 (1.9 - 3.3)
    S-CL 105 (105 - 650)
    Nå er datteren min 14 år og hun har blitt sjekket på flere verdier -
    bl.a Vitamin D som ligger på 26

    S-TSH 3,1 (0,2 - 4)
    S-fT4 12,7 (11 - 23)
    S-fT3 4,7 (3,5 - 6,5)
    Anti-TPO og TRAS ligger lavt - så det var jo enda godt!

    S-Ferritin 16 (7 - 142)
    * S-Jern 6 (10 - 25)
    * S-Jernbindingskap. 87 (49 - 83)
    * S-Jernmetning 7 (10 - 50)

    * S-Vitamin D 26 (50 - 150)
    S-B12 277 (170 - 650)
    S-ALAT 14 (<45)
    S-Metylmalonsyre 0,29 (<0,30)

    Ellers er målt Folat, P-Homocystein og Kreatinin som alle ligger midt i sine ref.områder.
    Noe som heter S-eGFR (MDRD) står oppført med SEKOMM,
    så det er kanskje noe som ikke er ferdig analysert enda...
    Kevlin
    ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
    Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
    Min første halve pille med Erfa

  7. #7
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Question Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    Kevlin?

    Nej, det er ikke imponerende tal. Jeg kan godt forstå at du er opmærksom, og hvis du er bekymret, kan jeg også godt forstå det...

    Hvad med jod og selen? Er de nogensinde målt? Disse "jern-resultater" kunne tyde på at din datter har både jod- og selenmangel, og begge disse alene kan føre til lavt stofskifte. Jeg tror at en teenager i voksealderen har brug for at ligge højere i både T3 og T4, end tilfældet er...

    B12 er heller ikke imponerende, og da slet ikke for en teenager med vokseværk... Er hendes kost den samme type som din? Hvordan spiser I?

    Hvordan har hun det?
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  8. #8
    Medlem siden
    Dec 2009
    Sted
    Candyland
    Alder
    49
    Meldinger
    3,043

    Post Sv: Verdiene til min datter på 11 år

    Skam å si så spiser vi ikke så veldig sunt... skulle spist mye mer grønnsaker.
    Jod har hun strøket på underarmen og den var svakt synlig også dagen ettepå
    (joden jeg strøk på meg selv forsvant iløpet av få timer).
    http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...ighlight=armen (svar #2 - Anisa).

    Jeg ble helt på gråten når jeg så hvor lavt hun lå - spesielt på D3 og B12
    Jeg har ikke hatt mistanke om dette, for selv om hun har vært trøtt og sliten til tider -
    så er hun blid og har også stort sett hanket inn 4 og 5 på alle prøver og tangert 6 noen ganger også.
    Forstår nesten ikke at det er mulig å gjøre det så bra på skolen når hun ligger så lavt

    Hun passerer heller ikke "klypetesten" - dvs hun har myxødem under huden
    http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...ad.php?t=13496 .
    Hun får bare mer og mer kviser - også på overkroppen
    http://www.sonjas-stoffskifteforum.i...ad.php?t=12717

    Legen kastet knapt et blikk på utskriften jeg hadde med fra Starr's bok -
    og mente heller at tre måneder med aminojern samt 1000 IU med D3 om dagen ville hjelpe....

    Dette er ikke bra nok!
    Så nå får hun 5000 IU med D3 og massive doser med B12
    + mer normale doser av de andre B'ene. Hun klarer bare å svelge flytende eller små kapsler,
    så det selentilskuddet jeg bruker er ikke noe for henne.
    Og ikke minst: hun får nå 30 mg erfa av min medisin hver kveld (de er heldigvis jo greie å tygge).
    Kevlin
    ... bare fordi du er paranoid: så betyr ikke det at de ikke er ute etter deg!!
    Lavt stoffskifte - Erfa Thyroidfra slutten av 2009
    Min første halve pille med Erfa

Lignende tråder

  1. Min datter på nå 14 år fikk endelig begynne med Levaxin
    Av jorunnhf i forumet Stoffskiftesykdommer hos barn
    Svar: 23
    Siste melding: 13-07-10, 15:35
  2. Min datter holder på å utvikle hypothyreose
    Av gismo i forumet Stoffskiftesykdommer hos barn
    Svar: 46
    Siste melding: 08-01-08, 14:35
  3. Datter med nedadgående stoffskifte
    Av brits i forumet Stoffskiftesykdommer hos barn
    Svar: 12
    Siste melding: 03-08-06, 23:16
  4. nå har jeg fått verdiene
    Av serafina i forumet Normalverdiene?
    Svar: 6
    Siste melding: 09-05-05, 11:02
  5. Fikk en datter for 8 mnd siden og følte meg elendig
    Av sørlandet i forumet Stoffskiftesykdommer og graviditet
    Svar: 2
    Siste melding: 26-04-05, 11:04

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn