Side 1 av 5 123 ... Siste
Viser søkeresultater 1 til 10 av 41
  1. #1
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    35

    Standard Høyt stoffskifte. Graves. Har veldig vondt i øynene mine.

    Fikk sjokkmeldingen i dag om at jeg hadde høyt stoffskifte, meget høyt stoffskifte. Var til utredning for andre ting og fikk denne beskjeden i dag. Den private legen ville ike vente med å treffe meg etter påske, jeg fikk beskjed om å ta kontakt med fastlegen min så snart som mulig for å ta nye tester der, og for å bli henvist til spesialist.

    Vet ikke hva slags verdi det var, får prøveresultatene i posten i morgen.

    Har ingen større tiltro til fastlegen min. Hva slags prøver skal jeg be om? Ser at det er utførlige beskrivelser for tester man skal ta for lavt stoffskifte. Er det de samme testene som gjelder for høyt stoffskifte?

    Er det noen som vet om noen bra spesialist jeg kan be om henvisning til, i osloområdet? Event Akershus på Lillestrømsiden?

    Blir veldig glad om noen kan svare meg. Føler at dette var dødsdommen...har vært syk i 4 år...stemmer bra med ALLE sympotomene på listen Er så utrolig lei av å være syk og uopplagt og uten energi!

  2. #2
    Medlem siden
    Mar 2005
    Alder
    74
    Meldinger
    490

    Standard Sv: Samme blodprøver for lavt og høyt stoffskifte?

    Hei Oslofia.
    Det er jo aldri hyggelige meldinger slikt, men høyt stoffskifte kan skyldes forhold som er kurable. Så håp er det.
    Lillestrøm Helseklinikk er visst bra (om du kan komme inn der da)

    Det er sikkert en fordel at du lesaerr deg opp så godt du kan på tilstanden din. Det viser seg å være en fordel å kunne litt selv i møte med behandlermiljøet.......

    HypErthyreose betyr at kjertelen produserer for mye hormoner.
    75% av kjertelproduksjonen er pro-hormonet T4, som er et lagerhormon som leveren lager stoffskiftehormonet T3 av.
    20% av produksjonen er T3 som kan brukes direkte av kroppen.

    Kjertelen styres fra hjernen.
    Hypotalamus føler hvor mye stoffskiftehormoner som er i blodet og gir via hormonet TRH beskjed til hypofysen om å produsere TSH - som igjen bestemmer hvor mye kjertelen skal produsere ved å regulere kjertelens tilgang på Jod.

    For høy kjertelaktivitet kan ha flere årsaker.
    Men for kjertelen er det samme årsak - den får for mye jod.
    Og det kan den få fordi TSH er for høy, og kalles da et sentralt problem, altså et styringsproblem.
    Men det mest vanlige er at immunsystemet produserer antistoffer som forstyrrer hjernens kontroll over kjertelproduksjonen.

    Kjertelens celler har reseptorer for TSH.
    Disse kan antistoffer i TRAS gruppen angripe, og det kan føre til både for lav eller for høy kjertelproduksjon.
    I ditt tilfelle - for høy.

    Behandling av slikt går ut på å knuse antistoffene slik at hjernen igjen får kontroll over kjertelroduksjonen.
    Man tilfører kroppen "fake Jod" slik at kjertelens produktert ikke fungerer.
    Den mest brukte medisinen er Neo-Merc. men det finnes flere hvis denne ikke har tilstrekkelig effekt.
    TRAS-blodprøver tas ofte og disse viser behandlingseffekten. Behandlingen kan stoppe når TRAS er mindre enn 1.

    Det er jo langvarige greier dette Oslofia, så tolmodighet innenfra, og ikke minst utenfra er helt nødvendig.
    Så skal du ha lykke til med behandlingen.
    • Hansen - tidligere n'Finn og Finn Lang (på Facebook) forlot forumet i 2010 på grunn av et kontrovers om jod.

  3. #3
    Medlem siden
    Mar 2005
    Sted
    Akershus
    Meldinger
    5,332

    Standard Sv: Samme blodprøver for lavt og høyt stoffskifte?

    Hei,
    som hyper så har du faktisk krav på en slags hastetime hos endokrinologisk poliklinikk på sykehus, Ahus eller andre sykehus. Alle endokrinologer verdt å nevne jobber på sykehus. Det fins en endokrinolog i Oslo som ikke gjør det, men ingen har srkytt av ham.

    Hivs du går på de forskjellige sykehusenes nettsider og blar deg til endokrinologisk poliklinikk, så kan du finne mer info.

    Men legen må sende henvisning.

    Var du hos Aleris, eller på Colosseumklinikken, eller? Høres sånn ut.

    Det er ikke fastlegen som skal behandle deg for graves sykdom.

    Bla litt videre her, for å se hva som trigget TRAS-antistoffene til å begynne med.
    Min datter ble bra av hennes graves bare noen dager etter at hun kuttet ut gluten......så ikke gjør noe forhastet, som å ta radioaktivt jod mot graves.
    Graves brenner typisk ut av seg selv etter 18 måneder, forresten.

    Blidprøvene som de pleier å ta er:

    TRAS
    Anti-TPO
    TSH
    ft4
    ft3

    de to siste er stoffskiftehormonene og er høye ved graves.
    Hvis det bare er TSH som er 0, og ft4 g ft3 ikke er høye, så er man neppe hyper.

  4. #4
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    35

    Standard Sv: Samme blodprøver for lavt og høyt stoffskifte?

    Takk for svarene
    Har tatt nye blodprøver i dag, men fikk også tak i svarene fra den andre legen jeg var hos i dag.

    S-TSH - 0,03 (0,20-4)
    S-fritt T4 - 27,8 (11-23)
    S-fritt T3 - 8,6 (3,5-6,5)
    S Anti - TPO - 386 (>60)
    P-Homocystain - 4,7 (5-15)
    Kommentar fra lab'en - obs. Hyperthyreose

    Hvor alvorlig er dette tror dere? Har fått time hos legen igjen i morgen...men synes dette er skikkelig kjipt. Nå skjønner jeg også hvorfor jeg har vondt i øynene...har hatt vondt i de ganske lenge :(




    Sitat Opprinnelig skrevet av nora Vis post
    Hei,
    som hyper så har du faktisk krav på en slags hastetime hos endokrinologisk poliklinikk på sykehus, Ahus eller andre sykehus. Alle endokrinologer verdt å nevne jobber på sykehus. Det fins en endokrinolog i Oslo som ikke gjør det, men ingen har srkytt av ham.

    Hivs du går på de forskjellige sykehusenes nettsider og blar deg til endokrinologisk poliklinikk, så kan du finne mer info.

    Men legen må sende henvisning.

    Var du hos Aleris, eller på Colosseumklinikken, eller? Høres sånn ut.

    Det er ikke fastlegen som skal behandle deg for graves sykdom.

    Bla litt videre her, for å se hva som trigget TRAS-antistoffene til å begynne med.
    Min datter ble bra av hennes graves bare noen dager etter at hun kuttet ut gluten......så ikke gjør noe forhastet, som å ta radioaktivt jod mot graves.
    Graves brenner typisk ut av seg selv etter 18 måneder, forresten.

    Blidprøvene som de pleier å ta er:

    TRAS
    Anti-TPO
    TSH
    ft4
    ft3

    de to siste er stoffskiftehormonene og er høye ved graves.
    Hvis det bare er TSH som er 0, og ft4 g ft3 ikke er høye, så er man neppe hyper.

  5. #5
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    35

    Standard Mine testresultater. Har også veldig vondt i øynene mine.

    Fikk testresultatene i dag. Har fått time i morgen hos vanlig lege. HVor ille er dette? Er det noen som vet?

    S-TSH - 0,03 (0,20-4)
    S-fritt T4 - 27,8 (11-23)
    S-fritt T3 - 8,6 (3,5-6,5)
    S Anti - TPO - 386 (>60)
    P-Homocystain - 4,7 (5-15)

  6. #6
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    35

    Standard Sv: Mine testresultater

    Blir kjempeglad om noen kan se på resultatene mine. Anti TPO var ganske høyt syntes jeg, noe legen ikke kommenterte. Vet at mamma hadde høyt stoffskifte, og masse hjerteproblemer. Hun gikk bort i fjor og jeg er livredd for at dette skal gå uttover hjertet mitt. Er 386 i Anti TPO skyhøyt?

    Skal tilbake til legen neste uke men synes det er kjempelenge til! Har også veldig vondt i øynene mine, stort trykk bak begge øyelokkene! I tilleg til resten av smørbrødlista med plager som dette tydeligvis har medført. Trodde jeg hadde Fibromyagi jeg, og var til utrdening for dette da disse resultatene dukket opp!

  7. #7
    Medlem siden
    Mar 2005
    Alder
    74
    Meldinger
    490

    Standard Sv: Mine testresultater

    Det eneste jeg vil karakterisere som uheldig, er anti-TPO prøven.
    Hvis den er reelt posititiv står du i fare for å miste kjertelen. (thyreoidea)

    Prøveresultatene viser at du nå har et moderat forhøyet stoffskifte, og det er vanligvis forenlig med antistoffer i TRAS-gruppen.
    Du bør jo ta denne målingen. Noen har begge grupper antistoffer.

    Og jeg mener du bør forsøke å finne ut om anti-TPO er av den varige typen.
    Det finnes en forbigående variant også, men er sjeldnere.

    Hvis antistoffene er varige kan jeg ikke se at det er nødvendig å gjøre så mye med dette nå. Men det blir sikkert slitsomt, og det får jo avgjøre !
    Glem ikke å fremføre din egen vilje da !

    Det du skriver om øynene dine K A N være det som kalles TED.
    Har du dette vil du få øyeblikkelig spesialist-tilgang. Og det er viktig å komme igang med dette.
    Symptomet er viktigere å gjøre noe med enn blodprøvene dine.
    • Hansen - tidligere n'Finn og Finn Lang (på Facebook) forlot forumet i 2010 på grunn av et kontrovers om jod.

  8. #8
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    35

    Standard Sv: Mine testresultater

    Takk for svaret n'Finn. Hvordan finner jeg ut om antistoffene er varige eller forbigående? Føler at legen jeg traff i dag var veldig avlappet til hele opplegget, og mente at de plagene jeg har skyldes traumer og en stor livskrise jeg hadde for 4 år siden. Jeg snakket bl.a om dårlig hukommelse og bomullsdott i hodet, han snakket om datatrafikk og datavirus som en forklaring til de sympomene jeg hadde. At hodet mitt hadde en overload pga av livskrisen jeg hadde for 4 år siden? Jeg mener at denne livskrisen kanskje påførte meg høyt stoffskifte siden jeg har vært frisk som en fisk inntil høsten 2005 da denne kom!

    Jeg prøvde også å snakke om hvor fort jeg kunne komme til spesialist. Svaret var at dette måtte taes stegvis og at vi måtte ta en ting om gangen! Føler at jeg kanskje ikke har så mye å si for å påvirke legen. Er som sagt veldig urolig for det her, og ønsker å få full utredning så snart som mulig, og av en spesialist....



    Sitat Opprinnelig skrevet av n`Finn Vis post
    Det eneste jeg vil karakterisere som uheldig, er anti-TPO prøven.
    Hvis den er reelt posititiv står du i fare for å miste kjertelen. (thyreoidea)

    Prøveresultatene viser at du nå har et moderat forhøyet stoffskifte, og det er vanligvis forenlig med antistoffer i TRAS-gruppen.
    Du bør jo ta denne målingen. Noen har begge grupper antistoffer.

    Og jeg mener du bør forsøke å finne ut om anti-TPO er av den varige typen.
    Det finnes en forbigående variant også, men er sjeldnere.

    Hvis antistoffene er varige kan jeg ikke se at det er nødvendig å gjøre så mye med dette nå. Men det blir sikkert slitsomt, og det får jo avgjøre !
    Glem ikke å fremføre din egen vilje da !

    Det du skriver om øynene dine K A N være det som kalles TED.
    Har du dette vil du få øyeblikkelig spesialist-tilgang. Og det er viktig å komme igang med dette.
    Symptomet er viktigere å gjøre noe med enn blodprøvene dine.

  9. #9
    Medlem siden
    Oct 2006
    Sted
    Danmark
    Alder
    67
    Meldinger
    10,228

    Smile Sv: Mine testresultater

    Sitat Opprinnelig skrevet av Oslofia Vis post
    Skal tilbake til legen neste uke men synes det er kjempelenge til! Har også veldig vondt i øynene mine, stort trykk bak begge øyelokkene!
    Sitat Opprinnelig skrevet av n`Finn Vis post
    Det du skriver om øynene dine K A N være det som kalles TED. Har du dette vil du få øyeblikkelig spesialist-tilgang. Og det er viktig å komme igang med dette. Symptomet er viktigere å gjøre noe med enn blodprøvene dine.
    Kære Oslofia

    TED betyder Thyroid Eye Disease og betyder her næsten mere end "resten" af sygdommen, på nuværende tidspunkt. Du er nødt til at insistere på en hurtig udredning for dine øjensymptomer, hvilket måske lidt ad bagvejen også kan gavne resten din udredning. Men øjnene er vigtigst lige nu og du skal insistere på at blive sendt til en endokrinolog, der kan sende dig videre til rette øjenspecialist.

    Det er ikke sikkert du har mod på det, men prøv alligevel eller tag en bisidder med til næste konsultation hos lægen. Man burde sige til denne læge, at han er lige så lidt en psykolog som han er endokrinolog og spørge ham direkte om han er parat til at påtage sig det fulde ansvar for de øjenskader og skader på synsnerverne, der kan ske hvis du IKKE hurtigt nok bliver undersøgt hos speciallæger?

    Den slags spørgsmål plejer at få dem til at vågne op og tænke sig om, specielt hvis du printer denne artikel ud: Thyroid Eye Disease eller denne: Thyroid Ophthalmopathy, eller sørme begge!

    Du skal ikke være bange. Den slags sker ikke over en dag. Men derfor skal lægen alligevel bringes til at fatte sagens alvor. n`Finn har ret! Det er det vigtigste nu. Håber meget at du har en god og opmærksom person i din omgangskreds, der kan være din bisidder hos lægen/lægerne. Du får det meget nemmere og lettere om hjertet hvis du har en bisidder hos dig, mens du er hos lægen.

    Lidt forskelligt om "thyroid-øjne" her.


    Rigtig god bedring, Oslofia
    • Tak for at du læste mit indlæg.
    • Vil du vide lidt om hvad jeg står for, er du velkommen til at læse min signatur her

  10. #10
    Medlem siden
    Mar 2010
    Meldinger
    35

    Standard Sv: Mine testresultater

    Hei Anisa.

    Takk for utdypende og godt svar. Det hadde forresten du også n'Finn

    Skal ta kontakt med legen igjen i morgen med denne informasjonen. Skal ta med meg stefaren min også. Han har hatt sine disputter med leger før, og blir nok en god støtte for meg.

    Skal printe ut artiklene på linkene du skrev. Ønsk meg lykke til i morgen


    Sitat Opprinnelig skrevet av Anisa Vis post
    Kære Oslofia

    TED betyder Thyroid Eye Disease og betyder her næsten mere end "resten" af sygdommen, på nuværende tidspunkt. Du er nødt til at insistere på en hurtig udredning for dine øjensymptomer, hvilket måske lidt ad bagvejen også kan gavne resten din udredning. Men øjnene er vigtigst lige nu og du skal insistere på at blive sendt til en endokrinolog, der kan sende dig videre til rette øjenspecialist.

    Det er ikke sikkert du har mod på det, men prøv alligevel eller tag en bisidder med til næste konsultation hos lægen. Man burde sige til denne læge, at han er lige så lidt en psykolog som han er endokrinolog og spørge ham direkte om han er parat til at påtage sig det fulde ansvar for de øjenskader og skader på synsnerverne, der kan ske hvis du IKKE hurtigt nok bliver undersøgt hos speciallæger?

    Den slags spørgsmål plejer at få dem til at vågne op og tænke sig om, specielt hvis du printer denne artikel ud: Thyroid Eye Disease eller denne: Thyroid Ophthalmopathy, eller sørme begge!

    Du skal ikke være bange. Den slags sker ikke over en dag. Men derfor skal lægen alligevel bringes til at fatte sagens alvor. n`Finn har ret! Det er det vigtigste nu. Håber meget at du har en god og opmærksom person i din omgangskreds, der kan være din bisidder hos lægen/lægerne. Du får det meget nemmere og lettere om hjertet hvis du har en bisidder hos dig.

    Lidt forskelligt om "thyroid-øjne" her.


    Rigtig god bedring, Oslofia

Side 1 av 5 123 ... Siste

Lignende tråder

  1. Var hos legen igjen i dag med de vonde øynene mine.
    Av Oslofia i forumet Stoffskifte relaterte øye plager og øyesykdomme
    Svar: 11
    Siste melding: 15-03-10, 21:25
  2. vondt i hodet og øynene.noen som vet hvorfor?
    Av rikke i forumet Stoffskifte relaterte øye plager og øyesykdomme
    Svar: 3
    Siste melding: 06-02-07, 23:01
  3. Vondt i øynene
    Av Lilja i forumet Lavt stoffskifte av spiseforstyrrelse?
    Svar: 5
    Siste melding: 05-07-06, 23:10
  4. øynene mine
    Av madonna i forumet Stoffskifte relaterte øye plager og øyesykdomme
    Svar: 13
    Siste melding: 14-05-06, 22:19

Søkeord for denne tråden

Bokmerker

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •  

Logg inn

Logg inn